Neoprene

Neoprene is het meest bekend als het flexibele materiaal waar duikpakken van gemaakt worden. Wij leveren neoprene stof met twee kanten nylon, één kant nylon of met een velcro zijde in diverse kleuren. Het materiaal is goed waterbestendig, weervast, slijtvast en is heel goed uitrekbaar.

Neoprene stof EKI
  • Neoprene met 2 kanten nylon EKI

    Neoprene 2 kanten nylon

  • Neoprene met 1 kant nylon EKI

    Neoprene 1 kant nylon

  • Neoprene met 1 kant velcro EKI

    Neoprene 1 kant velcro

Toepassingen van neoprene

Neoprene is bekend als het materiaal waar duikpakken van gemaakt worden. Het materiaal combineert goede eigenschappen uit andere rubbers, bijvoorbeeld EPDM en NBR rubber. Daardoor heeft het een goede UV- en ozonbestendigheid en een redelijk goede oliebestendigheid. Ook heeft neopreen een zeer goede bestendigheid tegen (zee)water. Dankzij deze eigenschappen wordt het veel gebruikt bij toepassingen in de scheepvaart en offshore. Maar deze eigenschappen zorgen er ook voor dat er duikpakken, wetsuits en waadpakken van gemaakt worden. Dit komt tevens doordat het materiaal een isolerende werking heeft en het drijfvermogen verhoogt. Een neopreen wetsuit of neopreen pak heeft aan twee kanten een nylon zijde, daardoor is het een soort gecombineerde neopreen stof. Neoprene wordt ook wel CR rubber genoemd, en heeft goede mechanische eigenschappen, wat inhoudt dat het na indrukken goed terugkeert naar zijn originele vorm. Daarnaast is het erg slijtvast en goed bestand tegen allerlei weersomstandigheden. Verder is het goed bestand tegen chemicaliën, zuren, oplosmiddelen, minerale oliën en vetten.

Soorten neoprene stof

Neoprene met 2 kanten nylon

Neoprene met 2 kanten nylon is het neoprene rubber waar neoprene wetsuits of neoprene duikpakken van gemaakt worden. Het materiaal heeft aan beide zijden een nylon laag en bestaat in verschillende soorten met een kwaliteitsverschil. Er is een variant voor waadpakken (tot 15 meter diepte), voor duikpakken (tot 35 meter diepte) en een extra zware kwaliteit die geschikt is voor gebruik tot wel 70 meter diep. Neopreen stof kan ook voor andere consumententoepassingen gebruikt worden.

Neoprene met 1 kant nylon

Neoprene met 1 kant nylon heeft maar aan één zijde de nylon stof, de andere zijde heeft een andere celstructuur, welke gemakkelijk te verlijmen is. Dit materiaal wordt veel gebruikt voor comfort toepassingen, bijvoorbeeld in rolstoelen waar het op de leuning geplakt wordt. Een veel voorkomend toepassingsgebied is dus in de revalidatiesector.

Neoprene met 1 kant velcro

Neoprene met 1 kant velcro heeft een velcro zijde zodat het klittenband zich hierin kan vasthaken. Dit materiaal wordt onder andere gebruikt om banden van duikmaskers van te maken, maar ook als handschoenen voor glazenwassers. Het kan tevens gebruikt worden om beschermende kleding en accessoires van te maken, zoals polsbanden, schouderbanden, kniebanden en enkelbanden.

Neoprene kopen?

Als fabrikant in Nijmegen levert EKI u producten zoals neopreen rubber, neopreen stof, wetsuit rubber, scuba rubber en wetsuit materiaal van hoogstaande kwaliteit, zowel in standaardmaten als op maat gemaakt. De artikelen die wij uit onze materialen produceren zijn erg duurzaam en kunnen in grote aantallen, maar ook in kleine aantallen geleverd worden. Onze producten hebben ongeacht de grootte van de afname een korte levertijd, binnen heel Europa. Heeft u specifieke wensen of vragen over onze producten of de technische specificaties hiervan? Neem dan contact op met ons via +31(0)243773378 of info@eki.nl.

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier