Zelfklevend tochtband EKI

  Zelfklevend tochtband

  Heeft u zelfklevend tochtband nodig? Deze zelfklevende (celrubber) bandjes zijn geschikt om bijvoorbeeld kozijnen van deuren en ramen af te dichten tegen tocht en kou. Dit zorgt voor een energiebesparing in bedrijfspanden of woningen.

  Uitgelichte producten

  Zelfklevend tochtband producten van EKI  Zelfklevend tochtband

  Zelfklevend tochtband kan voor diverse toepassingen gebruikt worden. Een veel gekozen toepassing is als afdichting bij kozijnen, deuren en ramen. Het wordt hier veel voor gebruikt dankzij de isolerende eigenschappen van de materialen. Dankzij de gesloten celstructuur zijn ze geschikt voor afdichtingen tegen tocht, vocht (water) en stof. Tochtband zelfklevend kan uit verschillende materialen gemaakt worden, maar banden van neopreen celrubber en EPDM celrubber komen het meeste voor. Wij leveren deze meestal als zelfklevende rechthoekige stroken, die in veel verschillende afmetingen leverbaar zijn, omdat wij bij EKI de banden zelf produceren en op maat maken. Twijfelt u welk materiaal het meest geschikt is voor uw project? Neem dan contact met ons op voor advies.

  Neopreen celrubber tochtband zelfklevend

  Tochtband zelfklevend van neopreen celrubber, ook wel CR celrubber genoemd, is zeer breed inzetbaar. Het materiaal heeft een gesloten celstructuur, waardoor het geen vloeistoffen opneemt en waterdicht is. Daarnaast is het goed bestand tegen zeewater, is het vlamdovend en heeft het een redelijke oliebestendigheid. Ook tegen invloeden van het weer, ozon en warmte is het goed bestand. Omdat het een goede verouderingsbestendigheid heeft, zal het lang meegaan. Zelfklevend tochtband van neopreen celrubber heeft goede mechanische eigenschappen, waardoor het na indrukken terug zal keren naar de originele vorm. Omdat het een zacht en flexibel materiaal is, is het gemakkelijk in te drukken. Zelfklevend neopreen tochtband is geschikt voor isolatie tegen tocht, geluid, warmte en kou. Het wordt veel toegepast in de scheepvaart en offshore om de (zee)waterbestendige eigenschappen. Verder wordt het veel gebruikt als zelfklevende tochtband in de industrie, carrosseriebouw, automotive industrie, luchtvaart en om aluminium of stalen ramen en scheidingswanden af te dichten. De vlamdovendheid maakt het een geschikt materiaal voor afdichtingen in openbare ruimten.

  Zelfklevend tochband
  Zelfklevend tochtband EPDM celrubber

  Zelfklevend tochtband van EPDM celrubber

  Zelfklevend tochtband wordt ook vaak van EPDM celrubber gemaakt. Omdat EPDM een zeer weerbestendige grondstof is, is het materiaal goed bestand tegen UV-straling en ozon. Hierdoor wordt het veel buitenshuis toegepast, waar het een lange levensduur heeft. EPDM celrubber is daarnaast meestal waterbestendig, dankzij de gesloten celstructuur. Net als de neopreen variant, is deze tochtband zelfklevend en heeft het goede mechanische eigenschappen, waardoor het goed terugkeert naar de originele vorm. EKI levert het materiaal in verschillende hardheden en dichtheden, waarbij de zachtste varianten volledig in te drukken zijn en de hardere varianten zo’n 25%. Het celrubber is binnen een breed temperatuurbereik (circa -40°C tot +120°C) te gebruiken. Zelfklevend tochtband van EPDM celrubber is geschikt voor afdichtingen tegen tocht, water en andere invloeden van buitenaf. Dankzij de weer- en UV-bestendige eigenschappen, kunnen deze afdichtingen zich ook buiten bevinden. Voorbeelden hiervan zijn het afdichten van scheidingswanden, stalen en aluminium ramen, vouwwagens en (staal)constructies. Daarnaast wordt het ook gebruikt in de elektro-industrie, in vliegtuigen, in de automotive industrie en in carrosserieën.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.