NBR Celrubber

NBR celrubber is erg goed bestand tegen langdurig of permanent contact met olie. Het materiaal is zacht en flexibel, met goede mechanische eigenschappen. Het wordt veel toegepast als afdichting in machineruimtes, scheepvaart en offshore, maar kan ook gebruikt worden als schokabsorptie.

NBR celrubber EKI
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. EKI 350 NBR celrubber
  EKI 350 NBR celrubber
  • 35 shore 00
  • gesloten, fijncellig
  • voor contact olie

  Levertijd: Kort

  Levertijd: Kort

  Bekijk
 2. EKI 370 NBR celrubber
  EKI 370 NBR celrubber
  • 57 shore 00
  • gesloten, fijncellig
  • schokabsorptie

  Levertijd: Kort

  Levertijd: Kort

  Bekijk
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

NBR celrubber eigenschappen

Van alle soorten celrubber is dit de soort die het beste bestand is tegen olie. Waar neopreen celrubber geschikt was bij tijdelijk contact met olie, is NBR celrubber, ook wel Nitril celrubber, geschikt bij langdurig of zelfs permanent contact met olie. Waarin het nog meer op de neoprene variant lijkt, is dat het gesloten cellen heeft en dus geen vloeistoffen doorlaat. Ook is het wederom goed vlamdovend en heeft het een goede schokabsorptie. Voor de beste vlamdovendheid waarbij minder contact met olie plaatsvindt, raden wij echter wel aan om de neoprene versie te kiezen. Het is ook minder goed bestand tegen invloeden van UV-straling en ozon dan EPDM celrubber.

Hierdoor zijn de toepassingen van NBR voornamelijk binnen en wordt het buiten nauwelijks gebruikt. Daarnaast heeft het goede mechanische eigenschappen, wat inhoudt dat het materiaal goed terugkeert naar zijn originele vorm na indrukken. Het is namelijk een erg zacht en flexibel materiaal. Bij EKI verwerken we dit nitril celrubber naar allerlei vormen op maat zoals celrubberband, blokjes, kaders, schijven en ringen. Alle vormen kunnen wij ook enkelzijdig en dubbelzijdig zelfklevend leveren. Wij leveren dit celrubber in het zwart en het is in verschillende hardheden verkrijgbaar.

Toepassingen van NBR celrubber

Door zijn bestendigheid tegen olie en goede vlamdovendheid, zie je NBR celrubber veel terug in machineruimtes, machinebouw, in de scheepvaart en offshore. Hier wordt het dan veelal gebruikt als afdichting. Door die goede oliebestendigheid is het ook een veelvoorkomend materiaal op boorplatforms. Het wordt toegepast als schokabsorptie in kleding voor gevechtssport en accessoires. Verder kunt u het kennen als het materiaal waar yogamatten van gemaakt kunnen worden. Ook is het toepasbaar als geluidsisolatie.

NBR celrubber waar te koop?

Als fabrikant in Nijmegen levert EKI u producten zoals NBR celrubberband, celrubberplaat, zelfklevende afdichtingsband en tochtstrips van hoogstaande kwaliteit, zowel in standaardmaten als op maat gemaakt. De artikelen die wij uit NBR celrubber produceren kunnen in grote aantallen, maar ook in kleine aantallen geleverd worden. Onze producten hebben ongeacht de grootte van de afname een korte levertijd, binnen heel Europa. Heeft u specifieke wensen of vragen over onze producten of de technische specificaties hiervan? Neem dan contact op met ons via +31(0)243773378 of info@eki.nl.

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier