Neopreen Celrubber

Neopreen celrubber heeft gesloten cellen waardoor het waterdicht is en geen vloeistoffen opneemt. Het is bestand tegen contact met zeewater, is vlamdovend en redelijk oliebestendig. Het materiaal wordt veel gebruikt in de scheepvaart en offshore, maar ook bij afdichtingen in de industrie.

Neopreen celrubber EKI
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Eigenschappen van Neopreen celrubber

Neopreen celrubber, ook wel CR celrubber genoemd (chloropreen) is een multifunctioneel rubber. Door zijn gesloten cellen, neemt het materiaal geen vloeistoffen op en is het dus waterdicht. Een vloeistof waarbij het erg goed gebruikt kan worden is bijvoorbeeld zeewater. Contact met zeewater tast het neopreen niet aan. Het materiaal heeft goede mechanische eigenschappen, wat betekent dat het goed terugkeert naar zijn originele vorm na indrukken. Dit indrukken gaat gemakkelijk, omdat het een zacht en flexibel materiaal is. Daarnaast staat Neopreen bekend om zijn goede vlamdovendheid. Vergeleken met EPDM celrubber is het beter oliebestendig, maar voor de beste oliebestendigheid kan beter NBR celrubber gekozen worden. Dit celrubber kan wel gebruikt worden bij tijdelijk contact met olie. Ook kan het worden blootgesteld aan warmte, ozon en weersinvloeden. Als het product echt veel aan UV-straling blootgesteld gaat worden, raden wij EPDM aan boven Neopreen celrubber. Het materiaal is goed bestand tegen veroudering en zal dus lang meegaan. Daarnaast is het geschikt als warmte- en geluidsisolatie en kan het gebruikt worden om schokken te absorberen. Omdat het materiaal gemakkelijk te verwerken is, kunnen de celrubberplaat en rollen in allerlei vormen op maat gesneden worden, zoals celrubberband, haspels, blokjes, kaders, schijven en ringen. Alle vormen kunnen wij ook enkelzijdig en dubbelzijdig zelfklevend leveren.

Neopreen celrubber toepassingen

Door zijn waterdichte eigenschappen en bestendigheid tegen zeewater, wordt dit type celrubber veel toegepast in de scheepvaart en offshore. Daarnaast wordt het veel gebruikt als afdichting in de industrie, bijvoorbeeld als neopreen band in de carrosseriebouw, luchtvaart en automotive industrie. Dankzij zijn slijtvaste en isolerende eigenschappen, is het ook een veelgebruikt materiaal als isolatie in aluminium of stalen ramen en scheidingswanden. Met deze toepassingen is Neopreen celrubber veel te zien in staalconstructies of in openbare ruimtes. Zijn schokabsorberende eigenschappen zorgen ervoor dat het gebruikt kan worden als stootrubber.

Neopreen celrubber waar te koop?

Als fabrikant in Nijmegen levert EKI u producten zoals Neopreen band, tochtband, Neopreen band zelfklevend, celrubberplaat en zelfklevend tochtband van hoogstaande kwaliteit, zowel in standaardmaten als op maat gemaakt. De artikelen die wij uit Neopreen celrubber produceren kunnen in grote aantallen, maar ook in kleine aantallen geleverd worden. Onze producten hebben ongeacht de grootte van de afname een korte levertijd, binnen heel Europa. Heeft u specifieke wensen of vragen over onze producten of de technische specificaties hiervan? Neem dan contact op met ons via +31(0)243773378 of info@eki.nl.

Contact

De Biezen 16541 BN NijmegenNederland

Map/Routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier