Armaflex isolatie

Armaflex

Armaflex isolatie schuim is een synthetisch schuim dat voornamelijk gebruikt wordt voor isolatie tegen warmte en kou. De meest voorkomende toepassing van het materiaal is als buisisolatie. Wij maken het schuim op maat in diverse vormen.

Armaflex isolatie schuim

Armaflex is een merknaam van Armacell die wordt gebruikt voor hun isolatie producten. In ons assortiment vindt u Armaflex synthetisch schuim. Synthetisch schuim is zeer geschikt als isolatieschuim. Omdat het materiaal vervaardigd wordt uit holle deeltjes van polymeer, metaal of keramiek, heeft het een lagere dichtheid. Het is daarnaast sterker en heeft een lagere thermische uitzetting. Dit zorgt ervoor dat het zo geschikt is voor isolatie toepassingen tegen warmte en kou. Het schuim is erg flexibel, waardoor het snel en gemakkelijk geïnstalleerd kan worden. Dankzij de gesloten celstructuur van het Armaflex isolatie schuim, zal er geen condensvorming plaatsvinden op het materiaal. Omdat het een laag warmtegeleidingsvermogen heeft, blijft de oppervlaktetemperatuur van het materiaal gelijk door de toenemende isolatiedikte. Dit zorgt voor een effectieve energiebesparing. Daarnaast heeft het schuim een hoge weerstand tegen waterdampdiffusie, is het vlamdovend en geleidt het vuur niet. Om deze reden wordt het materiaal vaak gebruikt in openbare ruimtes en procesindustrieën. Het wordt vaak toegepast in de sport, lucht- en ruimtevaart. Daarnaast is het terug te vinden in scheepsrompen en ski’s. Het materiaal wordt gebruikt om koelcellen en deuren te bekleden en pijpleidingen te isoleren en beschermen. Het wordt bovendien toegepast als thermische isolatie van tanks, vaten, reservoirs en luchtkanalen. Omdat het daarnaast goede akoestische eigenschappen heeft, wordt het ook wel eens toegepast als geluidsisolatie. Armaflex isolatie schuim heeft een lange levensduur. Bij EKI verwerken we het synthetische materiaal vanuit rollen tot bandjes, ringen en andere vormen. Daarnaast kan het verwerkt worden tot profielen, die gebruikt worden als buisisolatie.

Armaflex isolatie schuim
Armaflex buisisolatie

Armaflex buisisolatie

Naast de toepassingen die hierboven genoemd zijn, is de belangrijkste toepassing van het materiaal Armaflex buisisolatie (HVAC). Het wordt hiervoor gebruikt, omdat het goede akoestische, vlamdovende en isolerende eigenschappen heeft. Het lage warmtegeleidingsvermogen zorgt voor een effectieve energiebesparing. Warmteverlies in de leidingen wordt zo voorkomen en stookkosten worden bespaard. Zonder buisisolatie, wordt er warmte afgegeven aan ruimtes die u niet wilt verwarmen. Denk hierbij aan loze ruimtes zoals kruipruimtes, zolders en achter schotten. Een andere reden waarom Armaflex buisisolatie gebruikt wordt, is om tikkende geluiden in buizen minder goed hoorbaar te maken. Tikkende geluiden in buizen worden veroorzaakt door het opwarmen en afkoelen van buizen. Als de warmte beter in de buis wordt gehouden door buisisolatie, zal het tikken ook verminderen. Daarnaast zorgt het ervoor dat het water in de leidingen beter op temperatuur blijft. Dit verkort de wachttijd voor warm water ten opzichte van een buis zonder Armaflex buisisolatie. Tot slot zorgt het materiaal ervoor dat de buizen beschermd worden tegen bevriezing en er geen condensatie op neerslaat. Deze condensatie zou kunnen zorgen voor vochtschade als deze op het plafond druppelt. Met synthetisch schuim van Armaflex wordt dit voorkomen.

Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier