Folie

  Wij leveren diverse soorten folie op maat met elk hun eigen eigenschappen, zoals waterkerend, isolerend, dampdicht of dampopen. Deze worden gebruikt als bouwfolie zoals wandfolie, dakfolie, gevelfolie of vloerfolie. In ons assortiment vind je aluminiumfolie, PVC folie, EPDM folie en anti-dreunfolie.

  Verfijn je selectie:

  Meerdere keuzes selecteren is mogelijk

  • (2)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
  • (5)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
  Producten 1-6 van 6

  Toepassingen van folie

  Folie kan gebruikt worden voor allerlei soorten toepassingen. EKI levert bouwfolie dat gemaakt wordt van verschillende grondstoffen, die ieder door hun specifieke eigenschappen voor specifieke toepassingen gebruikt kunnen worden. Je kunt hierbij denken aan afdichtingen, isolatie, waterkering en om trillingen en geluiden op te vangen. Bouwfolie wordt veel toegepast in de houtskeletbouw en bij prefab elementen. Folie wordt veel gebruikt om op wanden (wandfolie), gevels (gevelfolie), daken (dakfolie) of vloeren (vloerfolie) te monteren, bijvoorbeeld bij nieuwbouwprojecten. Dakfolie heeft waterkerende en dampopen eigenschappen. Met een dampopen dakfolie wordt vocht van buitenaf door weersinvloeden zoals regen en sneeuw tegengegaan.

  Soorten folie

  Aluminiumfolie

  Aluminiumfolie ken je als het keukenfolie, maar dit is uiteraard niet het type aluminiumfolie dat EKI verkoopt. Aluminium bouwfolie wordt bijvoorbeeld toegepast als dampdichte vloerfolie in vloerverwarmingssystemen of aan de warme zijde van daken en gevelconstructies. Het heeft goede isolerende eigenschappen door de reflecterende werking van het folie. Tevens is het waterdicht, winddicht, tochtwerend en vochtregulerend.

  PVC folie

  PVC folie wordt in de harde vorm veel gebruikt voor consumententoepassingen. In de zachte vorm is het bekend als PVC vijverfolie voor visvijvers, waterbassins en als regenwateropslag. Dit komt omdat het folie vorstbestendig, vis- en plantvriendelijk is. Bij EKI maken wij van PVC folie voornamelijk bandjes die als anti-contact band gebruikt worden. Deze kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden als buffer tussen twee metalen om oxidatie tegen te gaan.

  EPDM folie

  EPDM folie is het meest bekend als EPDM dakfolie en EPDM vijverfolie. Echter zijn dat niet de enige toepassingsgebieden van het materiaal. EPDM folie kan ook gebruikt worden als afdichting. Zo bescherm je er bijvoorbeeld dakgoten, spouwmuurconstructies en kozijnen mee tegen lekkage en vocht. Dankzij de grondstof EPDM heeft het een lange levensduur, is het langdurig flexibel, waterdicht en recyclebaar.

  Anti-dreunfolie

  Anti-dreunfolie wordt gebruikt om trillingen en geluid te verminderen. Het wordt vaak geplakt onder regendorpels om het geluid van vallende regendruppels te verminderen. Anti-dreun materiaal kan ook gebruikt worden om onder machines te plaatsen, waarmee doordreunen naar de ondergrond tegen wordt gegaan. Het kan tevens op metalen platen in machines geplakt worden om resonantie tegen te gaan.

  Folie kopen?

  Als fabrikant in Nijmegen levert EKI producten zoals plakfolie, bouwfolie, dakfolie, wandfolie, vloerfolie en waterdicht folie van hoogstaande kwaliteit, zowel in standaardmaten als op maat gemaakt. De artikelen die wij uit onze materialen produceren kunnen in grote aantallen, maar ook in kleine aantallen geleverd worden. Onze producten hebben ongeacht de grootte van de afname een korte levertijd, binnen heel Europa. Heb je specifieke wensen of vragen over onze producten of de technische specificaties hiervan? Neem dan contact op met ons via +31(0)243773378 of info@eki.nl.