Filterschuim

  Wij leveren filterschuim in twee soorten. De blauwe variant om water te filteren en de zwarte variant om lucht te filteren. Het materiaal is lichtgewicht en heeft een open celstructuur dat afhankelijk van het PPI kan variëren van fijncellig tot heel grof, al naar gelang de gewenste toepassing.

  Verfijn je selectie:

  Meerdere keuzes selecteren is mogelijk

  • (11)
  • (11)
  • (11)
  • (11)
  • (2)
  • (2)
  • (2)
  • (2)
  Producten 1-11 van 11

  Eigenschappen en soorten filterschuim

  EKI levert twee verschillende soorten filterschuim, namelijk luchtfilter schuim en schuim dat water filtert, bijvoorbeeld vijver filtermateriaal. De eerste categorie is zwart en de tweede categorie wordt geleverd in een blauwe kleur. Beide soorten zijn verkrijgbaar in schuimplaat, rollen, stroken, zelfklevende strips en als vormschuim. Zwart filterschuim wordt gemaakt van gereticuleerd polyesterschuim en blauw filterschuim wordt gemaakt van gereticuleerd polyetherschuim. In het reticuleerproces wordt het schuim gevuld met waterstof en zuurstof. Door een vonk wordt een gecontroleerde explosie veroorzaakt, waardoor de celwanden uit het schuim geblazen worden. Dit zorgt voor een open celstructuur, wat dit schuim zo geschikt maakt als basis voor filtermateriaal.

  Deze gelijkmatige open celstructuur heeft een controleerbare celgrootte van 10 PPI t/m 80 PPI (PPI = Pores Per Inch). Het materiaal is hierdoor dus zowel heel fijn als erg grof te verkrijgen. Beide soorten filterschuim zijn goed bestand tegen veroudering, invloeden van ozon en zuurstof en kunnen gebruikt worden bij temperaturen tot wel 90°C. Ook is het foam filter recyclebaar. Het is een gemakkelijk te verwerken materiaal, met een laag soortelijk gewicht.

  Luchtfilter schuim

  Dit zwarte materiaal heeft een homogene celstructuur, geijkte celgrootte en een driedimensionaal netwerk. Dit maakt het ideaal voor filtratie van lucht en het tegenhouden van vuildeeltjes. De filterspons kan (in de wasmachine) gewassen, gespoeld en uitgeschud worden, waarna het opnieuw gebruikt kan worden. Het is bestand tegen contact met water, brandstof, reinigingsmiddelen, minerale olie en vetten. Een populaire toepassing van dit filterschuim is als speaker foam. Bij dit gebruik als speaker schuim beschermt het de binnenste componenten van de luidsprekers tegen vuil en stof.

  Water filterschuim

  Dit blauwe materiaal heeft ook een homogene celstructuur, geijkte celgrootte en een driedimensionaal netwerk. Dit zorgt ervoor dat het ideaal is voor mechanische en biologische waterfiltratie. Bij mechanische reiniging is het de meest schone, snelle en simpele oplossing. Zo zie je het veel terug als filtermateriaal vijver of sponsfilter aquarium. Daarnaast wordt het ook gebruikt in stempelkussens, tuinmeubelen en uitrustingen van zeilboten. Toch bevindt de meest populaire toepassing van deze filterspons zich in aquaria, vijvers en zwembaden. Hierbij wordt het schuim verwerkt tot bijvoorbeeld een vijverfilter, waarbij het water door het filter stroomt, maar hierbij de vuildeeltjes tegengehouden worden. Het is een onmisbaar onderdeel van een schone vijver of aquarium, zodat de vissen gezond blijven.

  Hoe EKI filterschuim aan u levert

  Als fabrikant in Nijmegen levert EKI u producten zoals sponsfilter, luchtfilter schuim, speaker foam, vijver filtermateriaal, foam filter en filterspons van hoogstaande kwaliteit, zowel in standaardmaten als op maat gemaakt. De artikelen die wij uit filterschuim produceren kunnen in grote aantallen, maar ook in kleine aantallen geleverd worden. Onze producten hebben ongeacht de grootte van de afname een korte levertijd, binnen heel Europa. Heeft u specifieke wensen of vragen over onze producten of de technische specificaties hiervan? Neem dan contact op met ons via +31(0)243773378 of info@eki.nl.