Corona teststraat in de Papierfabriek

Corona teststraat Papierfabriek Nijmegen
Geplaatst in Papierfabriek, Sociaal

Weer krijgt Nijmegen een nieuwe teststraat: in de Papierfabriek heb je na vijf minuten de uitslag

Weer komt er een teststraat bij in Nijmegen. In de Papierfabriek Nijmegen aan de Ambachtsweg begint Just4Safety uit Tiel woensdag met coronatesten. De prijs die deze commerciële aanbieder per test rekent: 53,72 euro exclusief btw voor bedrijven en voor particulieren, inclusief btw 65 euro.

Masson Hooimeijer van het Tielse bedrijf denkt te beginnen met duizend testen op een dag. Het gaat om de Abbott Ag sneltesten. Mensen hebben na afname van de test al binnen vijf minuten duidelijkheid of ze wel of niet besmet zijn, zegt Hooimeijer.


Bedrijven en particulieren

Zowel particulieren als werknemers van bedrijven kunnen er terecht. De snelteststraat in de voormalige papierfabriek van Sappi is 7 dagen per week open, van 's ochtends acht uur tot 's avonds acht uur.

Just4Safety, een bedrijf dat zorgpersoneel opleidt, neemt inmiddels al bij vele grote bedrijven de Covid-sneltest af, onder meer bij Tata Steel. Het bedrijf heeft verder twee teststraten in Tiel en Vuren.

De uitgestrekte voormalige Nijmeegse papierfabriek die grenst aan de Energieweg, leent zich prima als teststraat. Het enorme pand dat leeg staat, wordt gebruikt voor onder meer fotoshoots en filmopnames. En afgelopen zomer was in de enorme bedrijfshal het grootste pop-up restaurant van Nederland: Proefdruk waar Nijmeegse restaurants aan meededen.


Dagelijks gebeld

Chantal Peters, directeur van de Papierfabriek Nijmegen, zegt afgelopen tijd dagelijks gebeld te zijn door aanbieders van teststraten. "Ons doel is: een kwalitatief bedrijf inclusief zorgachtergrond die de teststraat uit gaat rollen, zo snel mogelijk een betrouwbare uitslag geeft en zo goedkoop mogelijk is, waardoor het voor particulieren en bedrijven interessant is."

Want volgens Peters zeggen veel bedrijven nog: 'Nee, bij ons is niks aan de hand'. "Maar laten we eerlijk zijn: het raakt ons allemaal. Is het niet een positief geteste medewerker, waardoor er ook een aantal collega’s thuis in quarantaine moeten zitten dan wel een partner van een medewerker die besmet is. Allemaal facetten die ons privé raken en soms bang maken. Maar ook zakelijk, waardoor bedrijven niet optimaal kunnen functioneren en medewerkers soms heel ziek en voor langere tijd thuis zitten."


Mensen kunnen zich via: coronasneltestdirect.nl aanmelden.


Het originele artikel uit het AD door Jacqueline van Ginneken leest u hier.

10 november 2020

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier