Synthetisch Schuim

  Synthetisch schuim heeft een gesloten celstructuur wordt veel gebruikt als isolatiemateriaal omdat het een lagere thermische uitzetting heeft. Het materiaal is tevens vlamdovend en geschikt als geluidsisolatie. Het wordt vaak gebruikt als buisisolatie en voor andere soorten thermische isolatie.

  Verfijn je selectie:

  Meerdere keuzes selecteren is mogelijk

  • (1)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
  Producten 1-1 van 1

  Eigenschappen van synthetisch schuim

  Synthetisch schuim is een composiet die bestaat uit verschillende holle deeltjes van polymeer, metaal of keramiek. Het is een verzamelnaam voor kunstmatig vervaardigde schuimen. Als bindmateriaal wordt meestal een polymeer gebruikt, echter worden metaal en glas hier soms ook voor gebruikt. Door deze holle delen heeft het schuim een lagere dichtheid, is het sterker en heeft het een lagere thermische uitzetting. Hierdoor is het zeer bruikbaar als isolatieschuim tegen warmte en kou. Omdat het een synthetisch materiaal betreft, is het voordeel dat door de juiste mengverhoudingen, bijna elke eigenschap verkregen kan worden.

  Voordelen van Armaflex schuim

  Armaflex isolatie schuim is uiterst flexibel, wat zorgt voor eenvoudige en snelle installatie van het materiaal. Het heeft een gesloten celstructuur, waardoor condensvorming voorkomen wordt. Het lage warmtegeleidingsvermogen zorgt voor een effectieve energiebesparing. De oppervlaktetemperatuur van het materiaal blijft gelijk door de toenemende isolatiedikte. Verder heeft het schuim een hoge weerstand tegen waterdampdiffusie, wat het risico van corrosie onder de isolatie reduceert. Het is een veilige oplossing in geval van brand, omdat het vlamdovend is, niet druppelt en geen vuur geleidt. Daarom wordt het veel gebruikt in openbare ruimtes en procesindustrieën. Tot slot heeft het ook nog eens een lange levensduur. EKI verwerkt synthetisch schuim vanuit rollen tot bandjes, ringen en andere vormen, in verschillende afmetingen en diktes en ook in zelfklevende varianten. De profielen die EKI verkoopt kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden als buisisolatie.

  Toepassingen van synthetisch schuim

  Het Armaflex schuim wordt gebruikt in de sport, lucht- en ruimtevaart, maar ook scheepsrompen en ski’s worden van dit materiaal gemaakt. De meest bekende toepassing van synthetisch schuim is als buisisolatie, door de akoestische en vlamdovende eigenschappen van het materiaal. Andere isolatie toepassingen komen echter ook veel voor. Voorbeelden hiervan zijn de bekleding van koelcellen en deuren, isolatie en bescherming van pijpleidingen, thermische isolatie van reservoirs, tanks, vaten en luchtkanalen en in airconditioning. De akoestische eigenschappen maken het ook een goed schuim voor geluidsisolatie.

  Hoe EKI synthetisch schuim aan u levert

  Als fabrikant in Nijmegen levert EKI u producten zoals Armaflex buisisolatie en Armaflex tape van hoogstaande kwaliteit, zowel in standaardmaten als op maat gemaakt. De artikelen die wij uit synthetisch schuim produceren kunnen in grote aantallen, maar ook in kleine aantallen geleverd worden. Onze producten hebben ongeacht de grootte van de afname een korte levertijd, binnen heel Europa. Heeft u specifieke wensen of vragen over onze producten of de technische specificaties hiervan? Neem dan contact op met ons via +31(0)243773378 of info@eki.nl.