EKI logo
  • Industrieën
  • Nieuws
  • Contact
Log in
  • Direct naar:
Thuiswinkel zakelijk
Kiyoh reviews
KW1 finale 2024
EKI logo
Log in

    Meld u aan voor onze nieuwsbrief!

    Blijf op de hoogte van productontwikkelingen en nieuws over EKI.

    Over ons
    • Over EKI
    • Nieuws
    • Vacatures
    • Thuiswinkel zakelijk
    • Shopping Awards
    Klantenservice
    • Account
    • Klantenservice
    • Veelgestelde vragen
    • Privacyverklaring
    • Algemene voorwaarden
    Mijn account
    • Inloggen
    • Mijn bestellingen
    • Mijn favorieten
    • Nieuwsbrief
    Contactgegevens
    • Ambachtsweg 2, 6541 DB Nijmegen, Nederland
    • info@eki.nl
    • +31 (0) 243773378ma t/m vr (8:00 - 16:30)
    • LinkedIn EKI
      Facebook EKI
      Youtube EKI
      Xing EKI

    Contact

    • Ambachtsweg 2, 6541 DB Nijmegen, Nederland
    • info@eki.nl
      +31 (0) 243773378ma t/m vr (8:00 - 16:30)

    Meld u aan voor onze nieuwsbrief!

    Blijf op de hoogte van productontwikkelingen en nieuws over EKI.

    Volg ons op
    LinkedIn EKI
    thuiswinkelshopping awards

    © 2025, EKI, Alle rechten voorbehouden

    • EKI 5584 Filterschuim 30 PPI

    Wat zijn de eigenschappen van dit filterschuim en hoe wordt het geleverd?

    EKI 5584 is een zwart filterschuim, wat eigenlijk gereticuleerd polyesterschuim is. Men noemt dit materiaal zo omdat in het reticuleerproces het schuim gevuld wordt met zuurstof en waterstof. Een gecontroleerde explosie wordt vervolgens door een vonk veroorzaakt, wat ervoor zorgt dat de celwanden uit het schuim geblazen worden. Hiermee ontstaat een open celstructuur die homogeen is en een driedimensionaal netwerk heeft. Deze celstructuur heeft een dichtheid van 30 PPI en een celgrootte van 1650-2150 micron. Dit is dus een relatief grof luchtfilter schuim waarmee voornamelijk grove deeltjes tegengehouden kunnen worden. Als het materiaal gewassen wordt (in de wasmachine), uitgespoeld en uitgeschud wordt, kan het opnieuw gebruikt worden. Het foam filter heeft tevens een goede weerbestendigheid en kan gebruikt worden bij contact met UV-straling en ozon. Desondanks zijn de toepassingsgebieden van EKI 5584 voornamelijk binnen. Daarnaast heeft het filterschuim een goede verouderingsbestendigheid, een goede waterbestendigheid, een laag soortelijk gewicht en is het te recyclen. Wij kunnen het materiaal in verschillende vormen leveren zoals als schuimplaat, als vormschuim of op rollen. De meest voorkomende vormen die wij bij EKI maken zijn schijven en blokjes, aangezien deze gemakkelijk in filtersystemen passen. Wij kunnen de diverse vormen op maat maken in gewenste afmetingen, diktes en afnames.


    Waar kan ik EKI 5584 voor gebruiken?

    Dankzij de homogene open celstructuur van 30 PPI, is dit zwarte filterschuim erg populair om lucht te filteren. Deze variant in 30 PPI is dan ook één van onze meest verkochte binnen het assortiment. Het kan onder andere gebruikt worden in luchtfiltersystemen zoals airconditioningsystemen, luchtkanalen, ventilatoren, luchtfilters in vervoersmiddelen en luchtroosters in huis. Daarnaast wordt filter foam gebruikt bij het afzuigen van machines en elektronica zoals computers, afzuigkappen en stofzuigers. De varianten binnen ons assortiment met een hoger PPI worden ook gebruikt als speaker foam. Hierbij zorgt het filterschuim ervoor dat de binnenste componenten van luidsprekers tegen stof en vuil beschermd worden. Luchtfilter schuim kan tevens toegepast worden om afdichtingen tegen stof te realiseren, lichte schokken op te vangen en geluid te absorberen. Zoekt u echter een filterspons die water kan filteren in plaats van lucht? Bekijk dan de zwarte variant EKI 5564, deze heeft ook een celdichtheid van 30 PPI.

    Producteigenschappen

    Algemene Omschrijving
    Grondstof
    PU
    De gebruikte grondstof heeft veel invloed op de eigenschappen van het materiaal.
    Materiaal
    filterschuim
    Een materiaal is een natuurlijk of kunstmatig geproduceerde stof die bestemd is om verder verwerkt te worden tot halffabricaten of eindproduct. Het juiste materiaal kiezen gebeurt op basis van zijn eigenschappen die nodig zijn voor uw toepassing. Belangrijke eigenschappen zijn hardheid, elasticiteit, duurzaamheid en kostprijs.
    Extra eigenschap
    van polyester
    De eigenschappen van een materiaal zijn logisch weer te geven in technische gegevens. Door een unieke combinatie van materiaal en kwaliteit van de grondstof kunnen eigenschappen ontstaan die er uitspringen. Deze unieke eigenschap zorgt dan ook voor de grootste onderscheiding tussen de verschillende materialen.
    Kleur
    zwart
    Het grootste deel van ons productassortiment is zwart, grijs of wit. We leveren ook materialen met andere kleuren zoals rood, geel, groen of blauw. Houd er alstublieft rekening mee dat er altijd tolerantie zit op de kleur. Bij sommige materialen is deze tolerantie kleiner, bij andere materialen groter.
    Celstructuur
    opencellig
    De celstructuur geeft aan of een materiaal open, semi-gesloten of gesloten is. Bij gesloten cellig materiaal zijn alle cellen dicht en kan de lucht niet uit de cel. Gesloten cellig materiaal kan men meestal maar een bepaald percentage indrukken, anders knappen de cellen en gaat het materiaal kapot. Bij open cellig materiaal kan de lucht wel in en uit de cellen. Open cellig materiaal is hierdoor meestal helemaal samen te drukken. Semi-gesloten materiaal zit tussen deze twee soorten in. Als het materiaal niet ingedrukt wordt, dan kan er (beperkt) lucht circuleren door het materiaal. Maar als het materiaal een bepaald percentage wordt ingedrukt, dan sluiten de cellen zich en wordt het materiaal gesloten.
    Dichtheid
    25 kg/m³
    Dichtheid of densiteit van een materiaal drukt uit hoeveel massa van dat materiaal aanwezig is in een bepaald volume. Het grootste gedeelte van onze producten wordt uitgedrukt in kg/m³. Bij de productie van een bepaald materiaal is er altijd tolerantie op de densiteit. Dit is helaas niet te vermijden, maar wordt wel nauwkeurig bijgehouden in kwaliteitscontroles. Het meten van densiteit of soortelijk gewicht van materialen gebeurt volgens internationale normen. Hierdoor kunnen materialen beter en nauwkeuriger met elkaar vergeleken worden.
    Dichtheid range en norm
    22 tot 28 kg/m³ (DIN EN ISO 845)
    Celgrootte PPI
    30 PPI
    Celgrootte uitgedrukt in PPI of Pores Per Inch geeft een indicatie van hoeveel celletjes er per inch in het materiaal zitten. Hoe hoger de PPI, hoe meer celletjes, hoe fijner het materiaal. Hoe lager de PPI, hoe minder celletjes, hoe grover het materiaal is.
    Celgrootte
    1650 - 2150 micron
    De grootte van de cellen wordt gemeten in micron. 1 micron is 0,001 millimeter. Ondanks dat het materiaal geproduceerd wordt volgens een heel nauwkeurig proces, zal er tolerantie op de celgrootte zitten.
    Mogelijkheden Materiaal
    Zelfklevende mogelijkheden
    1 kant, 2 kanten, zonder
    De mogelijkheden voor het zelfklevend maken hangen af van de eigenschappen, de vorm en de toepassing van het materiaal. De meeste materialen kunnen wij leveren ongelijmd (zonder zelfklevende zijde), met één zelfklevende zijde en met aan twee kanten een zelfklevende zijde. Sommige materialen zijn niet te belijmen en bijvoorbeeld sommige profielen kunnen we alleen leveren met éen zelfklevende zijde.
    Meest verkochte diktes
    5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50 mm
    De meest verkochte diktes geven een eerste indicatie van de standaard mogelijkheden. Er is echter veel meer mogelijk. Mocht de gewenste dikte er niet bij staan, neem a.u.b. contact met ons op. Vaak kunnen we de dikte gemakkelijk op maat maken en soms is er een alternatief materiaal waarin de gewenste dikte wel mogelijk is.
    Minimum dikte
    5 mm
    De minimum dikte geeft een indicatie van onze technische mogelijkheden. Vaak gaat het om een standaard dikte. Mocht u toch een dunner materiaal zoeken, neem dan alstublieft contact met ons op. Soms is het wel mogelijk en soms hebben we alternatieve materialen waarin de gewenste dikte wel mogelijk is.
    Maximum dikte
    200 mm
    De maximum dikte geeft een indicatie van onze technische mogelijkheden. Mocht u toch een dikker materiaal zoeken, neem dan alstublieft contact met ons op. Voor bepaalde materialen lijmen we meerdere lagen op elkaar om toch de gewenste dikte te verkrijgen, bij andere materialen kunnen we grotere blokken gebruiken. Wat mogelijk is, hangt dan meestal af van de overige gewenste afmetingen en vorm.
    Niet standaard diktes
    uit masterblokken schilt EKI iedere dikte
    Wilt u een materiaal in een dikte die niet standaard is, dan kunnen wij u meestal heel snel helpen. Bij veel materialen maken wij zelf de platen en rollen in iedere gewenste dikte. Uit masterblokken schillen wij dan de gewenste dikte, met korte levertijd. Bij materialen waar wij dit niet zelf kunnen (op aanvraag bij grotere aantallen), kunnen wij vaak snel uitsluitsel geven of we het kunnen aanbieden.
    Afmeting plaat
    1500 x 2000 mm
    Bij EKI snijden we vormen en bandjes uit platen. De standaard plaatbreedte geeft een indicatie van de mogelijkheden qua maximale afmetingen.
    UV-bestendigheid
    redelijk goed
    Ozonbestendigheid
    goed
    Afdichten bij welk type voeg
    voor alle voegtypes
    vlak = glad oppervlakte zoals metaal / oneffen = onregelmatig oppervlakte zoals metselwerk / evenwijdig = een voeg die heel constant is / verlopend = een voeg die heel veel varieert. Gladde en vlakke voegen zijn niet de uitdaging, de uitdaging ligt bij onregelmatige en verlopende voegen. Bijvoorbeeld bij metselwerk moeten de oneffenheden goed opgevangen worden, maar nog steeds een goede afdichting geven. Bij verlopende voegen moet het materiaal heel goed indrukbaar zijn, maar nog steeds goed afdichten op de gedeeltes waar het band veel minder wordt ingedrukt.
    Technische Eigenschappen Materiaal
    Temperatuur
    -25 °C tot +70 °C, kortstondig +80 °C
    FMVSS302
    conform
    FMVSS 302 is een internationale test waarbij de brandbaarheid van een materiaal wordt gemeten. FMVSS staat voor Federal Motor Vehicle Safety Standards. Deze norm geeft een indicatie van het brandgedrag. Als het conform is, dan betekent dit dat een bepaalde minimale veiligheid gegarandeerd is.
    Krimp 22h, 70 °C
    < 5%
    Kracht voor 40% compressie
    3 kPa (DIN EN ISO 3386)
    Compressie set: 50%, 24h, 23 °C
    5% (< 10%, DIN EN ISO 1856)
    De compressie set meet hoe goed een materiaal terug uitzet naar de oorspronkelijke dikte. Tijdens de test wordt een materiaal een bepaald percentage ingedrukt gedurende een bepaalde tijd en bij een bepaalde temperatuur. Het verlies wordt uitgedrukt in een percentage. Hoe lager het percentage hoe beter.
    Compressie set: 50%, 24h, 70 °C
    7% (< 10%, DIN EN ISO 1856)
    De compressie set meet hoe goed een materiaal terug uitzet naar de oorspronkelijke dikte. Tijdens de test wordt een materiaal een bepaald percentage ingedrukt gedurende een bepaalde tijd en bij een bepaalde temperatuur. Het verlies wordt uitgedrukt in een percentage. Hoe lager het percentage hoe beter.
    Treksterkte kPa
    141 kPa (> 120 kPa, DIN EN ISO 1798)
    Hoeveel kracht is er nodig voordat een materiaal knapt? De treksterkte is een maatstaf om de mechanische eigenschappen te classificeren. De grenswaarde van de treksterkte geeft aan hoeveel kracht of spanning het materiaal minimaal kan verdragen voordat het knapt.
    Rek bij breuk
    135% (> 110%, DIN EN ISO 1798)
    De rek bij breuk is een maatstaf van de rekbaarheid van het materiaal. Deze maatstaf staat in verbinding met treksterkte. Het geeft aan hoeveel procent het materiaal is uitgerekt als de opgegeven kracht van treksterkte gebruikt is. De rek bij breuk wordt uitgedrukt in een percentage van de oorspronkelijke lengte: 120% betekent dan dat het 20% uitgerekt kan worden t.o.v. het originele formaat voordat het breekt.
    Veerkracht
    > 30% (DIN EN ISO 8307)
    Maximaal % indrukken
    90%
    Dit geeft een indicatie van hoeveel procent een materiaal maximaal samen te drukken is, zonder dat het materiaal kapot gaat. Bijvoorbeeld als gesloten cellig schuim meer dan 50% ingedrukt wordt, dan knappen de cellen. Bij hardere materialen ligt het maximale percentage samen te drukken een stuk lager. Hele zachte open cellige materialen kunnen vaak bijna helemaal ingedrukt worden.
    Toepassingen, Normen
    REACH
    conform
    REACH is een Europese wetgeving die gaat over welke chemische stoffen niet in materialen mogen zitten. De hoofdgedachte is om de gezondheid van mens en milieu beter te beschermen tegen de risico’s van chemische stoffen. Deze lijst aan stoffen wordt regelmatig gewijzigd en uitgebreid. Dit wordt constant bijgehouden door EKI.
    RoHS
    conform
    RoHS of Restriction of Hazardous Substances is een beperking van de gevaarlijke stoffen in de elektrische en elektronische apparatuur. Deze norm wordt dus vooral gebruikt in de elektrische industrie en krijgt regelmatige updates. Dit wordt constant bijgehouden door EKI.
    Recyclebaar
    conform
    Restafval uit ons productieproces wordt nu al zo veel mogelijk gerecycled. Dit betekent in de meeste gevallen dat het rubber of schuim vermalen wordt tot kleine korrels, die hergebruikt worden als basis voor nieuwe producten. Als klanten restafval terugsturen, dan neemt EKI dit mee in dit proces.
    CFC en HCFC vrij
    conform
    Kort gezegd is het materiaal ozonvriendelijk. Bij EKI krijgen we regelmatig deze vraag, vooral vanuit kitbedrijven. Bij sommige materialen is het meer van toepassing en bij andere minder, maar we hebben deze gedachte door ons hele gamma doorgetrokken.
    Shelf life
    1 jaar
    Hoe lang het materiaal na binnenkomst in voorraad mag blijven voordat het toegepast wordt. We gaan uit van normale binnencondities en dat het verpakt is in oorspronkelijke verpakking. De richtlijn die wij aanhouden is: bij 20 °C en relatieve luchtvochtigheid van 40% a 50%.
    HS code
    39095000
    HS-code of Harmonized System code is een internationale standaard om goederen te categoriseren, vooral gebruikt bij de export.
    Algemene Omschrijving
    Grondstof
    PU
    De gebruikte grondstof heeft veel invloed op de eigenschappen van het materiaal.
    Materiaal
    filterschuim
    Een materiaal is een natuurlijk of kunstmatig geproduceerde stof die bestemd is om verder verwerkt te worden tot halffabricaten of eindproduct. Het juiste materiaal kiezen gebeurt op basis van zijn eigenschappen die nodig zijn voor uw toepassing. Belangrijke eigenschappen zijn hardheid, elasticiteit, duurzaamheid en kostprijs.
    Extra eigenschap
    van polyester
    De eigenschappen van een materiaal zijn logisch weer te geven in technische gegevens. Door een unieke combinatie van materiaal en kwaliteit van de grondstof kunnen eigenschappen ontstaan die er uitspringen. Deze unieke eigenschap zorgt dan ook voor de grootste onderscheiding tussen de verschillende materialen.
    Kleur
    zwart
    Het grootste deel van ons productassortiment is zwart, grijs of wit. We leveren ook materialen met andere kleuren zoals rood, geel, groen of blauw. Houd er alstublieft rekening mee dat er altijd tolerantie zit op de kleur. Bij sommige materialen is deze tolerantie kleiner, bij andere materialen groter.
    Celstructuur
    opencellig
    De celstructuur geeft aan of een materiaal open, semi-gesloten of gesloten is. Bij gesloten cellig materiaal zijn alle cellen dicht en kan de lucht niet uit de cel. Gesloten cellig materiaal kan men meestal maar een bepaald percentage indrukken, anders knappen de cellen en gaat het materiaal kapot. Bij open cellig materiaal kan de lucht wel in en uit de cellen. Open cellig materiaal is hierdoor meestal helemaal samen te drukken. Semi-gesloten materiaal zit tussen deze twee soorten in. Als het materiaal niet ingedrukt wordt, dan kan er (beperkt) lucht circuleren door het materiaal. Maar als het materiaal een bepaald percentage wordt ingedrukt, dan sluiten de cellen zich en wordt het materiaal gesloten.
    Dichtheid
    25 kg/m³
    Dichtheid of densiteit van een materiaal drukt uit hoeveel massa van dat materiaal aanwezig is in een bepaald volume. Het grootste gedeelte van onze producten wordt uitgedrukt in kg/m³. Bij de productie van een bepaald materiaal is er altijd tolerantie op de densiteit. Dit is helaas niet te vermijden, maar wordt wel nauwkeurig bijgehouden in kwaliteitscontroles. Het meten van densiteit of soortelijk gewicht van materialen gebeurt volgens internationale normen. Hierdoor kunnen materialen beter en nauwkeuriger met elkaar vergeleken worden.
    Dichtheid range en norm
    22 tot 28 kg/m³ (DIN EN ISO 845)
    Celgrootte PPI
    30 PPI
    Celgrootte uitgedrukt in PPI of Pores Per Inch geeft een indicatie van hoeveel celletjes er per inch in het materiaal zitten. Hoe hoger de PPI, hoe meer celletjes, hoe fijner het materiaal. Hoe lager de PPI, hoe minder celletjes, hoe grover het materiaal is.
    Celgrootte
    1650 - 2150 micron
    De grootte van de cellen wordt gemeten in micron. 1 micron is 0,001 millimeter. Ondanks dat het materiaal geproduceerd wordt volgens een heel nauwkeurig proces, zal er tolerantie op de celgrootte zitten.
    Mogelijkheden Materiaal
    Zelfklevende mogelijkheden
    1 kant, 2 kanten, zonder
    De mogelijkheden voor het zelfklevend maken hangen af van de eigenschappen, de vorm en de toepassing van het materiaal. De meeste materialen kunnen wij leveren ongelijmd (zonder zelfklevende zijde), met één zelfklevende zijde en met aan twee kanten een zelfklevende zijde. Sommige materialen zijn niet te belijmen en bijvoorbeeld sommige profielen kunnen we alleen leveren met éen zelfklevende zijde.
    Meest verkochte diktes
    5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50 mm
    De meest verkochte diktes geven een eerste indicatie van de standaard mogelijkheden. Er is echter veel meer mogelijk. Mocht de gewenste dikte er niet bij staan, neem a.u.b. contact met ons op. Vaak kunnen we de dikte gemakkelijk op maat maken en soms is er een alternatief materiaal waarin de gewenste dikte wel mogelijk is.
    Minimum dikte
    5 mm
    De minimum dikte geeft een indicatie van onze technische mogelijkheden. Vaak gaat het om een standaard dikte. Mocht u toch een dunner materiaal zoeken, neem dan alstublieft contact met ons op. Soms is het wel mogelijk en soms hebben we alternatieve materialen waarin de gewenste dikte wel mogelijk is.
    Maximum dikte
    200 mm
    De maximum dikte geeft een indicatie van onze technische mogelijkheden. Mocht u toch een dikker materiaal zoeken, neem dan alstublieft contact met ons op. Voor bepaalde materialen lijmen we meerdere lagen op elkaar om toch de gewenste dikte te verkrijgen, bij andere materialen kunnen we grotere blokken gebruiken. Wat mogelijk is, hangt dan meestal af van de overige gewenste afmetingen en vorm.
    Niet standaard diktes
    uit masterblokken schilt EKI iedere dikte
    Wilt u een materiaal in een dikte die niet standaard is, dan kunnen wij u meestal heel snel helpen. Bij veel materialen maken wij zelf de platen en rollen in iedere gewenste dikte. Uit masterblokken schillen wij dan de gewenste dikte, met korte levertijd. Bij materialen waar wij dit niet zelf kunnen (op aanvraag bij grotere aantallen), kunnen wij vaak snel uitsluitsel geven of we het kunnen aanbieden.
    Afmeting plaat
    1500 x 2000 mm
    Bij EKI snijden we vormen en bandjes uit platen. De standaard plaatbreedte geeft een indicatie van de mogelijkheden qua maximale afmetingen.
    UV-bestendigheid
    redelijk goed
    Ozonbestendigheid
    goed
    Afdichten bij welk type voeg
    voor alle voegtypes
    vlak = glad oppervlakte zoals metaal / oneffen = onregelmatig oppervlakte zoals metselwerk / evenwijdig = een voeg die heel constant is / verlopend = een voeg die heel veel varieert. Gladde en vlakke voegen zijn niet de uitdaging, de uitdaging ligt bij onregelmatige en verlopende voegen. Bijvoorbeeld bij metselwerk moeten de oneffenheden goed opgevangen worden, maar nog steeds een goede afdichting geven. Bij verlopende voegen moet het materiaal heel goed indrukbaar zijn, maar nog steeds goed afdichten op de gedeeltes waar het band veel minder wordt ingedrukt.
    Technische Eigenschappen Materiaal
    Temperatuur
    -25 °C tot +70 °C, kortstondig +80 °C
    FMVSS302
    conform
    FMVSS 302 is een internationale test waarbij de brandbaarheid van een materiaal wordt gemeten. FMVSS staat voor Federal Motor Vehicle Safety Standards. Deze norm geeft een indicatie van het brandgedrag. Als het conform is, dan betekent dit dat een bepaalde minimale veiligheid gegarandeerd is.
    Krimp 22h, 70 °C
    < 5%
    Kracht voor 40% compressie
    3 kPa (DIN EN ISO 3386)
    Compressie set: 50%, 24h, 23 °C
    5% (< 10%, DIN EN ISO 1856)
    De compressie set meet hoe goed een materiaal terug uitzet naar de oorspronkelijke dikte. Tijdens de test wordt een materiaal een bepaald percentage ingedrukt gedurende een bepaalde tijd en bij een bepaalde temperatuur. Het verlies wordt uitgedrukt in een percentage. Hoe lager het percentage hoe beter.
    Compressie set: 50%, 24h, 70 °C
    7% (< 10%, DIN EN ISO 1856)
    De compressie set meet hoe goed een materiaal terug uitzet naar de oorspronkelijke dikte. Tijdens de test wordt een materiaal een bepaald percentage ingedrukt gedurende een bepaalde tijd en bij een bepaalde temperatuur. Het verlies wordt uitgedrukt in een percentage. Hoe lager het percentage hoe beter.
    Treksterkte kPa
    141 kPa (> 120 kPa, DIN EN ISO 1798)
    Hoeveel kracht is er nodig voordat een materiaal knapt? De treksterkte is een maatstaf om de mechanische eigenschappen te classificeren. De grenswaarde van de treksterkte geeft aan hoeveel kracht of spanning het materiaal minimaal kan verdragen voordat het knapt.
    Rek bij breuk
    135% (> 110%, DIN EN ISO 1798)
    De rek bij breuk is een maatstaf van de rekbaarheid van het materiaal. Deze maatstaf staat in verbinding met treksterkte. Het geeft aan hoeveel procent het materiaal is uitgerekt als de opgegeven kracht van treksterkte gebruikt is. De rek bij breuk wordt uitgedrukt in een percentage van de oorspronkelijke lengte: 120% betekent dan dat het 20% uitgerekt kan worden t.o.v. het originele formaat voordat het breekt.
    Veerkracht
    > 30% (DIN EN ISO 8307)
    Maximaal % indrukken
    90%
    Dit geeft een indicatie van hoeveel procent een materiaal maximaal samen te drukken is, zonder dat het materiaal kapot gaat. Bijvoorbeeld als gesloten cellig schuim meer dan 50% ingedrukt wordt, dan knappen de cellen. Bij hardere materialen ligt het maximale percentage samen te drukken een stuk lager. Hele zachte open cellige materialen kunnen vaak bijna helemaal ingedrukt worden.
    Toepassingen, Normen
    REACH
    conform
    REACH is een Europese wetgeving die gaat over welke chemische stoffen niet in materialen mogen zitten. De hoofdgedachte is om de gezondheid van mens en milieu beter te beschermen tegen de risico’s van chemische stoffen. Deze lijst aan stoffen wordt regelmatig gewijzigd en uitgebreid. Dit wordt constant bijgehouden door EKI.
    RoHS
    conform
    RoHS of Restriction of Hazardous Substances is een beperking van de gevaarlijke stoffen in de elektrische en elektronische apparatuur. Deze norm wordt dus vooral gebruikt in de elektrische industrie en krijgt regelmatige updates. Dit wordt constant bijgehouden door EKI.
    Recyclebaar
    conform
    Restafval uit ons productieproces wordt nu al zo veel mogelijk gerecycled. Dit betekent in de meeste gevallen dat het rubber of schuim vermalen wordt tot kleine korrels, die hergebruikt worden als basis voor nieuwe producten. Als klanten restafval terugsturen, dan neemt EKI dit mee in dit proces.
    CFC en HCFC vrij
    conform
    Kort gezegd is het materiaal ozonvriendelijk. Bij EKI krijgen we regelmatig deze vraag, vooral vanuit kitbedrijven. Bij sommige materialen is het meer van toepassing en bij andere minder, maar we hebben deze gedachte door ons hele gamma doorgetrokken.
    Shelf life
    1 jaar
    Hoe lang het materiaal na binnenkomst in voorraad mag blijven voordat het toegepast wordt. We gaan uit van normale binnencondities en dat het verpakt is in oorspronkelijke verpakking. De richtlijn die wij aanhouden is: bij 20 °C en relatieve luchtvochtigheid van 40% a 50%.
    HS code
    39095000
    HS-code of Harmonized System code is een internationale standaard om goederen te categoriseren, vooral gebruikt bij de export.
    Disclaimer

    De gepubliceerde technische gegevens zijn gebaseerd op onderzoeksgegevens en dienen als leidraad voor de verschillende toepassingen. Wegens de grote diversiteit aan producten en toepassingsmogelijkheden dient de koper zelf te testen of het beoogde materiaal aan de gestelde eisen voldoet. Alle informatie is onder voorbehoud van typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen en hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

    Documenten

    10B2A05A-22A7-4126-BC4D-22BF6DC97953
    EKI 5584 Filterschuim 30 PPI + pdf
    Download

    Veelgestelde vragen

    Anderen bekeken ook

    EKI 5585 Filterschuim 20 PPI
    EKI 5585 filterschuim zwart 20 PPI
    • 2300 - 3300 micron
    • meest verkocht
    • platen en vormen
    Levertijd: Snel
    Bekijk
    EKI 5564 Filterschuim 30 PPI
    EKI 5564 filterschuim blauw 30 PPI
    • 1650 - 2150 micron
    • water filtratie
    • platen en vormen
    Levertijd: Snel
    Bekijk
    EKI 5583 Filterschuim 45 PPI
    EKI 5583 filterschuim zwart 45 PPI
    • 1080 - 1580 micron
    • lucht filtratie
    • platen en vormen
    Levertijd: Snel
    Bekijk
    EKI 5585 Filterschuim 20 PPI
    EKI 5585 filterschuim zwart 20 PPI
    • 2300 - 3300 micron
    • meest verkocht
    • platen en vormen
    Levertijd: Snel
    Bekijk
    EKI 5564 Filterschuim 30 PPI
    EKI 5564 filterschuim blauw 30 PPI
    • 1650 - 2150 micron
    • water filtratie
    • platen en vormen
    Levertijd: Snel
    Bekijk
    EKI 5583 Filterschuim 45 PPI
    EKI 5583 filterschuim zwart 45 PPI
    • 1080 - 1580 micron
    • lucht filtratie
    • platen en vormen
    Levertijd: Snel
    Bekijk
    Schuim
    Filterschuim
    • Terug naar Filterschuim

    EKI 5584 Filterschuim 30 PPI

  1. Schuim
  2. Rubber
  3. Celrubber
  4. Sponsrubber
  5. Tape
  6. Folie
  7. Neoprene
  8. Vilt
  9. Overige