EKI wint Parel Award

  Welkom in de wereld van EKI

  Zet één stap bij ons over de drempel en je voelt de bevlogenheid en het enthousiasme van onze collega’s. Het creëren van oplossingen in rubber, foam en schuim die een positieve impact maken op mens en planeet; dát is waar wij energie van krijgen.


  Waar staat EKI voor?

  De afkorting EKI staat niet alleen voor Europese Kunststof Industrie, maar is ook een directe terugkoppeling naar waar wij als bedrijf voor staan: Empathie, Kennis en Innovatie. Alleen loop je vast. Samen verander je de wereld. Onze sleutel is de empathie. Want kennis is er in overvloed, maar je moet lef hebben om het niet te weten en te durven vragen. Innovatie is dan een natuurlijk gevolg.

  EMPATHIE

  Wij leven ons in in onze klanten en medewerkers en blijven hen keer op keer positief verrassen.

  KENNIS

  Wij combineren de kennis van en over onze klanten, medewerkers én producten met de kennis van onze materialen en voorraden. Wij weten exact welk materiaal wij in welke gewenste vorm kunnen leveren.

  INNOVATIE

  Wij ademen duurzaamheid en innovatie en bewijzen dat pionieren niet moeilijk, maar zelfs makkelijk kan zijn.


  Constant de beste kwaliteit

  EKI beheert het volledige productieproces in huis. Hierdoor houden wij grip op de kwaliteit. Van het zelf produceren van rollen en platen tot het toevoegen van verschillende soorten lijmlagen en het verwerken van de verschillende vormen. Alle materialen kopen wij rechtstreeks in bij de grondstofleverancier. Hierdoor weten wij precies wat de samenstelling is en garanderen wij onze klanten de hoogst haalbare kwaliteit.  EKI luchtfoto 2024


  Samen richting een duurzame toekomst

  Ieder dag zetten we ons in om stappen te zetten richting een duurzamer bedrijf en daarmee een duurzame wereld. Zo gebruiken wij 10% van ons eigen zonnepark zelf en voorzien wij tot wel 800 (!) huishoudens in de buurt van groene stroom. Daarnaast focussen wij ons continu op een fijne, duurzame relatie met onze mensen; zowel intern als extern.


  Iedereen is gelijk binnen EKI. Het gaat niet om welke opleiding je hebt of waar je vandaan komt, maar om wie je bent. In de afgelopen 150 jaar zijn we altijd dicht bij onszelf gebleven. Door ons team centraal te stellen en te kijken en écht te luisteren naar onze mensen, zijn er al veel verborgen talenten boven komen drijven.

  Teamspirit & werkgeluk

  Deze prachtige en diverse groep helden heeft samen een gemiddelde leeftijd van (ongeveer) 37 jaar en scoort een 8,5 als het om werkgeluk gaat. Hier zijn wij stiekem best een beetje trots op.

  49

  Gepassioneerde en ervaren vakmensen

  Familiebedrijf sinds 1875

  13

  Vrouwen, waarvan 4 productiekanjers en 9 kantoortoppers

  9 nationaliteiten

  8+

  Medewerkerstevredenheid score

  4

  Medewerkers 30+ jaar in dienst

  9000+

  Tevreden klanten sinds 1969

  10

  Collega's met een combinatie functie

  Gouden combinatie van EKI & Papierfabriek

  We zijn trots op de Papierfabriek, ons bijzondere ‘zusje’ . Deze creatieve speeltuin van 45.000m2 heeft al veel losgemaakt, ook in de omgeving. Dankzij de Papierfabriek doen we alles nét anders en bieden we medewerkers en klanten bijzondere ervaringen.


  We werken bij de Papierfabriek samen met mooie merken als Red Bull, Bugatti, BNNVARA & Het Perfecte Plaatje. Kom je hier op maandagochtend binnen? Dan kun je zomaar Najib Amhali, Geraldine Kemper of bekende YouTubers tegen het lijf lopen die opnames maken. Een onbetaalbaar stukje extra werknemersgeluk.

  Altijd de mens centraal

  Het bruist hier. Van de energie, de creativiteit en de teamspirit. We doen hier alles samen en vanuit een positieve mindset. Wij kijken vooruit, tonen lef en pionieren met daadkracht.

  Wij nemen andere ondernemers graag mee in onze wereld. We delen onze passie met betrekking tot sociale innovatie, duurzaamheid en circulariteit en verklappen onze geheimen om een aantrekkelijke werkgever te worden én te blijven. Ook benieuwd hoe we dat doen? Kom gerust eens langs voor een rondleiding.


  Welkom in de wondere wereld van EKI!

  Historie

  Oprichting Papierwarenfabriek
  1875

  Oprichting Papierwarenfabriek

  Papierwarenfabriek J.H. Eekhoff door de familie Eekhoff is een feit.

  Oprichting ENS
  1912

  Oprichting ENS

  De tweede generatie van de familie Eekhoff richt ENS (Eerste Nederlandsche Schuurpapier- en Schuurlinnenfabriek) op.

  Jubileum
  1937

  Jubileum

  Samen vieren we het 25-jarig jubileum van ENS.

  Huwelijk met van der Tol
  1963

  Huwelijk met van der Tol

  Dochter Jannetje Eekhoff stapt in het huwelijksbootje met Sytse van der Tol. Het familiebedrijf gaat hierdoor langzaam naar de familie van der Tol.

  Van ENS naar EKI
  1969

  Van ENS naar EKI

  Iemand uit de rubberindustrie komt het team van ENS versterken. Dit resulteert in het verwerken van schuim én schuurpapier. EKI is geboren: Eekhoff Kunststof Industrie.

  Naamsverandering
  1980

  Naamsverandering

  Er vindt een naamsverandering plaats van Eekhoff Kunststof Industrie naar Europese Kunststof Industrie. Vanaf nu is EKI een BV.

  Productie celrubber rollen
  1996

  Productie celrubber rollen

  We starten met een eigen productie van celrubber rollen. De nieuwe machines resulteren in eindeloze mogelijkheden én een uitbreiding van onze afzetmarkt naar heel Europa.

  Eerste website
  2002

  Eerste website

  We lanceren onze eerste EKI website.

  Bart komt bij het team
  2003

  Bart komt bij het team

  Bart van der Tol (huidige directeur) versterkt team EKI. Hiermee wordt de uitbreiding van het productassortiment een feit.

  Nieuwe machine
  2007

  Nieuwe machine

  Er wordt een nieuwe machine aangeschaft waardoor de eigen productie van rollen en platen polyetherschuim uit masterblokken mogelijk wordt.

  2016

  Nieuwe waterstraalmachine

  We schaffen een nieuwe waterstraalsnijmachine aan waarmee we ook dikker rubber en schuim kunnen snijden met grote precisie.

  Nieuw bestuur
  2019

  Nieuw bestuur

  Bart van der Tol en Chantal Peters vormen samen het bestuur van EKI. Het duo wordt ondersteund door het managementteam en weet tot op de dag van vandaag de beste specialisten om zich heen te verzamelen.

  Tijdlijn 2020
  2020

  Verhuizing naar nieuw pand

  EKI groeit uit z’n voegen en verhuist naar een nieuw pand vol ongekende mogelijkheden. Wist je dat wij het binnen 4 jaar (!) voor elkaar hebben gekregen dit pand om te toveren tot meest duurzame pand van de omgeving?

  Winnen B2B Shopping Award
  2021

  Winnen B2B Shopping Award

  EKI sleept de B2B Shopping Award 2021 binnen dankzij onze unieke product configurator! Dit maakt ons de koploper in onze branche op het gebied van digitalisering.

  Sociale Innovatie Pioneer
  2022

  Sociale Innovatie Pioneer

  Chantal Peters wordt benoemd tot Sociale Innovatie Pionier door de Provincie Gelderland. Dit heeft zij te danken aan haar werkzaamheden en leiderschap in de directie van EKI.

  EKI wint Parel Award
  2023

  Winnaar Parel Award

  Op 25 januari wonnen wij de Lifeport Parel Award van The Economic Board. Dit hebben we gevierd met een optreden van de beroemde DJ Brennan Heart!

  EKI in de top 3 van de Koning Willem 1 prijs
  2024

  Finalist Koning Willem 1 prijs

  EKI is genomineerd voor de Koning Willem I prijs, dé oscars van het Nederlandse bedrijfsleven.

  Toekomstvisie

  De komende 5 jaar staat voor ons in het teken van het waarborgen van continuïteit, het verstevigen van onze bedrijfscultuur en vooroplopen in sociale innovatie, duurzaamheid en digitalisering. Trots op waar we nu staan terwijl we als samenleving vooruitgang hard nodig hebben. Daarom staat mens- en planeetgericht ondernemen centraal in iedere dagelijkse keuze die we maken.


  We vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk ondernemers, politici en Nederlanders ontdekken dat verduurzaming mogelijk is zonder failliet te gaan, of 10 jaar verder te zijn. Sterker nog: het tegenovergestelde. Onze verduurzaming lanceert ons de toekomst in. Met optimisme, de juiste kennis en nieuwsgierigheid creëer je draagvlak en innovatie. Dit zorgt voor (lokale) economische groei en verbinding.


  We ontdekten hoe we met risico nemen en optimisme een onuitputtelijk bron van creativiteit kunnen aanboren, waarin heel veel mogelijk wordt. We profiteren allemaal. Op deze manier hoopt EKI stukje bij beetje de wereld een betere, leukere en positievere plek te maken en onze aarde beter achter te laten voor de volgende generaties, dan wij hem zelf vonden.

  In de afgelopen jaren ontdekten wij hoe we met het nemen van risico's en optimisme een onuitputtelijke bron van creativiteit kunnen aanboren. En dit alles met oneindig veel mogelijkheden als gevolg. Wij hopen hiermee van de wereld een betere, leukere en positievere plek te maken."

  - Chantal Peters