FKM Rubber

  FKM rubber wordt ook wel Viton rubber genoemd en is voor uiteenlopende toepassingen geschikt. Dat komt omdat het een hele goede chemische bestendigheid heeft en bij zeer hoge temperaturen gebruikt kan worden. Het wordt vaak toegepast voor zware industriële toepassingen.

  Verfijn je selectie:

  Meerdere keuzes selecteren is mogelijk

  • (1)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
  Producten 1-1 van 1

  Eigenschappen van FKM rubber

  FKM rubber staat ook wel bekend als Viton rubber of fluorrubber. Viton is de handelsnaam voor FKM rubber, geregistreerd door DuPont in 1957. Het is een fluorpolymeer (fluorelastomeer), een polymeer waarvan het molecuul fluoratomen bevat. De belangrijkste eigenschap van dit hoge kwaliteit rubber is dat het een hele goede chemische bestendigheid heeft. Daardoor is het materiaal goed bestand tegen oplosmiddelen, zuren, logen, (alifatische en aromatische) koolwaterstoffen en oxidanten.

  Het heeft goede mechanische eigenschappen die zelfs bij temperaturen tot wel 250 graden intact blijven. Daardoor keert het na ingedrukt te zijn gemakkelijk terug naar de originele vorm. Daarnaast werkt Viton rubber elektrisch isolerend en biedt het een goede warmtebestendigheid. Het is een slijtvast materiaal met een lange levensduur en goede verouderingsbestendigheid. FKM rubber is tevens moeilijk ontvlambaar en heeft een hoge soortgelijke massa. Viton rubber is bestand tegen olie, vetten en brandstoffen zoals benzine, diesel en kerosine. Tot slot heeft het ook een goede bestendigheid tegen stoom, water en andere vloeistoffen.

  Viton rubber toepassingen

  Viton rubber is dankzij de chemische bestendigheid uitermate geschikt voor zware industriële toepassingen en wordt daarom veel toegepast in de chemische en petrochemische industrie, bijvoorbeeld in fabrieken. Daarnaast wordt het materiaal gebruikt in de automotive branche, maar ook in de lucht- en ruimtevaart en de gas- en olie-industrie. Andere toepassingen van FKM rubber bevinden zich bij raffinaderijen, staalfabrieken en in de voedingsmiddelenindustrie.

  Viton rubber wordt veel gebruikt om O-ringen, slangen en pakkingen van te maken dankzij de hoge chemische bestendigheid. Deze O-ringen en (brandstof)slangen zijn veel terug te vinden in de automotive branche. Een andere toepassing van de FKM O-ringen is bij scuba duiken. FKM rubber kan zowel binnen als buiten toegepast worden dankzij een goede UV- en ozonbestendigheid.

  FKM rubber kopen?

  Als fabrikant in Nijmegen levert EKI u producten van FKM rubber (Viton rubber) van hoogstaande kwaliteit, zowel in standaardmaten als op maat gemaakt. We kunnen het materiaal zowel ongelijmd als zelfklevend verwerken tot rollen, platen, ringen, blokjes en pakkingen. De artikelen die wij produceren kunnen in grote aantallen, maar ook in kleine aantallen geleverd worden. Onze producten hebben ongeacht de grootte van de afname een korte levertijd, binnen heel Europa. Heeft u specifieke wensen of vragen over onze producten of de technische specificaties hiervan? Wilt u weten of FKM rubber geschikt is voor uw specifieke toepassing? Neem dan contact op met ons via +31(0)243773378 of info@eki.nl.