Kitband

Kitband

Kitband wordt gemaakt van butyl en wordt gebruikt voor het maken van lucht-, water- en dampdichte afdichtingen in de bouw, zoals bij luchtdicht bouwen.

Wat is kitband en waar wordt het van gemaakt?

Kitband wordt gemaakt van butyl rubber, daarom wordt het ook wel butylband genoemd. Het is een zelfklevende strip die veelal gebruikt wordt bij luchtdicht bouwen. Het materiaal is hiervoor geschikt, omdat het zelfklevende membraan zowel water-, damp- als luchtdicht is. Daarnaast is het goed bestand tegen UV-straling en invloeden van het weer. Zelfs bij erg lage en hoge temperaturen blijft de kleeflaag van butylband flexibel en zal deze niet uitdrogen, uitzakken of hard worden. Dit komt omdat kitband van zichzelf een hele sterke kleefkracht heeft. Op vrijwel alle ondergronden hecht de band met een permanente kleefkracht, zelfs als dit oppervlakten zijn met kleine oneffenheden. Daarnaast heeft het butyl een goede verouderingsbestendigheid en gaat het erg lang mee. Andere bijzondere eigenschappen van deze kitband zijn dat het overgeschilderd kan worden, gemakkelijk te verwerken en aan te brengen is en onderhoudsvrij is.

Kitband butylband
EKI 6000 Kitband

Waar wordt kitband voor gebruikt?

Kitband wordt veelal gebruikt om afdichtingen te maken bij luchtdicht bouwen. Als de band op de juiste wijze aangebracht wordt, zal het bijdragen aan de energiebesparing van een gebouw. Op die manier sluit het nauw aan bij concepten zoals het passiefhuis en energie neutrale huizen. Kitband is in staat om voegen af te dichten waarbij water-, lucht- of dampdichte afdichting gewenst is. Dit soort afdichtingen komen vaak voor bij gevelelementen en draagconstructies. Het gaat dan om voegen die bijvoorbeeld tussen kozijn en spouwblad zitten, maar ook om naden tussen betonelementen. In de gevelconstructie kan er tevens drukvereffening mee gecreëerd worden. Kitband kan daarnaast gebruikt worden om diverse andere aansluitingen en afdichtingen mee te maken. Zo worden er bijvoorbeeld aansluitingen tussen vochtschermen of aansluitingen tussen profielen en folies en materialen zoals kunststof, hout, beton, metaal en steen. Omdat het lucht- en waterdichte afdichtingen kan realiseren, wordt het vaak gebruikt om luchtkanalen af te dichten en voertuigen zoals campers en caravans waterdicht te maken. Maar kitband kan ook gebruikt worden in de scheepsbouw, dakenbouw, apparatenbouw, container- en silobouw en in sanitaire installaties. Al met al is het een materiaal dat voor zeer veeleisende en veelzijdige afdichtingen gebruikt kan worden.

Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier