Over EKI de fabrikant van celrubber, schuim en rubber oplossingen

Over EKI

Wij bieden onze klanten technische oplossingen in rubber en schuim die heel goed aansluiten bij hun specifieke behoeften. EKI verwerkt rubber en schuim tot gewenste vormen voor industrie, bouw en groothandels. Doordat we specialist zijn in dit vakgebied vinden onze producten de weg door heel Europa.

 

Visie

Wij willen hét aanspreekpunt in de markt zijn voor schuim, rubber, celrubber en sponsrubber. EKI staat klaar voor alle nieuwe projecten: voor grote en voor kleine uitdagingen, voor technische vragen en voor het verder verfijnen van de gebruikte materialen.

Missie

Bij EKI geloven we in het vermogen om klanten de grootst mogelijke keuzevrijheid te geven. Vrijheid in materiaal, vorm, afmeting en afwerking. Hierin gaan we ver, heel ver. We maken het verschil door te denken in oplossingen, niet in beperkingen. Maatwerk is bij ons nagenoeg standaard. U vraagt, wij hebben het, of wij maken het met korte levertijd. Waarmee kunnen we u helpen?

Als fabrikant heeft EKI de productie in eigen beheer, hierdoor kunnen we professionele producten leveren met een constante kwaliteit, een goede klantenservice en korte levertijden binnen heel Europa. Zowel standaardmaten als maatwerk, in grote en in kleine aantallen.

 

EKI in Cijfers

Sinds 1875 een familiebedrijf

25.000

In gebruik voor productie en voorraad

65% van ons afval wordt gerecycled

250

Materialen in ons assortiment

40.000 km

Strips gefabriceerd in de afgelopen 10 jaar

Export naar 42 landen

9000+

Tevreden klanten sinds 1969

Enige fabrikant van rollen celrubber in de Benelux

 

Waarom voor EKI kiezen?

 

EKI heeft alle stappen van het productieproces in huis. Van het – wanneer mogelijk – zelf produceren van rollen en platen tot het toevoegen van verschillende soorten lijmlagen en het verwerken van de verschillende vormen. Denk hierbij aan het maken van bandjes en haspels, het stansen, waterstralen en uitsnijden van de vormen. Wij kopen alle materialen altijd rechtstreeks in bij de grondstofleverancier. Hierdoor weten wij precies wat de samenstelling en kwaliteit van de materialen is. Wij hebben hier graag veel controle over, zodat wij u constant de beste kwaliteit kunnen garanderen.

Wist u dat EKI bovendien de B2B Shopping Award 2021 gewonnen heeft? De jury complimenteert ons met de duidelijke en soepele klantreis die is neergezet ondanks de enorme complexiteit achter het systeem. We hebben volgens de jury een professionele en technisch geavanceerde B2B-shop neergezet die ook kan worden ingezet in andere branches.

 

Daarnaast is EKI de enige fabrikant van rollen celrubber in de Benelux! Wij hechten veel waarde aan het hanteren van korte levertijden binnen heel Europa. Door onze grote eigen voorraad van basismaterialen en een flexibel productieteam, die deze beginvoorraad snel om kan zetten naar eindproducten, kunnen we deze korte levertijd bijna altijd garanderen. Als u vragen heeft over producten of orders, dan zit onze deskundige klantenservice voor u klaar met snelle antwoorden. Meer weten over ons, onze werkwijze, onze levertijden of bewerkingsmogelijkheden? Neem contact met ons op via telefoon +31(0)243773378 of e-mail info@eki.nl.

 

 

Historie

1875

Oprichting Papierwarenfabriek

Papierwarenfabriek J.H. Eekhoff door de familie Eekhoff.

1912

Oprichting ENS

Tweede generatie van de familie Eekhoff richt ENS (Eerste Nederlandsche Schuurpapier- en Schuurlinnenfabriek) op aan de Biezen (vroeger de Biezendwarsweg genoemd) in Nijmegen. Dit is het pand waar EKI tot begin 2020 gevestigd blijft.

1937

Jubileum

25-jarig jubileum van ENS.

1963

Huwelijk met van der Tol

De dochter van de familie Eekhoff, Jannetje Eekhoff, trouwt met Sytse van der Tol. Vanaf nu gaat het bedrijf langzaam over van de familie Eekhoff naar familie van der Tol.

1969

Van ENS naar EKI

We beginnen met het verwerken van schuim in plaats van alleen schuurpapier. Dit idee kwam van iemand uit de rubberindustrie die bij ENS kwam werken. Hierdoor is EKI ontstaan: Eekhoff Kunststof Industrie. Eerst wordt er matrassenschuim verwerkt dat ingezet wordt als tochtstrip. Dit schuim maken we zelfklevend en snijden we in stroken. Dit wordt vervolgens gebruikt om het tochten bij houten ramen tegen te gaan. Hierna wordt het productassortiment langzaamaan uitgebreid.

1973

Einde productie schuurpapier

Dit is het einde van de productie van schuurpapier. Tot 1999 wordt het schuurpapier nog wel verkocht als handelsproduct om voorraden op te maken.

1980

Naamsverandering

Er vindt een naamsverandering plaats van Eekhoff Kunststof Industrie naar Europese Kunststof Industrie. Vanaf nu is EKI een BV.

1996

Productie celrubber rollen

Een nieuwe afdeling wordt opgestart die begint met de eigen productie van celrubber rollen. Met de nieuwe machines kunnen we celrubber schillen naar iedere gewenste dikte. We hadden al veel flexibiliteit in de breedtes van bandjes, maar nu ook in de mogelijke diktes. Met een andere nieuwe machine kunnen de rubberplaten aan elkaar gelijmd worden. Met deze productie van rollen celrubber breiden wij onze afzetmarkt uit naar heel Europa in plaats van enkel Nederland.

2002

Eerste website

Dankzij de intrede van internet bij EKI wordt de eerste website gelanceerd.

2003

Bart komt bij het team

Bart van der Tol (huidige directeur) wordt onderdeel van het EKI team. Hiermee wordt ook een begin gemaakt met het uitbreiden van het productassortiment (zoals rubber en sponsrubber). Er worden nieuwe machines aangeschaft met nieuwe bewerkingsmogelijkheden.

2007

Nieuwe machine

Er wordt een nieuwe machine aangeschaft waardoor de eigen productie van rollen en platen polyetherschuim uit masterblokken mogelijk wordt.

2016

Waterstraalsnijmachine

We schaffen een nieuwe waterstraalsnijmachine aan waarmee we ook dikker rubber en schuim kunnen snijden met grote precisie.

2019

Nieuw bestuur

Bart van der Tol en Chantal Peters vormen samen het bestuur van EKI. Bart is verantwoordelijk voor het technische en financiële gedeelte, Chantal voor het commerciële gedeelte en personeelszaken. Zij worden ondersteund door het managementteam en werken nauw samen met ingehuurde specialisten. Daardoor zijn ze altijd up-to-date met de nieuwste ontwikkelingen.

2020

Verhuizing naar nieuw pand

Verhuizing naar het nieuwe pand aan de Ambachtsweg een paar straten verder. Daar hebben we weer genoeg ruimte om verder uit te breiden qua machines en voorraden.

2021

Winnen B2B Shopping Award

EKI heeft de B2B Shopping Award 2021 gewonnen dankzij onze unieke product configurator! Hiermee kunnen onze klanten het complexe orderproces online doorlopen, zonder tussenkomst van een medewerker. De jury complimenteerde ons met de duidelijke en soepele customer journey die is neergezet ondanks de enorme complexiteit achter het systeem.

 

Waar staat EKI voor?

De afkorting EKI staat niet alleen voor Europese Kunststof Industrie, maar is ook een directe terugkoppeling naar waar wij als bedrijf voor staan. De E staat voor Empathie, de K staat voor Kennis en de I staat voor Innovatie.

 

Empathie staat voor de het vermogen om ons in te leven in de klant. Wij willen de klant echt beter leren kennen. Niet alleen in welke industrie zij zitten, maar ook wat hun eerdere ervaringen zijn met andere leveranciers en waar zij in een zakelijke relatie naar op zoek zijn. Wij proberen ons zoveel mogelijk te verplaatsen in de klant om zo aan hun behoeften te kunnen voldoen. Wij proberen hen daarnaast te verrassen met positieve eigenschappen waarvan zij niet eens wisten dat zij er behoefte aan hadden.

Uit het elkaar begrijpen ontstaat vervolgens de vraag of wij de klant kunnen helpen met onze huidige kennis, vaardigheden en materieel. Niet alleen kennis over onze producten, maar ook de kennis om te weten of wij het juiste materiaal hebben en deze in de gewenste vorm kunnen leveren. Kennis of wij in staat zijn om aan de behoefte van de klant te voldoen. Hierbij staat eerlijkheid en transparantie voor ons voorop! Als de huidige kennis of het beschikbare materieel niet voldoende is, wordt een inschatting gemaakt of we door innovatie snel tot een gewenste oplossing kunnen komen.

Deze innovatie kan zijn door bijvoorbeeld een nieuw materiaal aan het productprogramma toe te voegen. Het kan ook zijn dat wij gaan testen of wij bepaalde uitdagende vormen kunnen snijden op onze machines. Ons uiteindelijke doel is om klanten snel en doeltreffend te kunnen helpen, ook wanneer het gaat om aanvragen die wij niet dagelijks uitvoeren.

1 mm dichter bij uw oplossing

 

Innovatie

EKI innovatie Wij proberen continu onze organisatie, productieproces en assortiment zo innovatief mogelijk te maken. Dit doen wij door ons brede productassortiment voortdurend uit te breiden op basis van ontwikkelingen in de markt en wensen van onze klanten. Momenteel kunnen onze producten al op veel verschillende manieren bewerkt worden. Hierin blijven wij ons ontwikkelen door steeds meer nauwkeurigheid en snellere productie na te streven. Zo worden de afwijkingen steeds kleiner en blijft de levertijd kort! Onze machine waarmee wij rollen celrubber produceren is onze meest innovatieve machine. Dankzij deze machine zijn wij de enige producent van rollen celrubber in de Benelux! Verder zijn wij constant bezig met verduurzamen van onze organisatie. Zo trachten wij zoveel mogelijk afval te recyclen en zijn wij druk bezig geweest om de energievoorzieningen van ons nieuwe pand zo duurzaam mogelijk te maken door middel van zonnepanelen, warmtepompen en pelletkachels.

Onze laatste nieuwe innovatie kijkt u momenteel naar: onze e-commerce webshop! Wij zijn overgestapt van het ouderwetse systeem, waarbij u via e-mail of telefoon moest bestellen, naar een volledig geïntegreerde moderne webshop waarop u online uw bestellingen kunt plaatsen. Met deze nieuwe website willen wij ook een kennisbank worden voor klanten, waarmee wij antwoord geven op al uw vragen. Ons doel met de nieuwe webshop is geweest om het bestelproces makkelijker te maken en het bieden van meer vrijheid in het bestellen van bepaalde afmetingen en vormen waarin het materiaal geleverd kan worden. Heeft u onze online configurator al gezien? U kunt meteen uw product op maat maken in de gewenste afmetingen en aantallen. Wij raden u zeker aan om een kijkje te nemen wat de mogelijkheden zijn als u een bestelling bij ons plaatst. Als kers op de taart hebben we met onze innovatieve webshop zowel de award gewonnen voor beste B2B webshop van Nederland áls de Nijmeegse Innovatie Award voor digitalisering!Wat onze klanten zeggen over ons

EKI heeft een zeer divers klantenbestand. Met korte levertijden en een breed en diep productassortiment proberen wij de verwachtingen van onze klanten te overtreffen.
Wibe Graafsma | Busybike.com Wibe Graafsma | Busybike.com

Altijd korte lijntjes met de juiste medewerker, waardoor ik snel geholpen ben.

Wibe Graafsma | Busybike.com
Marco van Wijnbergen | Freshbed Marco van Wijnbergen | Freshbed

Bij technische vragen altijd een duidelijk antwoord zonder het onnodig ingewikkeld te maken en zonder onnodige poespas. Leveringen volgens afspraak en prettig om mee te werken.

Marco van Wijnbergen | Freshbed
Andreas Mooij | Glashobby Webshop Andreas Mooij | Glashobby Webshop

Als iemand over rubber of iets dergelijks spreekt dan roep ik meteen “EKI!”. Een fantastisch bedrijf waar kwaliteit geen leuk woord is maar de dagelijkse werkelijkheid.

Andreas Mooij | Glashobby Webshop

 

 

 

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier