EKI levert rubber voor miljoenen mondkapjes

Rubber afdichtstrip voor mondkapjes
Geplaatst in Toepassingen, Sociaal

Rubberen afdichtstripje voor mondkapjes produceren

In opdracht van de overheid voor AFPRO Filters en Auping leveren wij het rubberen afdichtstripje voor op de neus van miljoenen FFP2-mondkapjes. Wij zijn erg trots dat wij als rubber- en schuimfabrikant in deze Corona crisis ons steentje bij kunnen dragen.


AFPRO Filters en Auping gaan mondkapjes produceren

Op 29 ­februari, twee dagen na de eerste corona­besmetting in Nederland, koopt vicepresident Joost ­Verlaan in samenspraak met zijn vader, AFPRO-oprichter en eigenaar Karel Bosschieter, een mondkapjesmachine in China. Met vereende krachten wordt in een paar weken tijd een productieproces uit de grond gestampt, een traject waarvoor in ‘normale ­tijden’ misschien wel een jaar staat, schatten Verlaan en Groot Wassink (Auping) achteraf. Neem ­Duflex. De bescheiden machinefabrikant uit Elst bouwt in minder dan een maand tijd vanuit het niets een mondkapjesmachine, gelijkwaardig aan de complete machines uit China.


Betrokken partners bij de productie

De keten van bedrijven die naast Auping, AFPRO, Duflex, Panton en DSM betrokken zijn bij de productie, is lang. Chipmachinefabrikant ASML (Veldhoven) verzorgt een luchtbrug voor twee machines van AFPRO uit China. Schaafsma Paper Group (Zaandam) levert grondstof aan Auping, EKI (Nijmegen) maakt het rubberen afdichtstripje voor op de neus en Chr. Muller Touw (Elst) levert tientallen kilometers elastiek. Hunter Douglas en Nie-met verschaffen het aluminium lipje om het kapje om de neus aan te drukken en Papyrolux uit Biddinghuizen snijdt het materiaal op maat. Het Britse BSI geeft in no-time de CE-certificering af. TNO, de TU Delft en het ­Reinier de Graaf-ziekenhuis testen de mondkapjes voor gebruik in de Nederlandse zorg.


Verlaan (AFPRO): “We zijn hier niet aan begonnen om wereldkampioen mondkapjes maken te worden. Mijn broertje is huisarts, voor hen doe je het.”


Lees hier het gehele artikel van Trouw over de productie van deze FFP2-mondkapjes in Nederland.

28 mei 2020

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier