Piramideschuim EKI

  Piramideschuim

  Piramideschuim is een polyetherschuim dat gesneden wordt in de vorm van een plaat met piramides (noppen). Het is uitermate geschikt om geluid en trillingen te absorberen in bijvoorbeeld geluids- en muziekstudio's.

  Uitgelichte producten

  Voegband producten van EKI

  Wat is piramideschuim en waar wordt het van gemaakt?

  Piramideschuim, ook wel noppenschuim genoemd, is een vorm van polyetherschuim. Het wordt geleverd in de vorm van een plaat met piramidevormige noppen. Omdat het van polyetherschuim (PU schuim) gemaakt wordt, heeft het een open celstructuur waardoor het erg zacht en gemakkelijk in te drukken is. Dankzij de open celstructuur wordt het materiaal voornamelijk binnen gebruikt, binnen zal het namelijk lang meegaan terwijl het buiten snel zal verouderen. De belangrijkste eigenschap van het materiaal is de goede geluidsabsorptie. We kunnen het schuim in verschillende kleuren, diktes en afmetingen leveren. Zoekt u een standaard piramideschuim? Dan raden wij EKI 108 aan, deze leveren wij in de kleur grijs (antraciet) en is in verschillende diktes leverbaar, ook zelfklevend. Voor een vlamdovende variant raden wij EKI 129 aan. Bent u op zoek naar noppenschuim dat in een andere kleur dan grijs leverbaar is? Neem dan contact op met onze klantenservice. Niet alle mogelijke kleuren vindt u momenteel in ons online assortiment, maar er is veel mogelijk dat voor u op maat gemaakt wordt. Dit komt omdat wij als fabrikant de platen zelf op maat maken uit de PU schuimblokken.

  Piramideschuim
  Piramideschuim zelfklevend

  Waar wordt piramideschuim voor gebruikt?

  Piramideschuim wordt gebruikt voor zeer specifieke toepassingen dankzij de geluidsabsorberende eigenschappen van het materiaal. Het wordt voornamelijk gebruikt als akoestisch schuim, bijvoorbeeld in muziek- en geluidsstudio’s. De piramidevormige structuur van het materiaal zorgt ervoor dat geluidstrillingen beter verdeeld worden. Dit verkort de nagalmtijd in een ruimte en verbetert de akoestiek erbinnen. De dikte van de schuimplaat bepaalt hoeveel geluid er geabsorbeerd wordt. Hoe dikker te plaat, des te meer geluid er geabsorbeerd wordt. Wanneer de zelfklevende variant gekozen wordt, zal dit de montage ervan op wanden en plafonds gemakkelijker maken. Piramideschuim kan tevens gebruikt worden in speakers om een heldere klank te verkrijgen. Naast geluidsabsorberende eigenschappen heeft het materiaal ook goede schokabsorberende eigenschappen. Daarom kan het bijvoorbeeld gebruikt worden als verpakkingsschuim of om trillingen en drukverschillen op te vangen.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.