NBR Celrubber

  NBR celrubber is erg goed bestand tegen langdurig of permanent contact met olie. Het materiaal is zacht en flexibel, met goede mechanische eigenschappen. Het wordt veel toegepast als afdichting in machineruimtes, scheepvaart en offshore, maar kan ook gebruikt worden als schokabsorptie.

  Verfijn je selectie:

  Meerdere keuzes selecteren is mogelijk

  • (2)
  • (2)
  • (2)
  • (2)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
  Producten 1-2 van 2

  NBR celrubber eigenschappen

  Van alle soorten celrubber is dit de soort die het beste bestand is tegen olie. Waar neopreen celrubber geschikt is bij tijdelijk contact met olie, is NBR celrubber, ook wel nitril celrubber, geschikt bij langdurig of zelfs permanent contact met olie. Waarin het nog meer op de neoprene variant lijkt, is dat het gesloten cellen heeft en dus geen vloeistoffen doorlaat. Ook is het redelijk vlamdovend en heeft het een goede schokabsorptie. Voor de beste vlamdovendheid, maar waarbij minder contact met olie plaatsvindt, raden wij aan om de neoprene versie te kiezen. NBR is minder goed bestand tegen invloeden van UV-straling en ozon dan EPDM celrubber.

  Hierdoor zijn de toepassingen van NBR voornamelijk binnen en wordt het buiten nauwelijks gebruikt. Het heeft goede mechanische eigenschappen, wat inhoudt dat het materiaal goed terugkeert naar zijn originele vorm na indrukken. Het is namelijk een zacht en flexibel materiaal. Bij EKI verwerken we dit nitril celrubber naar allerlei vormen op maat zoals celrubberband, blokjes, kaders, schijven en ringen. Alle vormen kunnen wij ook enkelzijdig en dubbelzijdig zelfklevend leveren. Wij leveren dit celrubber in het zwart en het is in verschillende hardheden verkrijgbaar.

  Toepassingen van NBR celrubber

  Door zijn bestendigheid tegen olie en redelijk goede vlamdovendheid, zie je NBR celrubber veel terug in machineruimtes, machinebouw, in de scheepvaart en offshore. Hier wordt het dan veelal gebruikt als afdichting. Door die goede oliebestendigheid is het ook een veelvoorkomend materiaal op boorplatforms. Het wordt toegepast als schokabsorptie, onder andere in kleding voor gevechtssport en accessoires. Verder kunt u het kennen als één van de materialen waar yogamatten van gemaakt worden. Ook is het toepasbaar als geluidsisolatie.

  NBR celrubber waar te koop?

  Als fabrikant in Nijmegen levert EKI u producten zoals NBR celrubberband, celrubberplaat, zelfklevende afdichtingsband en tochtstrips van hoogstaande kwaliteit, zowel in standaardmaten als op maat gemaakt. De artikelen die wij uit NBR celrubber produceren kunnen in grote aantallen, maar ook in kleine aantallen geleverd worden. Onze producten hebben ongeacht de grootte van de afname een korte levertijd, binnen heel Europa. Heeft u specifieke wensen of vragen over onze producten of de technische specificaties hiervan? Neem dan contact op met ons via +31(0)243773378 of info@eki.nl.