Isolatieschuim EKI

  Isolatieschuim

  Isolatieschuim kan gemaakt worden van diverse grondstoffen, zoals PU, melamine, PE en synthetisch schuim. Al naar gelang de eigenschappen van de grondstof is het schuim geschikt voor geluidsisolatie en/of warmte- en koude-isolatie. Sommige varianten zijn ook geschikt als buisisolatie.

  Uitgelichte producten

  Hardschuim producten van EKI

  Isolatieschuim van polyetherschuim

  Polyetherschuim, ook wel PU schuim, is een materiaal met een open celstructuur. Dankzij deze open cellen is het schuim gemakkelijk in te drukken. Het wordt voornamelijk gebruikt bij toepassingen binnen, omdat het bij contact met direct zonlicht snel zal verouderen. Polyetherschuim kan voor diverse isolatie toepassingen gebruikt worden, daardoor is het zo geschikt als isolatieschuim. De voornaamste toepassing als isolatieschuim is tegen geluid. Hiervoor wordt meestal het PU piramideschuim gebruikt. Dit komt omdat de structuur van dat materiaal de geluidstrillingen beter verdeelt, waardoor de nagalmtijd verkort wordt en de akoestiek in een ruimte verbeterd wordt. Daarom wordt piramideschuim vaak gebruikt in geluidsstudio’s. Maar ook als het polyetherschuim deze structuur niet heeft, zoals bij EKI 107 of EKI 110, is het geschikt voor geluidsisolatie, bijvoorbeeld bij het bekleden van wanden. Binnen het PU schuim vindt u ook rugvulling voor kitten.

  Polyether isolatieschuim
  Synthetisch isolatieschuim

  Synthetisch isolatieschuim

  Maar naast isolatieschuim voor geluidsisolatie, is er natuurlijk ook isolatie tegen warmte en kou nodig. Hiervoor is EKI 300 uitermate geschikt, dit materiaal wordt van synthetisch schuim gemaakt. Het schuim heeft namelijk door de lage thermische uitzetting en het lage warmtegeleidingsvermogen zeer goede koude- en warmte-isolerende eigenschappen. Tevens wordt er een effectieve energiebesparing mee gegenereerd. Daarnaast heeft het een hoge weerstand tegen waterdampdiffusie. Dit zorgt ervoor dat het risico van corrosie bij isolatie reduceert. EKI 300 wordt voornamelijk gebruikt als HVAC isolatieschuim, bijvoorbeeld als buisisolatie. Maar ook bij het bekleden van koelcellen en deuren, bij warmtepompsystemen, als thermische isolatie van reservoirs, tanks en vaten en in luchtkanalen of airconditioning systemen. Het is tevens geschikt voor geluidsisolatie. Hier kunt u meer informatie lezen over dit isolatieschuim.

  Melamine schuim voor geluidsisolatie

  Melamine schuim is een lichtgewicht schuim met een open celstructuur. Het materiaal wordt voornamelijk gebruikt als isolatieschuim bij geluidsisolatie. Dit komt omdat het uitstekende geluidsabsorberende eigenschappen heeft, die de nagalmtijd in een ruimte drastisch verminderen. Het is zeer geschikt om spraakgeluiden te absorberen, omdat de absorptiecoëfficiënt van het materiaal laat zien dat het zeer effectief is bij frequenties tussen de 50 en 1000 Hertz. Aangezien de frequenties van stemmen tussen de 100 en 300 Hertz liggen, is het hiervoor ideaal. Het geluid wordt niet vervormd omdat de geluidsabsorptie over vrijwel alle frequentiegebieden gelijk blijft. Daarnaast is melamine isolatieschuim vlamdovend, waardoor het in openbare ruimtes toegepast kan worden. De voornaamste locaties waar dit akoestisch schuim toegepast wordt zijn kantoorpanden, aula’s, gymzalen, lokalen en horecagelegenheden.

  Melamine isolatieschuim
  PE schuim buisisolatie

  PE buisisolatie en isolatieschuim

  PE schuim, ook wel polyethyleenschuim genoemd, is een wat harder schuim met een gesloten celstructuur. Wanneer het verwerkt wordt tot profielen, wordt het onder andere gebruikt als buisisolatie en rugvulling voor kitten. PE schuim kan als isolatieschuim gebruikt worden omdat het goede warmte-isolerende en geluidsisolerende eigenschappen heeft. Daarnaast is het waterdicht, weerbestendig en heeft het goede mechanische eigenschappen. PE buisisolatie kan daardoor gebruikt worden in situaties waar het met een hoge mechanische belasting of veel water in contact komt. Polyethyleenschuim dat als platen of rollen geleverd wordt, kan gebruikt worden als isolatieschuim bij vloeren, bijvoorbeeld onder laminaat of een parketvloer.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.