EKI EPDM celrubber in een achtbaan

EKI EPDM celrubber in achtbaan Toverland
Geplaatst in Toepassingen

Van grondstof tot eindproduct: EPDM celrubber in een achtbaan

Producten van EKI worden in alle soorten en maten aangeleverd. De mogelijkheden voor toepassingen van ons rubber en foam zijn eindeloos. In deze serie nieuwsberichten nemen we je mee door de meest verrassende toepassingen. Van de Waalbrug tot Tokyo, afdichtstrips tot voetbalvelden, niets is te gek. In deze negende editie: celrubber voor een achtbaan!


EPDM celrubber gebruikt door Toverland

Ons EKI 410 EPDM celrubber grijs is gebruikt voor de bouw van de Toverland attractie ‘Fēnix’. Deze achtbaan is met 95km/uur razendsnel. Hij gaat drie keer over de kop, terwijl ieders benen eronder bungelen. Het lijkt in deze attractie net alsof men zelf vliegt. De achtbaan bereikt een hoogte van maar liefst 40 meter en heeft een lengte van 813 meter. Het EPDM celrubber is toegepast bij de wagonnetjes. Het materiaal zorgt er voor dat de zitjes goed tussen de rails geklemd worden en het voorkomt grote hoeveelheden trillingen.  


Waarom EKI 410 voor deze toepassing?

EKI 410 is een grijs EPDM celrubber met een gesloten celstructuur. Het materiaal is zeer flexibel. De grondstof EPDM zorgt ervoor dat het celrubber goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Dit materiaal is uitermate geschikt voor afdichtingen tegen water en andere vloeistoffen. Het EPDM celrubber is erg verouderingsbestendig, vlekt niet en heeft een lange levensduur. Dit materiaal leveren we in alle vormen en maten. Ook kan er gekozen worden voor enkel- of dubbelzijdige belijming.


Dit materiaal wordt veelvuldig gebruikt voor afdichting tegen water, andere vloeistoffen, stof en lucht. EKI 410 is erg flexibel en kan daarom ook fungeren als flexibele tochtstrip. In de automotive branche wordt dit materiaal toegepast vanwege de geluiddempende eigenschappen. Tot slot kan het ook gebruikt worden als schokdemper. Dit veelzijdige celrubber is daarnaast voor nog veel meer toepassingen geschikt. Meer weten? Neem dan contact op met onze medewerkers


18 augustus 2022

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier