Neopreen Celrubber
Neopreen celrubber heeft gesloten cellen waardoor het waterdicht is en geen vloeistoffen opneemt. Het is bestand tegen contact met zeewater, is vlamdovend en redelijk oliebestendig. Het materiaal wordt veel gebruikt in de scheepvaart en offshore, maar ook bij afdichtingen in de industrie.
Verfijn je selectie:
Meerdere keuzes selecteren is mogelijk
- (7)
- (7)
- (7)
- (7)
- (4)
- (3)
- (2)
- (2)
- (2)
- (1)
- (2)
- (1)
- (1)
- (1)
EKI 200 Neopreen celrubber
- 40 shore 00
- gesloten, fijncellig
- HF1 standaard
EKI 204 Neopreen celrubber
- 45 shore 00
- gesloten, fijncellig
- HF1, V0
EKI 212 Neopreen celrubber
- 40 shore 00
- gesloten, fijncellig
- HF1 standaard
EKI 209 Neopreen celrubber
- 70 shore 00
- gesloten, fijncellig
- hardere variant
EKI 219 Neopreen celrubber
- 70 shore 00
- gesloten, fijncellig
- hardere variant
EKI 203 Neopreen celrubber
- mechanisch heel goed
- gesloten, fijncellig
- HF1
EKI 210 Neopreen celrubber
- 45 shore 00
- spoor, luchtvaart
- HF1, VO
Eigenschappen van neopreen celrubber
Neopreen celrubber, ook wel CR celrubber genoemd (chloropreen) is een multifunctioneel rubber. Door zijn gesloten cellen neemt het materiaal geen vloeistoffen op en is het dus waterdicht. Een vloeistof waarbij het bijvoorbeeld erg goed gebruikt kan worden is zeewater. Contact met zeewater tast het neopreen niet aan. Het materiaal heeft goede mechanische eigenschappen, wat betekent dat het goed terugkeert naar zijn originele vorm na indrukken. Dit indrukken gaat gemakkelijk, omdat het een zacht en flexibel materiaal is. Daarnaast staat neopreen bekend om zijn goede vlamdovendheid.
CR celrubber voordelen en vormen
Vergeleken met EPDM celrubber is het beter oliebestendig, maar voor de beste oliebestendigheid kan beter NBR celrubber gekozen worden. Dit celrubber kan wel gebruikt worden bij tijdelijk contact met olie. Ook kan het blootgesteld worden aan warmte, ozon en invloeden van het weer. Als het product echt veel aan UV-straling blootgesteld gaat worden, raden wij EPDM aan boven neopreen celrubber. Het materiaal is goed bestand tegen veroudering en zal dus lang meegaan. Daarnaast is het geschikt als warmte- en geluidsisolatie en kan het gebruikt worden om schokken te absorberen. Omdat het materiaal gemakkelijk te verwerken is, kunnen de celrubberplaat en rollen in allerlei vormen op maat gesneden worden, zoals celrubberband, haspels, blokjes, kaders, schijven en ringen. Alle vormen kunnen wij ook enkelzijdig of dubbelzijdig zelfklevend leveren.
Neopreen celrubber toepassingen
Door zijn waterdichte eigenschappen en bestendigheid tegen zeewater, wordt dit type celrubber veel toegepast in de scheepvaart en offshore. Daarnaast wordt het veel gebruikt als afdichting in de industrie, bijvoorbeeld als neopreen band in de carrosseriebouw, luchtvaart en automotive industrie. Dankzij zijn slijtvaste en isolerende eigenschappen, is het ook een veelgebruikt materiaal als isolatie in aluminium of stalen ramen en scheidingswanden. Neopreen celrubber is veel te zien in staalconstructies of in openbare ruimtes (waar de vlamdovendheid belangrijk is). Zijn schokabsorberende eigenschappen zorgen ervoor dat het gebruikt kan worden als stootrubber.
Neopreen celrubber waar te koop?
Als fabrikant in Nijmegen levert EKI producten zoals neopreen band, tochtband, neopreen band zelfklevend, celrubberplaat en zelfklevend tochtband van hoogstaande kwaliteit, zowel in standaardmaten als op maat gemaakt. De artikelen die wij uit neopreen celrubber produceren kunnen in grote aantallen, maar ook in kleine aantallen geleverd worden. Onze producten hebben ongeacht de grootte van de afname een korte levertijd, binnen heel Europa. Heb je specifieke wensen of vragen over onze producten of de technische specificaties hiervan? Neem dan contact op met ons via +31(0)243773378 of info@eki.nl.