NR Sponsrubber

  NR sponsrubber wordt gemaakt van natuurrubber, waardoor het de beste mechanische eigenschappen van alle sponsrubbers heeft. Dit type is echter niet volledig waterdicht, maar wel heel slijtvast. Het wordt veel toegepast in de voedselindustrie en om trillingen op te vangen.

  Verfijn je selectie:

  Meerdere keuzes selecteren is mogelijk

  • (2)
  • (2)
  • (2)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
  Producten 1-2 van 2

  NR sponsrubber eigenschappen

  NR sponsrubber is de meest natuurlijke variant van alle sponsrubbers, aangezien deze van natuurrubber (ook wel para rubber) gemaakt wordt. Doordat het uit natuurrubber gefabriceerd wordt, heeft het de beste mechanische eigenschappen van alle mosrubbers. Na zelfs veelvuldig indrukken, zal deze terug blijven keren naar zijn originele vorm. Door deze uitmuntende mechanische eigenschappen is het een erg slijtvast materiaal.

  Nadelen en vormen van NR mosrubber

  Het is een zacht en elastisch opencellig materiaal waar een huid omheen zit. Omdat wij bij EKI dit type sponsrubber verwerken tot rollen, zal de huid enkel aan de bovenzijde en de onderzijde aanwezig zijn. Aan de zijkanten wordt deze eraf gesneden, hierdoor is NR mosrubber niet volledig waterdicht. Een ander nadeel van sponsrubber dat van para rubber gemaakt wordt, is dat het minder goed bestand is tegen invloeden van UV-straling en ozon. Daarnaast is het matig verouderingsbestendig, echter blijft het wel langer goed dan andere materialen als het veel bij lage temperaturen gebruikt wordt. Het is niet vlamdovend, maar wel bestand tegen alkaliën. NR sponsrubber kan geleverd worden in de kleuren blauw, grijs en zwart en wij leveren het in platen of verwerkt tot rollen. Deze kunnen in veel verschillende hardheden geleverd worden.

  Toepassingen van NR sponsrubber

  NR mosrubber kan in verschillende gebieden toegepast worden, voornamelijk wanneer er behoefte is aan een materiaal met erg goede mechanische eigenschappen. Dit kunnen technische toepassingen zijn, maar het kan ook toegepast worden in bijvoorbeeld de voedselindustrie. Denk hierbij aan het reinigen en spoelen van aardappels of bijvoorbeeld het labelen van wijnflessen. Het kan daarnaast gebruikt worden als opvulmateriaal voor stansmessen als uitdrukrubber. Waar NR sponsrubber ook goed voor gebruikt kan worden, is om trillingen op te vangen in opslagruimtes.

  NR mosrubber kopen

  Als fabrikant in Nijmegen levert EKI producten zoals NR mosrubber rollen van hoogstaande kwaliteit, zowel in standaardmaten als op maat gemaakt. De artikelen die wij uit NR sponsrubber produceren kunnen in grote aantallen, maar ook in kleine aantallen geleverd worden. Onze producten hebben ongeacht de grootte van de afname een korte levertijd, binnen heel Europa. Heb je specifieke wensen of vragen over onze producten of de technische specificaties hiervan? Neem dan contact op met ons via +31(0)243773378 of info@eki.nl.