Polyetherschuim

  Polyetherschuim of polyether schuimrubber is een zacht en flexibel type schuim met een open celstructuur. We bieden dit schuim in verschillende soorten en in verschillende vormen aan. Polyetherschuim wordt voornamelijk binnen toegepast, onder meer voor geluidsabsorptie, als tochtband, als verpakkingsschuim of voor comfort toepassingen.

  Verfijn je selectie:

  Meerdere keuzes selecteren is mogelijk

  • (16)
  • (16)
  • (13)
  • (3)
  • (4)
  • (2)
  • (1)
  • (1)
  • (2)
  • (6)
  • (10)
  • (4)
  • (2)
  Producten 1-12 van 16

  Eigenschappen van PU schuim

  Polyetherschuim wordt ook wel PU schuim, PU foam, polyurethaanschuim of polyesterschuim genoemd. PU schuim heeft zeer goede mechanische eigenschappen. Door deze eigenschappen keert dit schuim terug naar de originele vorm nadat het kortstondig ingedrukt is geweest. Verder bevat dit schuim een open celstructuur, is het erg zacht en zeer flexibel. Het PU schuim is verkrijgbaar in verschillende hardheden en dichtheden. Hoe groter de dichtheid, hoe duurzamer het PU foam zal zijn en hoe meer comfort het zal bieden.

  PU schuim heeft echter als nadeel dat het een kortere levensduur heeft dan andere schuimen. Meestal gaat dit schuim zo’n vijf tot tien jaar mee. Bij direct zonlicht en gebruik buitenshuis zal dit schuim iets sneller verouderen. Ben je op zoek naar een schuim dat langer meegaat en geschikt is voor blootstelling aan direct zonlicht? Dan is wellicht PVC schuim een betere keuze.

  Toepassingen van polyurethaanschuim

  Polyether schuimrubber behoort tot de categorie polyurethaanschuimen, wat betekent dat hij ontstaan is door een polymerisatiereactie. Het wordt ook wel polyesterschuim genoemd. Polyurethaanschuim wordt dankzij diens eigenschappen veel toegepast voor comfort toepassingen. Zo wordt polyurethaanschuim bijvoorbeeld gebruikt om matrassen en (zit)kussens van te maken. Een andere veelvoorkomende toepassing van polyetherschuim is het maken van geluidsisolatie platen, die onder meer veel worden gebruikt in geluidsstudio’s. Hiervoor wordt meestal de PU piramideplaat of noppenschuim gekozen, alhoewel de platen zonder piramide- of noppenvorm hier ook voor geschikt zijn.

  Polyurethaanschuim heeft daarnaast nog andere toepassingen. Het wordt ook gebruikt als verpakkingsschuim voor lichtgewicht onderdelen en als rugvulling voor kitten. Maar je kunt het bijvoorbeeld ook gebruiken als tochtband voor eenvoudige afdichtingen tegen lucht, stof of geluid. Het is dan geschikt voor voegen die een groot voegverloop hebben, omdat het gemakkelijk in te drukken is. Zoek je een schuim dat geschikt is voor afdichtingen tegen water of andere vloeistoffen? Dan raden wij PE schuim aan, dit materiaal heeft namelijk een gesloten celstructuur. Door de open celstructuur is PU schuim hiervoor ongeschikt.

  Hoe EKI polyetherschuim levert

  Als fabrikant in Nijmegen levert EKI producten zoals PU band, PU isolatieschuim, PU schuim blokken, PU piramideschuim en PU schuimplaat van hoogstaande kwaliteit, zowel in standaardmaten als op maat gemaakt. De artikelen die wij uit polyetherschuim produceren kunnen in grote aantallen, maar ook in kleine aantallen geleverd worden. Onze producten hebben ongeacht de grootte van de afname een korte levertijd, binnen heel Europa. Heb je specifieke wensen of vragen over onze producten of de technische specificaties hiervan? Neem dan contact op met ons via +31(0)243773378 of info@eki.nl.