PE Schuim

  PE schuim is een erg breed inzetbaar schuim met een gesloten celstructuur. Het is een waterdicht materiaal met goede mechanische eigenschappen. Hierdoor wordt het veel toegepast voor afdichtingen tegen water, als verpakkingsschuim, voor schokabsorptie en als isolatiemateriaal.

  Verfijn je selectie:

  Meerdere keuzes selecteren is mogelijk

  • (35)
  • (35)
  • (34)
  • (20)
  • (6)
  • (5)
  • (3)
  • (1)
  • (2)
  • (1)
  • (23)
  • (4)
  • (15)
  • (6)
  • (3)
  • (3)
  Producten 1-12 van 35

  Eigenschappen, soorten en vormen van PE schuim

  PE schuim, ook wel polyethyleenschuim, is een gesloten cellig schuim, dat ontzettend breed inzetbaar is en een groot scala aan toepassingsmogelijkheden heeft. EKI verwerkt de blokken en rollen naar verschillende bandjes en vormen. Het materiaal is ook te verkrijgen in profielen, omdat de grondstof PE gemakkelijk te verwerken is. Deze worden bijvoorbeeld gebruikt als rugvulling voor kitten, buisisolatie en hoekbescherming. De platen worden door EKI geproduceerd van 2 mm tot 100 mm dikte op onze eigen schilmachine. Doordat wij deze platen zelf schillen, zijn de mogelijkheden in diktes en afname eindeloos. Deze PE schuim platen zijn ook zelfklevend leverbaar, waardoor ze gemakkelijk te monteren zijn. De platen kunnen wij ook verwerken tot verschillende profielen, zoals ringen, stroken, banden of pakkingen. De rollen snijden wij vanuit de totale breedte van 1 meter naar alle mogelijke breedtes, van 5 mm tot 1000 mm. De schuimrollen worden geleverd van 1 mm tot 15 mm dik, deze kunnen ook aan één zijde zelfklevend geleverd worden. Het polyethyleen materiaal is verkrijgbaar in de kleuren wit en grijs in verschillende hardheden.

  Waterdicht polyethyleenschuim

  PE foam is waterdicht omdat het een closed cell foam is. Het is daarnaast weerbestendig en goed bestand tegen chemicaliën. Ook heeft het goede mechanische eigenschappen, wat inhoudt dat het na af en toe indrukken goed terugkeert naar zijn oorspronkelijke vorm. Het hardschuim is licht van gewicht, makkelijk in onderhoud en 100% recyclebaar. Polyethyleenschuim is een duurzaam product voor afdichtingen tegen water en tocht en voor gebruik bij warmte-isolatie en geluidsisolatie. Door zijn waterdichte eigenschappen en hoge drijfvermogen is het ook terug te zien in drijfmiddelen zoals zwemvesten of andere zwembad attributen. Daarnaast wordt PE schuim veel gebruikt voor schokabsorptie.

  PE schuim als verpakkingsschuim

  Een andere veelvoorkomende toepassing van PE schuim is als verpakkingsschuim, bijvoorbeeld voor het opvullen van koffers of dozen. Het is vaak terug te zien in transportkisten of als inlays in koffers en gereedschapslades. Door zijn gesloten cellen laat het geen vloeistoffen door, en ook zijn bestendigheid tegen chemicaliën maakt het zeer geschikt voor deze toepassingen. De hardheid van het PE foam bij deze toepassing is vergelijkbaar met dat van een hard matras, denk hierbij aan 25 kg/m3 en hoger.

  Isolerende eigenschappen

  Door zijn warmte- en geluidsisolerende eigenschappen, is PE schuim het perfecte isolatieschuim als ondervloer voor laminaat of parket. Het kan bewoners beschermen tegen kou die van onderen komt, en de onderburen beschermen tegen ongewenst geluid als geluidsisolatie schuim. Met dezelfde eigenschappen is de PE schuimband zeer bruikbaar als isolatietape, montagetape of glasband bij kozijn-, deur- en glasafdichting of bij afdichtingen van spiegels en lichtkoepels. Ook kan het gebruikt worden om voegen af te dichten met een klein voegverloop. Voor voegen met een groot voegverloop raden wij PVC schuim aan. De laatste bekende toepassing van polyethyleenschuim is als gesloten rugvulling voor afdichtingskitten.

  Hoe EKI PE schuim aan u levert

  Als fabrikant in Nijmegen levert EKI u producten zoals PE schuimband, PE beglazingsband, PE platen en PE rugvulling van hoogstaande kwaliteit, zowel in standaardmaten als op maat gemaakt. De artikelen die wij uit PE foam produceren kunnen in grote aantallen, maar ook in kleine aantallen geleverd worden. Onze producten hebben ongeacht de grootte van de afname een korte levertijd, binnen heel Europa. Heeft u specifieke wensen of vragen over onze producten of de technische specificaties hiervan? Neem dan contact op met ons via +31(0)243773378 of info@eki.nl.