Healthcare

Healthcare

Als professional binnen healthcare (gezondheidszorg) weet u als geen ander wat het belang is van betrouwbare en probleemloze apparaten. Rubber en schuim zijn binnen deze industrie vaak onmisbaar. Heeft u deze nodig voor uw medische systemen of producten? EKI is fabrikant van schuim, rubber en celrubber en levert in heel Europa aan bedrijven binnen healthcare.

Tandarts

Ziekenhuizen, systemen en hulpmiddelen

Net als de healthcare sector zelf zijn ook de supply chain behoeften binnen deze industrie divers. Met onze productiecapaciteiten bieden wij oplossingen voor diverse componenten. EKI levert producten aan bedrijven in de revalidatie en orthopedie, net als aan tandartspraktijken. Daarnaast leveren wij producten voor rolstoelen en toebehoren, apotheek automatisering, ziekenhuisbouw en cleanrooms. Bijna nergens anders is het belang van luchtdichte en stofvrije ruimtes zo groot. Schuim en rubber zijn niet alleen wegens hun veelzijdigheid, maar ook vanwege hun kosteneffectieve karakter van belang voor de healthcare industrie.

Bij EKI rekent u op een zeer breed assortiment aan rubber, celrubber en schuim. Oplossingen waarbij tal van partijen binnen de gezondheidszorg baat bij hebben. EKI staat voor korte levertijden, zelfs tijdens piekmomenten. Bovendien zijn zowel grote als kleine afnames mogelijk. Indien gewenst maken wij onze producten voor u op maat.Medische systemen, apparatuur en hulpmiddelen

De gezondheidszorg industrie kan niet zonder medische gereedschappen en hulpmiddelen. Ieder facet dat bijdraagt aan de diagnose, behandeling en preventie van ziekten en aandoeningen dient aan strenge veiligheids- en kwaliteitsnormen te voldoen alvorens deze op de markt wordt gebracht. Het welzijn van patiënten dient immers te allen tijde te kunnen worden gewaarborgd.

De producten van EKI voldoen aan alle geldende normen. Onze schuim- en rubberoplossingen voldoen aan de strenge standaarden van de healthcare industrie en zijn veilig voor gebruik. Het bieden van comfort, ondersteuning en bescherming aan patiënten gebeurt daardoor op een dusdanige manier dat aan alle veiligheids- en hygiëne-eisen wordt voldaan. De eigenschappen van deze materialen maken deze tevens geschikt voor toepassingen waarbij maatwerk en op de patiënt afgestemde vormgeving benodigd zijn. Zo kan schuim zich makkelijk aan de contouren van het menselijk lichaam aanpassen, waardoor het een materiaal bij uitstek is voor het vervaardigen van onder andere prothesen. Andere doeleinden waarvoor onze producten worden ingezet, zijn: ECG elektroden, braces, wondverzorging, afdichtingen bij medische toepassingen en sporttoepassingen als tijdmeters.

BracesMondkapjes

Mondkapjes

Reeds voorafgaand aan de pandemie waren mondkapjes niet weg te denken uit de gezondheidszorg. Tijdens de corona crisis bewezen ze hun nut nog eens dubbel en dwars. Waar de meeste mondkapjes zelf doorgaans worden gemaakt van polypropyleen, worden de afdichtstrips voor de neus van schuim gemaakt. Gedurende de pandemie heeft EKI zo bijgedragen aan de productie van miljoenen FFP2 mondkapjes: mondkapjes die schadelijke stoffen optimaal weten te filteren en mond en neus goed afsluiten. Dit laatste lukt met behulp van onze schuimrubberen afdichtstrips, die het draagcomfort van mondkapjes aanzienlijk verbeteren.

Bent u als producent van mondkapjes oftewel mondmaskers op zoek naar het juiste materiaal voor afdichtstripjes? Dan bent u bij EKI aan het juiste adres. Enkele van onze producten die ten behoeve van dit doeleinde worden gebruikt, zijn EKI 2030 PVC schuim en EKI 5580 en EKI 5585 filterschuim. U kunt ons inschakelen voor zowel grote als kleine aantallen, geheel op maat gemaakt. In de pandemie heeft EKI bewezen ook op korte termijn een grootschalige productie te kunnen realiseren. Daardoor durven wij onszelf ook tijdens piekmomenten een betrouwbare partner te noemen.

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier