EKI wint de B2B Shopping Award!

EKI wint B2B shopping award 2021
Geplaatst in Over EKI

EKI wint B2B Shopping Award met innovatieve product configurator

Van familiebedrijf in een traditionele markt naar duurzaam en innovatief digitaal bedrijf


EKI heeft gisteren de prestigieuze B2B Shopping Award 2021 gewonnen dankzij onze unieke product configurator! Hiermee kunnen onze klanten het complexe orderproces online doorlopen, zonder tussenkomst van een medewerker. Directeur Bart van der Tol bedacht de internationale configurator zelf, samen met zijn team, omdat er simpelweg nog geen oplossing was in de markt. De uitdaging was om een orderproces te digitaliseren, waarbij iedere klant een uniek product bestelt en de keuze heeft uit meer dan 100 materialen, waarbij er meer dan 1 miljard SKU’s (Stock Keeping Units) mogelijk zijn.


De kroon op ons werk

Bart van der Tol: "Deze award is de kroon op ons werk. We hebben hier de afgelopen twee jaar samen hard aan gewerkt. De kwaliteit van onze producten moet hoogwaardig zijn. Maar het is in deze tijd ook cruciaal dat klanten efficiënt bediend kunnen worden. Wij willen onze eigen medewerkers en onze partners bedanken die hebben geholpen bij de realisatie van onze webshop. rb2 voor het development en de configurator, MarketingKarwei voor de content en online vindbaarheid, SCAPE Digital voor de strategie, vendor selectie en product ownership, ZevenMijls voor het ontwerp en onze nieuwe huisstijl en Chrissie Sewalt voor de fotografie. Zonder hen hadden wij hier niet gestaan!"


Innovatieve webshop

De jury complimenteert EKI met de duidelijke en soepele customer journey die is neergezet ondanks de enorme complexiteit achter het systeem. Het relatief kleine bedrijf heeft volgens de jury een professionele en technisch geavanceerde B2B-shop neergezet die ook kan worden ingezet in andere branches. In de traditionele branche van rubber en foam is EKI, dankzij de product configurator, één van de koplopers geworden. Met deze oplossing biedt EKI namelijk als eerste in de markt een internationale webshop voor maatwerk producten. Daarnaast is het uniek dat zowel eindgebruikers als EKI medewerkers, ongeacht hun kennisniveau, nu met dezelfde data werken en bestellingen kunnen plaatsen.


Creatief, innovatief en duurzaam/klimaatneutraal ondernemerschap!


26 maart 2021

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier