EKI is verhuisd naar de Ambachtsweg

EKI is verhuisd nieuw pand
Geplaatst in Over EKI, Duurzaam

Verhuisd naar het oude pand van Papierfabriek Sappi

Net voor het einde van 2020 zijn wij verhuisd naar ons nieuwe pand aan de Ambachtsweg in Nijmegen. Dit pand van 65.000m2 was vroeger het pand van de Papierfabriek Sappi. Een grote verandering, aangezien EKI al sinds 1912 aan de Biezen in Nijmegen gevestigd is geweest! Hiermee creëren wij een frisse en moderne uitstraling die aansluit bij deze tijd. Een ander belangrijk aspect van ons nieuwe pand is dat onze productieruimte flink vergroot is. In deze ruimte kunnen wij meer nieuwe machines kwijt, waardoor we meer en sneller kunnen produceren. Ook creëren we hiermee meer ruimte om voorraden op te slaan, waardoor meer producten uit voorraad geleverd kunnen worden. Aan de Ambachtsweg hebben we maar liefst 25.000m2 in gebruik voor productie en voorraad. Een grote vooruitgang ten opzichte van de Biezen, waar dit maar zo’n 4.000m2 was. Het overige oppervlak is in gebruik door Papierfabriek Nijmegen voor evenementen zoals fotoshoots, commercials, opnames van films en TV-programma’s, livestreams en zelfs een corona teststraat en pop-up restaurant.


Duurzaamheid staat voorop

Daarnaast maken we met deze verhuizing ook een grote stap met betrekking tot duurzaamheid. Dankzij de 8000 zonnepanelen op het dak (KIEN24 van ongeveer 6 voetbalvelden), worden wij niet alleen zelf van onze stroom voorzien, maar voorzien wij ook 800 huishoudens in Nederland van groene stroom. Bovendien is het pand voorzien van tal van andere duurzaamheidsfacetten. U kunt hierbij denken aan warmtepompen, pellet kachels, een nieuw geïsoleerd dak en LED verlichting. Hierdoor is ons nieuwe pand volledig klimaatpositief en heeft het een A++ energielabel gekregen!


Ligging aan het Maas-Waalkanaal en opladen van schepen

Het pand heeft een unieke ligging aan het Maas-Waalkanaal, waardoor het bedrijventerrein waar wij gevestigd zijn zowel via de Maas als de Waal bereikbaar is. Bij lagere waterstanden op de Waal kunnen dieper geladen schepen de kanaalhavens altijd bereiken via de Maas. De haven van Nijmegen is één van de grootse binnenhavens van Nederland. Wat EKI deze haven biedt? Door de walstroom van het pand kunnen schepen aan de kade elektrisch opladen.

Plattegrond Ambachtsweg

17 december 2020

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier