Nijmeegse skyline van restafval

Nijmeegse skyline rubber restafval
Geplaatst in Duurzaam

De Nijmeegse skyline maken van rubber restafval? Geen probleem!


Rubber restafval hergebruiken 

Eerder lieten we je al zien dat ons restafval mooi wordt hergebruikt bij foto- en videoshoots bij onze buur Papierfabriek Nijmegen. Maar: we vinden continu nieuwe bestemmingen om onze afval 'footprint' tot een minimum te beperken, met ook nu weer een artistieke uiting tot gevolg. En dat is mooi!


Recent kwam kunstenares Angela Vissers voor het eerst bij ons met de vraag of wij niet wat restafval hadden dat ze zou kunnen gebruiken voor haar kunst. Angela focust normaliter vooral op schaduw- en lichtkunst, maar werkt daarnaast ook o.a. voor Stichting Stiksoep. Deze stichting zet zich in om door middel van kunst (gemaakt van restafval) meer bewustwording bij de mens te creëren over het afvalprobleem. En dergelijke initiatieven steunen wij natuurlijk voor de volle 100%.


Samenwerking met kunstenares Angela Vissers

Het was dan ook een heldere zaak voor ons: met Angela willen we vaker samenwerken. Gelukkig was dat wederzijds! Angela heeft inmiddels twee van onze kantoorunits in de productiehallen van mooie tape-art voorzien. Een abstracte variant, en deze nieuwste heeft het thema van onze mooie thuishaven: Nijmegen! In ruil voor deze mooie werken mag Angela onder andere haar leven lang ons restafval komen afhalen. Wij genieten in ieder geval al iedere dag van deze mooie kunstwerken, gemaakt van ons eigen materiaal.


Het volgende creatieve restafval kunstwerk staat al in de planning, onder leiding van Inge Leuverink. Heb jij meer creatieve ideeën met ons restafval? Laat het vooral weten!
15 december 2022

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier