EPDM/CR Celrubber

Dit celrubber is een combinatie van EPDM en neopreen (CR). Daardoor is het qua eigenschappen een combinatie van beide type celrubbers. Het wordt veel toegepast in de automotive industrie, waar het gebruikt wordt om zijn oliebestendigheid, vlamdovendheid en weerbestendigheid.

EPDM/CR celrubber EKI
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. EKI 413 EPDM/CR celrubber
  EKI 413 EPDM/CR celrubber
  • 40 shore 00
  • gesloten, fijncellig
  • UL94: HBF

  Levertijd: Kort

  Levertijd: Kort

  Bekijk
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

EPDM/CR celrubber eigenschappen

Dit bijzondere celrubber is gefabriceerd uit een combinatie van EPDM en Neopreen (CR). Door deze samenvoeging heeft het materiaal zowel de eigenschappen van EPDM celrubber als de eigenschappen van Neopreen celrubber. Het is als het ware een balans tussen de eigenschappen van beide grondstoffen. Waar neopreen geschikt is voor contact met olie, is EPDM/CR celrubber hier ook geschikt voor, maar enkel kortstondig. Waar neopreen erg vlamdovende eigenschappen heeft, heeft dit type celrubber dat ook, maar in mindere mate. Het voldoet aan de norm UL 94 HBF. Waar EPDM celrubber erg geschikt is voor toepassingen buiten bij verschillende weersomstandigheden, is dit materiaal erg geschikt voor contact met ozon, maar niet bij contact met direct zonlicht. Door zijn gesloten cellen is het een waterdicht materiaal. EPDM/CR celrubber is speciaal ontwikkeld voor bepaalde toepassingen, waar een combinatie van de eigenschappen van EPDM en CR benodigd waren. EKI verwerkt dit materiaal vanuit blokken naar platen en deze platen weer tot rollen, bandjes en allerlei verschillende vormen.

Toepassingen van EPDM/CR celrubber

Deze bepaalde toepassingen bevinden zich voornamelijk in de automotive industrie. Deze industrie is de grootste verbruiker van alle bestaande rubber soorten, waardoor hier de behoefte ontstond om meer specialistische typen rubbers toe te passen die qua eigenschappen iets afweken van het bestaande assortiment. EPDM/CR celrubber is dus ook speciaal ontwikkeld voor de automotive branche. Dat het materiaal minder goed bestand is tegen direct contact met zonlicht dan EPDM is daardoor ook niet erg, aangezien het veel toegepast wordt aan de binnenkant van auto’s. Echter is de automobielindustrie niet de enige branche waarbinnen dit type celrubber gebruikt kan worden. Het zou ook bruikbaar kunnen zijn in de bouw en industrie, net waar behoefte is aan een celrubber met een combinatie van eigenschappen van EPDM en Neopreen.

EPDM/Neopreen celrubber waar te koop?

Als fabrikant in Nijmegen levert EKI u producten zoals EPDM/CR celrubber zelfklevend en EPDM/Neopreen celrubber platen van hoogstaande kwaliteit, zowel in standaardmaten als op maat gemaakt. De artikelen die wij uit EPDM/CR celrubber produceren kunnen in grote aantallen, maar ook in kleine aantallen geleverd worden. Onze producten hebben ongeacht de grootte van de afname een korte levertijd, binnen heel Europa. Heeft u specifieke wensen of vragen over onze producten of de technische specificaties hiervan? Neem dan contact op met ons via +31(0)243773378 of info@eki.nl.

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier