Benoemd tot Sociale Innovatie Pionier

Sociale innovatie pionier Gelderland Chantal Peters EKI
Geplaatst in Sociaal

EKI & Chantal Peters benoemd tot 12e Sociale Innovatie Pionier van Gelderland

Provincie Gelderland heeft er een nieuwe Sociale Innovatie Pionier bij! Onze eigen Chantal Peters zag haar enthousiasme en doorzettingsvermogen bij EKI onlangs bekroond worden met deze titel. Chantal werd daarmee de 12e door de provincie benoemde pionier. De prijs wordt toegekend aan bedrijven en/of managers die andere bedrijven stimuleren om meer te investeren in training en scholing van hun medewerkers. En natuurlijk nieuwe manieren van samenwerken, intern en extern.


Van ouderwetse cultuur tot voorloper in de branche

Toen Chantal in 2019 begon bij EKI, trof zij een verouderde fabriekscultuur aan met een aansturing van bovenaf. Op initiatief van Chantal innoveerde EKI (& Papierfabriek Nijmegen) iedere dag een beetje meer. De organisatiecultuur werd volledig op de kop gegooid, er kwam veel aandacht voor digitalisering en er werd geïnvesteerd in zelforganisatie van medewerkers. Deze manier van leidinggeven, gericht op samenwerking en meer verantwoordelijkheid per medewerker, bleek al snel een schot in de roos. Zo bedachten onze medewerkers hun eigen flexibele werkrooster om werk en privé beter te combineren, een prachtig voorbeeld van 'plat' managen zonder autoriteit te willen uitstralen.


Geef talent een kans

Een ander belangrijk speerpunt voor Chantal: geef talent de kans om echt tot bloei te komen en uit te blinken in zijn of haar specialisatie. Zo ontwikkelde één van onze stagiairs afgelopen jaar een geheel nieuwe logistieke tool 'from scratch', waardoor onze logistieke processen in één klap een stuk efficiënter liepen. We genieten er van om onze mensen te zien groeien, jong en oud. Chantal: "Het is veel beter om iedereen in zijn of haar kracht te zetten: dan krijg je werkgeluk! We hebben een voorheen keukenmanager die nu operationeel manager is, en een oud hotelmanager die productieteamleider is. We kregen (en krijgen) hierdoor continu nieuwe perspectieven en blijven dus out-of-the-box denken."


Maak tijd en ruimte voor het sociale aspect

Bedrijven die investeren in sociale innovatie zijn vaak succesvoller én vernieuwender, heeft de praktijk inmiddels bewezen. Zorg voor tevreden medewerkers en de rest komt vanzelf. Helaas blijkt uit onderzoeken dat veel werkgevers nog achterblijven als het gaat om sociale innovatie. Men zegt niet genoeg tijd, geld en kennis te hebben om er aandacht aan te besteden. Maar: die tijd moet je maken. Het zal zich echt uitbetalen – beloofd.

Namens heel EKI danken we de Provincie Gelderland voor deze mooie bekroning tot Sociale Innovatie Pionier. We hebben zin om met de andere pioniers aan de slag te gaan en (nog) niet-pioniers te inspireren om actie te nemen op sociaal vlak.


Meer weten? Lees hier het bericht op de website van Provincie Gelderland.


8 september 2022

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier