Vragen voor de klantenservice van EKI

Klantenservice

Op deze pagina vindt u de veelgestelde vragen over onze website. Hopelijk vindt u hier het antwoord op uw vraag. Als u hiermee niet geholpen bent, neem dan contact met ons op.

Waar kunnen wij u mee helpen?

Voor iedere situatie een passende oplossing

Veelgestelde vragen

Account
Hoe kan ik mijzelf aanmelden voor de nieuwsbrief van EKI?

Dit kan op vele manieren, maar de makkelijkste manier is om dit via de nieuwsbrief-banner te doen die u onderaan de meeste pagina's vindt. Geef het e-mailadres in en meld u aan. Wij zorgen ervoor dat u alleen relevante informatie ontvangt.

Hoe maak ik een account aan?

U kunt een account aanmaken op EKI.nl. Dit biedt een aantal voordelen en is verplicht als u bij ons wilt bestellen. Zo kunt u eenvoudig uw producten bestellen, uw favorieten bekijken, producten delen en uw gegevens worden automatisch ingevuld.

Een account aanmaken is eenvoudig. Navigeer naar het icoon rechtsboven in de navigatie en klik hierop.

Icoon account

Vervolgens ziet u onderstaand scherm. Kies 'Account aanmaken' onder het kopje 'Nieuwe klanten' en vul alle gevraagde velden in.

Account

Lukt het niet om een account aan te maken? Stuur dan een e-mail naar info@eki.nl

Kan ik ook een tweede account aanmaken?

Ja, dat kan onder een ander e-mailadres.

Overzicht
Levering & betaling
Wat is de levertijd van jullie producten?

De levertijd van uw producten wisselt per product en grootte van uw bestelling. Voor de meeste producten geldt een levertijd van één tot anderhalve week. Voor sommige producten, zoals die uit de categorie Neoprene, geldt een langere levertijd. Sommige andere producten zijn juist weer eerder leverbaar. Als u de productconfigurator op onze website gebruikt (deze vindt u onderaan de productpagina), ziet u de specifieke levertijd voor uw gekozen producten.

Hoe werkt jullie standaard bezorgservice?

In Nederland en België versturen we grotere zendingen met een standaard vervoerder. De kleinere zendingen versturen we met een pakketdienst. In Nederland wordt het, vanaf het moment dat het verzonden is, normaal gezien binnen 1 werkdag geleverd, In België in 2 werkdagen. Het kan soms helaas een dagje extra duren. Bij grote spoed bekijken we graag samen hoe we tot een oplossing kunnen komen.

Ik heb mijn zending nog niet ontvangen, wat kan ik doen?

Het kan voorkomen dat u, na het klikken op de Track & Trace code, de volgende melding krijgt: ‘Er zijn geen zendingen aangetroffen voor deze combinatie’ (dit is de combinatie van de code en de postcode waar de bestelling afgeleverd moet worden). Deze melding kan veroorzaakt worden doordat de vervoerder de Track & Trace code nog niet heeft verwerkt. U kunt de status van uw bestelling in dat geval de volgende werkdag opvragen. Wanneer dezelfde melding 3 dagen na verzending nog steeds verschijnt en u heeft uw bestelling nog niet ontvangen, neemt u dan contact op met onze klantenservice.

Overzicht
Bestellingen
Waarom kan ik als particulier niet bij EKI bestellen?

Als particulier kunt u helaas niet bij EKI bestellen, omdat wij enkel aan bedrijven leveren. Om een account bij ons aan te maken en een bestelling te kunnen plaatsen, dient u een BTW-nummer in te kunnen vullen. Wij leveren zowel grote als kleine afnames.

Kan ik mijn bestelling wijzigen?

Doorgaans hanteren wij een levertijd van één tot anderhalve week. Als u dus een bestelling wilt wijzigen, neem dan alstublieft zo snel mogelijk contact met ons op met uw verzoek. Als de bestelling nog niet verzonden is, is het eventueel nog mogelijk om hier wijzigingen in aan te brengen. Als we de bestelling al verstuurd hebben en u wilt toch nog een item aan de bestelling toevoegen, dan kunt u gewoon een nieuwe bestelling plaatsen.

Kan ik mijn bestelling annuleren?

Als u uw bestelling wilt annuleren, neem dan alstublieft zo snel mogelijk contact met ons op met uw verzoek. Als wij nog niet begonnen zijn met de productie van uw order, dan is het meestal wel mogelijk. Als de productie al gestart of afgerond is, dan is het helaas niet meer mogelijk.

Overzicht
Product - Schuim
Wordt EKI 100 gebruikt voor stofafdichting?

De EKI 100 is een fijn opencellig schuim en zal stof goed tegenhouden. Belangrijk is vooral dat de voeg goed gevuld is en dat er geen kieren zijn. Echter is dit materiaal niet geschikt als afdichting bij water en lucht. 

Behoudt EKI 100 zijn witte kleur?

EKI 100 is een wit PU schuim. Na verloop van tijd gaat het materiaal geler worden van kleur, helaas is hier niets tegen te doen.

Is EKI 100 bestand tegen invloeden van UV en ozon?

Het materiaal wordt vooral gebruikt bij toepassingen binnen omdat het matig bestand is tegen UV en ozon. Door UV en ozon zal EKI 100 sneller verouderen.

Overzicht
Product - Rubber
Hoe is de prijsverhouding van EKI 250 ten opzichte van andere grondstoffen?

EKI 250 is gemaakt van de grondstof SBR, de meest verkochte grondstof in plaatrubber. Op dit moment is dit ook de goedkoopste grondstof, van alle rubbers heeft dit materiaal dus de gunstigste prijs. EKI 250 wordt vooral gebruikt voor standaard toepassingen. Als u het materiaal wilt gebruiken voor toepassingen waarbij het rubber in contact komt met bijvoorbeeld olie of voedsel, dan raden wij één van onze andere rubbersoorten aan.

Is EKI 250 ook met 1 of 2 inlages leverbaar?

SBR rubber kunnen wij ook leveren met inlages. EKI 250 heeft geen inlage, als u rubber zoekt met 1 inlage raden wij EKI 251 aan, voor een rubber met 2 inlages EKI 252.

Waarom is de zelfklevende zijde bij zelfklevend rubber enkel geschikt als montagehulp?

Rubber is moeilijker te belijmen, de stoffen in het rubber zullen soms snel en soms langzaam de lijmlaag aantasten. Daarom gebruiken onze klanten de lijm enkel als tijdelijke montagehulp en niet als permanente verkleving.

Overzicht
Product - Celrubber
Is EKI 200 oliebestendig?

Als er veel contact is met olie kan beter NBR celrubber toegepast worden, zoals bijvoorbeeld EKI 350. Bij beperkt contact met olie is EKI 200 wel geschikt.

Is EKI 200 geluiddempend?

EKI 200 is geluiddempend en wordt gebruikt als geluidsisolatie in de automotive branche en scheepsbouw.

Hoe kies ik tussen EKI 200 en EKI 400?

EKI 200 is gemaakt van neopreen, wat een veelgebruikte grondstof die heel breed toepasbaar is. EKI 200 is vlamdovend en geeft extra veiligheid in bijvoorbeeld openbare ruimtes. EKI 400 is gemaakt van de grondstof EPDM. Bij toepassingen buiten waar veel contact met direct zonlicht is, heeft EKI 400 de voorkeur.

Overzicht
Product - Sponsrubber
Is EKI 240 ook oliebestendig?

EKI 240 is gemaakt van de grondstof EPDM, hierdoor houdt het zich niet goed bij contact met olie. Bij contact met olie raden wij u bijvoorbeeld EKI 230 aan, een sponsrubber dat van de grondstof neopreen gemaakt wordt.

Wat zijn de voordelen van de huid die rondom EKI 240 zit?

De huid zorgt ervoor dat het materiaal mechanisch sterker is. De huid is ook gladder dan de open celstructuur die eronder zit, daarom zal er veel minder mosvorming optreden.

Is EKI 240 ook zelfklevend te leveren?

De meeste rechthoekige profielen kunnen wij ook met één zelfklevende zijde leveren. De ronde profielen van EKI 240 kunnen wij helaas niet voorzien van een zelfklevende zijde.

Overzicht
Product - Tape
Is EKI 011 geschikt voor permanente verkleving?

Nee, EKI 011 dubbelzijdig tape wordt voornamelijk gebruikt als montagetape. Na het kleven is het materiaal herpositioneerbaar en zal het niet permanent blijven kleven.

Is EKI 011 doorzichtig?

EKI 011 dubbelzijdig tape heeft een doorzichtige, geelachtige kleur. Het is 0,11 mm dik. De kleeflaag is afgedekt met geel siliconepapier.

Is EKI 024 geschikt voor permanente verkleving?

EKI 024 dubbelzijdig tape garandeert een langdurige verkleving. Wel is het mogelijk om na verkleving de tape te herpositioneren. Daardoor kan het ook gebruikt worden als montagetape. Een volledig permanente verkleving kunnen wij helaas niet garanderen.

Overzicht
Product - Folie
Wordt EKI 1980 gebruikt voor consumenten toepassingen (bijvoorbeeld in de keuken)?

Nee, dit aluminiumfolie wordt met name in de bouw toegepast. EKI 1980 is isolerend, dampremmend, vochtwerend en biedt geluidsisolatie. Dankzij deze eigenschappen wordt het veel gebruikt als vloerfolie, onder daken en gevelconstructies en als isolatiefolie in verschillende situaties.

In welke vormen is EKI 1980 leverbaar?

Wij leveren EKI 1980 aluminiumfolie in een dikte van 0,03 mm in diverse breedtes, vormen en afnames. Meestal wordt er gekozen voor een rol of bandjes. Het materiaal is ook enkelzijdig zelfklevend leverbaar.

Kan EKI 1900 gebruikt worden als vijverfolie?

PVC folie wordt vaak gebruikt als vijverfolie. EKI 1900 wordt echter voornamelijk gebruikt als anti-contactband. Hiermee kan het oxidatie voorkomen, bijvooorbeeld bij aluminium kozijnen. Het materiaal kan echter wel gebruikt worden als vijverfolie indien u dit wenst. Neem contact met ons op als u twijfelt over het juiste product voor uw toepassing.

Overzicht
Grondstoffen
Waar staat EPDM voor?

EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. Dit is een groep synthetische rubbers.

Waar kan EPDM niet tegen?

Er zijn weinig stoffen waar EPDM niet tegen kan. Het materiaal is bestand tegen diverse invloeden van buitenaf en gaat lang mee. Echter is er één uitzondering en dat is chloor. Chloor is de enige stof waar het materiaal eigenlijk niet tegen kan.

Is EPDM hetzelfde als bitumen?

Deze materialen zijn niet hetzelfde. Bitumen is een vloeibare mix van diverse koolwaterstoffen die bestaan in aardolie. EPDM is een groep synthetische rubbers die worden verkregen door etheen, propeen en een dieen te polymeriseren.

Overzicht

 

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier