EKI wint de Lifeport Parel Award

EKI wint lifeport parel award
Geplaatst in Papierfabriek, Over EKI

De Lifeport Parel award van The Economic Board gaat naar EKI en Papierfabriek Nijmegen

Op 25 januari ontvingen wij de eerste Lifeport Parel van 2023. We hebben de Parel-Award ontvangen van de wethouder van de gemeente Nijmegen, John Brom, gedeputeerde Helga Witjes en de directeur van The Economic Board, Jan van Dellen.

“Met hun prestaties passend binnen de speersectoren van de regio Arnhem-Nijmegen, zijn EKI en de Papierfabriek een inspiratie voor vele andere bedrijven en zetten zij Gelderland (inter)nationaal op de kaart. Hiervoor ontvangen zij de Parel,” aldus Jan van Dellen, directeur van The Economic Board. Twee keer per jaar reikt The Economic Board een parel-award uit aan een bedrijf of organisatie met een bijzonder, innovatief of duurzaam initiatief.


Nieuwe locatie met 65.000m2, meer mogelijkheden!

Wij verwerken rubber en schuim tot verschillende vormen en mogelijkheden en behoren momenteel tot één van de vijf grootste bedrijven van Europa in onze markt. Onze afzetmarkten zijn uiteenlopend: van bouwbedrijven tot de gezondheidssector. In 2020 zijn we verhuisd naar een nieuw pand: de oude Papierfabriek in Nijmegen. Dit mooie, historische pand aan de Ambachtsweg biedt volop mogelijkheden voor expansie van machines, voorraden en werkgelegenheid. De overgebleven ruimte, een rauwe industriële omgeving, wordt ingezet voor creativiteit. “Een fantastische locatie, niet alleen voor EKI, maar ook voor grote merken zoals Audi, Sony, RTL en Redbull die op zoek zijn naar een rauwe locatie voor shoots, commercials of televisieopnames.” Er ontstaat hierdoor ook een mooie synergie tussen onze bedrijven. Partijen uit bijvoorbeeld de auto-industrie nemen hun reclamespots op in de Papierfabriek en worden klant van EKI.


Koploper op gebied van duurzaamheid

Met de verhuizing naar het nieuwe pand, zijn we ook volop gaan investeren in verduurzaming. De afgelopen jaren zijn we namelijk druk bezig geweest om de energievoorzieningen van het pand zo duurzaam mogelijk te maken. We zijn volledig van het gas af en maken gebruik van warmtepompen, pelletkachels en 10.000 zonnepanelen. Hierdoor heeft het pand het A++ label en is het klimaatpositief. Momenteel is er een samenwerking met de gemeente Nijmegen voor de ontwikkeling van een Smart Energy Hub. Hiermee kan het nabijgelegen industrieterrein gebruikmaken van deze opgewekte stroom.

Daarnaast werken we hard aan het verduurzamen van rubber. Rubber wordt vaak geproduceerd uit olie. We zijn bezig met het testen van rubberproductie uit gerecyclede of plantaardige grondstoffen die volledig afbreekbaar zijn. Naast recycling wordt er ook geïnvesteerd in circulariteit en het hergebruiken van materialen in o.a. kunstprojecten en mode-items.


Geen personeelstekort door sociale innovatie

Helga Witjes, gedeputeerde van de provincie Gelderland, geeft aan trots te zijn op een bedrijf met zo’n lange historie in de regio die blijft innoveren en vernieuwen. De directie, sinds 2019 bestaande uit Bart van der Tol en Chantal Peters, blijft zich inzetten voor de regio. Sinds het aantreden van Chantal Peters hebben we een cultuurverandering doorgaan, een goed voorbeeld van krachtig vrouwelijk ondernemerschap. Waar de organisatie eerst ‘top-down’ werd aangestuurd, wordt nu geïnvesteerd in zelfsturende teams, een nieuwe manier van leidinggeven. Medewerkers worden van A tot Z betrokken in het digitaliseringsproces. Daarnaast mogen medewerkers af en toe meewerken aan creatieve producties in de Papierfabriek, proefrijden in een Porsche en opnames van de nieuwste YouTube-series bijwonen. Door dit alles krijgen we regelmatig open sollicitaties. “Prachtig om te zien dat er geen personeelstekort is bij dit bedrijf dankzij sociale innovatie”, aldus John Brom, wethouder van de gemeente Nijmegen.


Het winnen van de Lifeport Parel is daarbij een extra hoogtepunt voor ons. Daarom is de uitreiking op woensdagochtend 25 januari 2023, groots gevierd met alle medewerkers. Met een optreden van de wereldberoemde DJ Brennan Heart. Het rubbermagazijn werd omgetoverd door de Matrixx en Mirage tot een heuse festivalsetting in combinatie met een gave lasershow. Dansend met het hele team werd de prijs in ontvangst genomen!26 januari 2023

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier