Tengelband EKI

  Tengelband

  Heeft u tengelband nodig? Dit wordt gebruikt om een waterkerende en luchtdichte afdichting te creëren bij het monteren van tengels op (dampopen) bouwfolie op het dak.

  Waar kunt u tengelband voor gebruiken?

  Tengelband wordt gebruikt om een waterkerende en luchtdichte afdichting te creëren bij het monteren van tengels op (dampopen) bouwfolie. Een tengel is een houten lat die gebruikt wordt op daken, wanden of in plafonds. Als de band achter verticaal of horizontaal tengelhout geplaatst wordt, voorkomt dit indringen van water in de achterliggende constructie. Daarnaast houdt het zuren en chemicaliën uit het hout tegen, zodat deze niet in het folie kunnen trekken. De tengels staan hierdoor namelijk niet direct in contact met het folie. Tengelband is ook geschikt om gaten van schroeven, nagels en nietjes in het folie af te dichten tegen wind en water. Daarom wordt het ook wel spijkerdichtband of nageldichtband genoemd. In Duitsland is deze werkwijze zelfs verplicht! Een duurzame afdichting tegen wind en water kan alleen worden gegarandeerd met gebruik van tengelband. Een ander voordeel van het materiaal, is dat het ervoor zorgt dat het dampopen folie niet langs de scherpe kant van de latten klappert als het waait.

  Tengelband
  PE schuim tengelband

  Waar wordt tengelband van gemaakt?

  EKI levert tengelband van antraciet PE schuim, ook wel polyethyleenschuim genoemd. Dit materiaal heeft een gesloten celstructuur, waardoor het bestand is tegen veel verschillende substanties en omstandigheden. Het bijzondere aan EKI 1350, het materiaal dat geschikt is als tengelband, is dat het direct aan één zijde zelfklevend is. Er hoeft geen laagje siliconepapier vanaf gehaald te worden voordat het gemonteerd wordt. Dit bespaart een hoop tijd, omdat het enkel uitgerold hoeft te worden voor montage. Het PE schuim is zeer goed bestand tegen UV-straling, ozon en andere weersomstandigheden. Daarnaast is het zowel lucht-, stof-, als waterdicht. De zelfklevende tengelband kan gebruikt worden bij koude temperaturen, waar het lang meegaat en een goede verouderingsbestendigheid heeft. Het polyethyleenschuim heeft tevens goede schokabsorberende eigenschappen, wat handig is als het materiaal het klapperen van de wind tegen moet gaan. Bij EKI leveren we de zelfklevende bandjes in diktes van 2 t/m 10 mm, welke wij zelf op maat maken. Bent u op zoek naar een afwijkende maat? Dan kunnen wij u helpen met een maatwerk aanvraag.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.