Rubber kopen

Rubber kopen

Bij EKI kunt u rubber kopen van diverse grondstoffen, die elk met hun eigenschappen voor verschillende toepassingen gebruikt kunnen worden. In ons assortiment vindt u SBR, EPDM, NBR, neopreen, silicone en butyl. Wij maken de materialen op maat in verschillende vormen, ook zelfklevend, in kleine en in grote afnames.

SBR rubber kopen

SBR (Styrol Butadieen Rubber) is de meest gebruikte rubbersoort. Het is zeer breed toepasbaar. Het materiaal heeft goede mechanische eigenschappen, is erg slijtvast en heeft een goede bestendigheid tegen warmte en veroudering. Ook is het goed bestand tegen water, zuren, basen en zouten. Veel voorkomende toepassingen van SBR rubber zijn als oplegrubber, voor afdichtingen en als isolatiemateriaal (om de doorstroom van lucht of lekkages te voorkomen). Daarnaast is het geschikt om schokken en trillingen te absorberen. De toepassingen van het materiaal zijn voornamelijk binnen. Bij EKI kunt u dit rubber kopen in zwart en wit in verschillende (zelfklevende) vormen, zoals platen, blokken, schijven, ringen en bandjes.

SBR rubber kopen
EPDM rubber kopen

EPDM kopen

EPDM (Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer) staat bekend om zijn goede bestendigheid tegen invloeden van het weer, UV-straling en ozon. Het kan binnen een groot temperatuurbereik gebruikt worden en heeft een lange levensduur. De toepassingen van dit materiaal zijn daarom voornamelijk buiten, bijvoorbeeld in de bouw en wegenbouw. Daarnaast wordt het gebruikt als afdichtingsrubber in verschillende sectoren. De hardere varianten EPDM rubber worden gebruikt als oplegrubber bij zware opleggingen die een goede drukverdeling vereisen. Tot slot wordt het gebruikt als schokdemping en isolatie. Bij EKI kunt u dit rubber kopen in zwart en wit in verschillende (zelfklevende) vormen, zoals bandjes, blokken, platen, ringen en schijven.

NBR rubber kopen

De belangrijkste eigenschap van NBR (nitrilbutadieenrubber), ook wel kortweg nitrilrubber genoemd, is de goede oliebestendigheid. Daarom wordt het voornamelijk gebruikt bij toepassingen waarbij het veel in contact komt met olie. Voorbeelden hiervan zijn garages, werkplaatsen, in de petrochemische industrie en bij de constructies van olieplatforms. Daarnaast heeft NBR rubber een hoge breukweerstand, kan het binnen een groot temperatuurbereik gebruikt worden en laat het gassen niet door. Het wordt veel gebruikt voor afdichtingen in de industrie. Bij EKI kunt u dit rubber kopen in zwart en wit in verschillende (zelfklevende) vormen, zoals stroken, bandjes, platen, schijven, blokken en ringen.

NBR rubber kopen
Neopreen rubber kopen

Neopreen kopen

Neopreen (CR) rubber heeft een goede vlamdovendheid en is goed bestand tegen (zee)water. Daarnaast heeft het materiaal een combinatie van de eigenschappen van de hierboven genoemde rubbers. Het heeft namelijk een goede UV- en ozonbestendigheid en redelijke oliebestendigheid. Daarnaast is het slijtvast en heeft het goede mechanische eigenschappen. Door de combinatie van deze eigenschappen is het een zeer breed inzetbaar rubber. Neopreen rubber wordt veel gebruikt in de scheepvaart, bouw, openbare ruimtes, offshore en industrie. Daar wordt het onder andere gebruikt voor afdichtingen, opleggingen, isolatie en om pakkingen van te maken. Bij EKI kunt u dit rubber kopen in zwart en wit in verschillende (zelfklevende) vormen zoals platen, bandjes, blokjes, schijven en ringen.

Siliconen rubber kopen

Als u een rubber zoekt dat bestand is tegen extreem hoge temperaturen of dat gebruikt wordt voor een toepassing waarbij hypoallergene eigenschappen belangrijk zijn, dan zoekt u silicone rubber. Silicone wordt veel gebruikt in de medische en farmaceutische sector en in de voedselindustrie. Ook in babyproducten is het materiaal terug te vinden. Bepaalde typen silicone rubber kunnen ook gebruikt worden in toepassingen waar het in contact komt met drinkwater. Dit rubber wordt onder andere gebruikt om ovens, lichtkappen en ketels af te dichten. Bij EKI kunt u dit rubber kopen in transparant, wit, rood en zwart in verschillende (zelfklevende) vormen.

Siliconen rubber kopen
Butyl rubber kopen

Butyl rubber kopen

Tot slot kunt u bij ons ook butyl rubber kopen. Dit rubber is gasdicht, flexibel en in staat om objecten luchtdicht af te sluiten. Daarnaast is het goed bestand tegen invloeden van buitenaf zoals het weer en chemicaliën. Het materiaal is erg gemakkelijk te belijmen. Butyl rubber is zeer breed inzetbaar, maar wordt voornamelijk gebruikt voor diverse afdichtingen, onder andere bij luchtdicht bouwen. Ook wordt het gebruikt om daken te repareren. Bij EKI kunt u dit rubber kopen in het zwart in verschillende (zelfklevende) vormen.

Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier