Polyesterschuim

Polyesterschuim

Polyesterschuim (ook wel polyetherschuim of PU schuim) is een zacht materiaal met een open celstructuur, dat verkrijgbaar is in verschillende hardheden en dichtheden. Het kan voor diverse toepassingen binnen gebruikt worden, maar wordt voornamelijk toegepast voor comfort toepassingen, als geluidsabsorptie, als tochtband of als verpakkingsschuim.

Eigenschappen van polyesterschuim

Polyesterschuim, ook wel polyetherschuim of PU schuim genoemd, is een zacht en flexibel materiaal. Het heeft een open celstructuur, omdat het een verschuimd materiaal is dat opgebouwd is uit allemaal kleine cellen. Daardoor is het gemakkelijk in te drukken en heeft het goede mechanische eigenschappen. Deze zorgen ervoor dat het materiaal na indrukken terugkeert naar de originele vorm. Binnen dit schuim zijn er verschillende hardheden en dichtheden verkrijgbaar. Hoe groter de dichtheid, hoe meer comfort het zal bieden en hoe duurzamer het polyesterschuim wordt. Naast comfort biedt het materiaal ook een goede geluidsabsorptie. Als het binnenshuis gebruikt wordt, heeft het een goede verouderingsbestendigheid. Belangrijk is om het niet in contact te laten komen met direct zonlicht, aangezien dit de levensduur van het materiaal flink zal verkorten. Wij kunnen het schuim in allerlei verschillende vormen leveren, aangezien het gemakkelijk te verwerken is en wij de blokken zelf versnijden naar toepasbare formaten. Hierbij kunt u denken aan rollen en platen, maar ook aan vormen zoals bandjes, ringen, blokjes en schijven. Deze vormen zijn zowel enkelzijdig als dubbelzijdig zelfklevend leverbaar. In ons assortiment vindt u grijs en wit polyesterschuim.

Polyesterschuim
Polyesterschuim EKI 107

Polyesterschuim toepassingen

Dankzij de mechanische eigenschappen en de open celstructuur van het materiaal, wordt polyesterschuim vaak gebruikt voor comfort toepassingen. Het wordt bijvoorbeeld toegepast in matrassen en in meubilair, onder andere in (zit)kussens. Maar het is niet alleen voor comfort toepassingen geschikt! Een andere veelvoorkomende toepassing is als geluidisolatie, dankzij de geluidsabsorberende eigenschappen van het schuim. Zo wordt het bijvoorbeeld gebruikt in geluidsstudio’s, waarbij meestal gekozen wordt voor de piramideplaat. Echter zijn de platen zonder piramidevorm hier ook voor geschikt. Polyesterschuim kan ook toegepast worden als verpakkingsschuim voor lichtgewicht onderdelen of als rugvulling voor kitten. Tot slot is het geschikt als tochtband, maar enkel voor eenvoudige afdichtingen tegen lucht, stof of geluid. Dit kunnen wel afdichtingen zijn waarbij een groot voegverloop afgedicht moet worden. Bent u op zoek naar een product waarmee u afdichtingen tegen water, olie of andere vloeistoffen kunt realiseren? Kies dan een materiaal met een gesloten celstructuur. Polyesterschuim is hiervoor ongeschikt.

Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier