Klantenservice

Op deze pagina vindt u de veelgestelde vragen over onze website. Hopelijk vindt u hier het antwoord op uw vraag. Als u hiermee niet geholpen bent, neem dan contact met ons op.

Waar kunnen wij je mee helpen?

Voor iedere situatie een passende oplossing

Veelgestelde vragen

Account
Hoe kan ik mijzelf aanmelden voor de nieuwsbrief van EKI?

Dit kan op vele manieren, maar de makkelijkste manier is om dit via de nieuwsbrief-banner te doen die u onderaan de meeste pagina's vindt. Geef het email adres in en meld u aan. Wij zorgen er voor dat u alleen relevante informatie krijgt.

Hoe maak ik een account aan?

U kunt een account aanmaken op EKI.nl. Dit biedt een aantal voordelen, waaronder dat u klaar bent voor de toekomst. Binnenkort zullen wij starten met de online verkoop van producten. Wanneer u nu al een account aanmaakt, kunt u eenvoudig uw producten bestellen, uw favorieten bekijken, producten delen en uw gegevens worden automatisch ingevuld.

Een account aanmaken is eenvoudig. Navigeer naar het icoon rechtsboven in de navigatie en klik hierop.

Icoon account

Vervolgens ziet u onderstaand scherm. Kies 'Account aanmaken' onder het kopje 'Nieuwe klanten' en vul alle gevraagde velden in.

Account

Kan ik ook een tweede account aanmaken?

Ja, dat kan onder een ander e-mail adres.

Overzicht
Levering & betaling
Hoe werkt jullie standaard bezorgservice?

In Nederland en België versturen we grotere zendingen met een standaard vervoerder. De kleinere zendingen versturen we met een pakketdienst. In Nederland wordt dan normaal gezien binnen 1 werkdag geleverd, In België in 2 werkdagen. Het kan soms helaas een dagje extra duren. Bij grote spoed bekijken we graag samen hoe we tot een oplossing kunnen komen.

Ik heb mijn zending nog niet ontvangen, wat kan ik doen?

Het kan voorkomen dat u, na het klikken op de Track & Trace code, de volgende melding krijgt: ‘Er zijn geen zendingen aangetroffen voor deze combinatie’ (dit is de combinatie van de code en de postcode waar de bestelling afgeleverd moet worden). Deze melding kan veroorzaakt worden doordat DPD de Track & Trace code nog niet heeft verwerkt. U kunt de status van uw bestelling in dat geval de volgende werkdag opvragen. Wanneer dezelfde melding 3 dagen na verzending nog steeds verschijnt en u heeft uw bestelling nog niet ontvangen, neemt u dan om contact op met onze klantenservice.

Wat is de verpakkingswijze van de materialen?

EKI verpakt zoveel mogelijk in kartonnen dozen en soms in plastic folie, eventueel met beschermmateriaal als nodig. De verpakking is zo gekozen dat de shelf life van onze producten zo optimaal mogelijk wordt. Bij groothandels versturen wij neutraal, bij industriële klanten en bouwklanten versturen we zo veel mogelijk onder ons eigen label.

Overzicht
Bestellingen
Kan ik mijn bestelling wijzigen?

Doorgaans hanteren wij een levertijd tot 5 werkdagen. Als u dus een bestelling wilt wijzigen, neem dan alstublieft zo snel mogelijk contact met ons op met uw verzoek. Als we de bestelling al verstuurd hebben en u wilt toch nog een item aan de bestelling toevoegen, dan kunt u gewoon een nieuwe bestelling plaatsen.

Kan ik mijn bestelling annuleren?

Als u uw bestelling wilt annuleren neem dan aub zo snel mogelijk contact met ons op met uw verzoek. Als wij nog niet begonnen zijn met de productie van uw order, dan is het meestal wel mogelijk. Als de productie al gestart of afgerond is, dan is het helaas niet meer mogelijk.

Welke verzendtarieven hanteren jullie?

In Nederland is het doorgaans vrij huis geleverd vanaf EUR 400,- en naar België vanaf EUR 750,- tenzij anders overeen gekomen, bijvoorbeeld bij hele grote zendingen. EKI probeert altijd de verpakking zo optimaal mogelijk te maken, zodat de verzendkosten zo laag mogelijk zijn. Door de grote diversiteit aan producten en afmetingen is het helaas niet mogelijk om standaard tarieven te hanteren.

Overzicht
Product - Schuim
Wordt de EKI 100 gebruikt voor stofafdichting?

De EKI 100 is een fijncellig opencellig schuim en zal stof goed tegenhouden. Belangrijk is vooral dat de voeg goed gevuld is en dat er geen kieren zijn. Echter dit materiaal is niet geschikt als afdichting bij water en lucht. 

Behoudt EKI 100 zijn witte kleur?

EKI 100 is een wit PU schuim. Na verloop van tijd gaat het materiaal geler worden van kleur. Helaas is hier niets tegen te doen.

 

 

Is EKI 100 bestand tegen invloeden van UV en ozon?

Het materiaal wordt vooral gebruikt bij toepassingen binnen doordat het matig bestand is tegen UV en ozon. Door UV en ozon zal EKI 100 sneller verouderen.

Overzicht
Product - Rubber
Hoe is de prijsverhouding van EKI 250 ten opzichte van andere grondstoffen?

EKI 250 is gemaakt van de grondstof SBR, de meest verkochte grondstof in plaatrubber. Op dit moment is dit ook de goedkoopste grondstof, van alle rubbers heeft dit materiaal dus de gunstigste prijs. EKI 250 wordt vooral gebruikt voor standaard toepassingen. Als u het materiaal wilt gebruiken voor toepassingen met bijvoorbeeld olie of voedsel, dan raden wij één van onze andere rubbersoorten aan.

Is EKI 250 ook met 1 of 2 inlages leverbaar?

SBR rubber kunnen wij ook leveren met inlages. EKI 250 heeft geen inlage, als u rubber zoekt met 1 inlage raden wij EKI 251 aan, voor een rubber met 2 inlages EKI 252.

Bij zelfklevend rubber, waarom enkel als montagehulp?

Rubber is moeilijker te belijmen, de stoffen in het rubber zullen soms snel en soms langzaam de lijmlaag doen aantasten. Daarom gebruiken onze klanten de lijm enkel als tijdelijke montagehulp en niet als permanente verkleving.

Overzicht
Product - Sponsrubber
Wat zijn de voordelen van de huid die rondom EKI 240 zit?

De huid zorgt ervoor dat het materiaal mechanisch sterker is. De huid is ook gladder dan de open celstructuur die eronder zit, daarom zal er veel minder mosvorming optreden.

Is de EKI 240 ook zelfklevend te leveren?

De meeste rechthoekige profielen kunnen wij ook 1 kant zelfklevend leveren. De ronde profielen van de EKI 240 kunnen wij helaas niet voorzien van een zelfklevende zijde.

Welke hardheden zijn er in sponsrubber?

De meest verkochte standaard hardheden zijn 15 shore A en 25 shore A. In EPDM celrubber zijn er wel veel meer verschillende standaard hardheden zoals 15, 20, 25, 30, 40 en 50 shore A.

Overzicht
Product - Celrubber
Is EKI 200 oliebestendig?

Als er veel contact is met olie kan beter NBR celrubber toegepast worden, zoals bijvoorbeeld EKI 350. Bij beperkt contact met olie is EKI 200 wel geschikt.

Is EKI 200 geluiddempend?

EKI 200 is geluiddempend en wordt gebruikt als geluidsisolatie in de automotive branche en scheepsbouw.

Hoe kies ik tussen EKI 200 neopreen en EKI 400 EPDM?

EKI 200 is gemaakt van neopreen, wat een veelgebruikte grondstof die heel breed toepasbaar is. EKI 200 is vlamdovend en geeft extra veiligheid in bijvoorbeeld openbare ruimtes. EKI 400 is gemaakt van de grondstof EPDM. Bij toepassingen buiten waar veel contact met direct zonlicht is heeft EKI 400 de voorkeur.

Overzicht

 

Contact

De Biezen 1 6541 BN Nijmegen

Map/Routebeschrijving

T.+31 (0)24 3773378

ma t/m vr (08.00 - 16.30)

Ons nu bellen Bericht via Formulier