Basotect

Basotect

Bent u op zoek naar basotect schuim? Dit wordt gemaakt van melamine schuim, heeft heel goede geluidsabsorberende eigenschappen en is vlamdovend. Wij leveren wit en lichtgrijs basotect foam in verschillende vormen.

Eigenschappen van Basotect schuim

Basotect schuim wordt gemaakt van melamine schuim. Het materiaal heeft goede geluidsabsorberende eigenschappen, vlamdovendheid en biedt goede thermische isolatie. Het is een lichtgewicht schuim dat erg duurzaam is. De vlamdovendheid van het materiaal voldoet aan de norm DIN 4102 klasse B1, waardoor het stabiel blijft tot 80 graden Celsius. Tot 150 graden Celsius is het hittebestendig. Het nadeel van Basotect melamine schuim, is dat het bij sommige weersomstandigheden rek of krimp kan vertonen, waardoor het sneller kan scheuren. Bij EKI vervaardigen we het materiaal uit blokken met een dunne buitenhuid, die we vervolgens verwerken tot blokken, platen, strips en stroken. Deze vormen maken wij op maat in gewenste afnames en zijn ook leverbaar met één zelfklevende zijde. In ons assortiment vindt u zowel wit als lichtgrijs Basotect schuim, waarbij de witte variant meer voor consumenten toepassingen en de grijze variant meer voor industriële toepassingen gebruikt wordt. Twijfelt u welke variant het meest geschikt is voor uw toepassing? Neem dan contact op met onze medewerkers.

Basotect melamine schuim

Basotect wit melamine foam

Basotect melamine schuim toepassingen

De meest voorkomende toepassing van Basotect schuim is voor geluidsabsorptie. De geluidsabsorberende eigenschappen van het melamine schuim, zorgen ervoor dat de nagalmtijd in een ruimte drastisch verminderd wordt. Hierdoor verbetert de akoestiek en de verstaanbaarheid van gesprekken in de ruimte. Daarom wordt het ook wel akoestisch schuim genoemd. Bij frequenties tussen de 50 en 1000 Hertz is de absorptie het meest effectief. Ter referentie: de frequentie van stemmen ligt tussen de 100 en 300 Hertz, waardoor spraakgeluiden goed geabsorbeerd worden door het Basotect schuim. Doordat de geluidsabsorptie over vrijwel alle frequentiegebieden gelijk blijft, wordt het geluid niet vervormd. Locaties waar het materiaal veel toegepast wordt, zijn klaslokalen, kantoorpanden, hoorcollegezalen, aula’s, horecagelegenheden, gymzalen en soortgelijke ruimtes. Hiervoor wordt meestal het witte Basotect melamine schuim gebruikt. De grijze variant wordt veelal gebruikt in ruimtes waarin strenge eisen gelden met betrekking tot brandveiligheid. Dit zijn bijvoorbeeld restaurants, concertzalen, scholen en ziekenhuizen. Als er brand is, ontstaat met dit schuim minimale rookontwikkeling.


Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier