Schuim

Schuim is een materiaal dat vele toepassingsgebieden, soorten en hardheden kent. Schuim wordt veel gebruikt bij bijvoorbeeld afdichtingen, verpakkingen en het absorberen van schokken. Wij leveren schuim dat gemaakt wordt uit vijf verschillende grondstoffen: PU, PE, melamine, PVC en EVA.

Schuim EKI
 • Polyetherschuim EKI PU schuim

  Polyetherschuim

 • PE schuim EKI

  PE Schuim

 • Melamine schuim EKI

  Melamine Schuim

 • PVC schuim EKI

  PVC Schuim

 • PU Compressieband EKI

  Compressieband

 • Filterschuim EKI

  Filterschuim

 • EVA schuim EKI EVA foam

  EVA Schuim

 • Synthetisch schuim EKI

  Synthetisch Schuim

Toepassingen van schuim

Schuim is een erg breed inzetbaar materiaal dat gebruikt wordt voor vele toepassingen. Van simpele verpakkingstoepassingen tot aan ingewikkelde technische afdichtingen! Om dit brede toepassingsgebied te kunnen verzorgen is het beschikbaar in veel verschillende soorten en hardheden. Dit gaat van heel gemakkelijk in te drukken schuimrubber tot heel moeilijk in te drukken schuimrubber. Hierbij hangt de verschillende mate van indrukken samen met het type toepassing. De toepassingen zijn voornamelijk industrieel en bouwgerelateerd.

Verschillende toepassingen van het schuimplastic dat wij verwerken zijn bijvoorbeeld het verpakken van andere materialen en producten en het afdichten van allerlei type materialen en objecten. Andere toepassingen zijn ook het absorberen van schokken en het beschermen tegen zaken als stof, lucht, water en andere substanties die het te beschermen object aan kunnen tasten. EKI verwerkt flexibel schuim dat gemaakt wordt uit vijf verschillende grondstoffen. Elke grondstof heeft zo zijn specifieke eigenschappen en uitdagingen. EKI levert qua kleuren voornamelijk zwart schuim, grijs en wit schuim. We verwerken het materiaal in zowel blokken als rollen, waarbij de producten ook enkelzijdig en dubbelzijdig zelfklevend geleverd kunnen worden.

Grondstoffen

De vijf meest toegepaste grondstoffen waar schuim van gemaakt wordt zijn PU (polyether), PE (polyethyleen), melamine, PVC (polyvinylchloride) en EVA (ethyleen vinyl acetaat). Onder het PU schuim valt ook geïmpregneerd PU schuimrubber (compressieband) en filterschuim. Door de verschillende eigenschappen is het van groot belang om de juiste grondstof te kiezen. Met de juiste soort kunt u duurzame oplossingen vinden voor uw toepassing.

PU

Polyetherschuim is opencellig en erg zacht waardoor het makkelijk in te drukken is. Daarom zijn de meest bekende toepassingen van dit schuimrubber het gebruik in matrassen, als rugvulling voor kitten en als geluidsisolatie, bijvoorbeeld in studio’s. Daarnaast wordt het veel gebruikt als verpakkingsschuim voor lichtgewicht onderdelen en als schuimband voor onregelmatige voegen met een groot voegverloop.

PE

PE schuim is een gesloten cellig foam met een groot scala aan mogelijkheden wat betreft toepassingen. Een voorbeeld hiervan is warmte-isolatie, zoals een ondervloer die gebruikt wordt bij het leggen van laminaat. Ook zie je het terug in verpakkingen, bijvoorbeeld voor het opvullen van dozen als verpakkingsschuim. Daarnaast is het geschikt als afdichtingsband voor een breed scala aan toepassingen.

Melamine

Melamine schuim is een opencellig schuim dat erg lichtgewicht is, maar ook hele goede vlamdovende eigenschappen heeft en nog beter dan PU schuimrubber geluid absorbeert. Je ziet dat het vaak gebruikt wordt in bijvoorbeeld akoestische panelen en lampenkappen.

PVC

PVC schuim is een semi-gesloten schuimplastic, wat betekent dat de cellen zich een bepaald percentage sluiten als zij ingedrukt worden, waardoor het materiaal gesloten wordt. Afhankelijk van het soortelijk gewicht en de samenstelling kan dit bijvoorbeeld 15% of 30% zijn. Door deze eigenschap wordt het veel gebruikt bij het afdichten van bijvoorbeeld voegen met een onregelmatig oppervlak.

EVA

EVA schuim is een gesloten foam dat veelal gebruikt wordt voor de wat technischere toepassingen. Het is met name erg geschikt voor schokabsorptie. Het is een duurzaam materiaal met betere mechanische eigenschappen dan bijvoorbeeld PE foam. Normaal wordt EVA veel gebruikt in consumenten toepassingen, maar bij EKI verwerken wij het vooral voor industriële toepassingen.

Hoe EKI schuim aan u levert

Als fabrikant in Nijmegen levert EKI u producten zoals schuimblokken, schuimplaat, schuimband en schuimtape van hoogstaande kwaliteit, zowel in standaardmaten als op maat gemaakt. De artikelen die wij uit onze materialen produceren zijn erg duurzaam en kunnen in grote aantallen, maar ook in kleine aantallen geleverd worden uit voorraad of met korte levertijd. Onze producten hebben ongeacht de grootte van de afname een korte levertijd, binnen heel Europa. Heeft u specifieke wensen of vragen over onze producten of de technische specificaties hiervan? Neem dan contact op met ons via +31(0)243773378 of info@eki.nl.

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier