Intern transport & logistiek

Intern transport & logistiek

Intern transport en logistiek omvat het organiseren van alle materiaalstromen die binnen een bedrijf plaatsvinden. EKI denkt graag mee over de beste materialen voor uw machines en systemen binnen intern transport en logistiek, zodat uw werktuigen, machines en systemen langer meegaan en u nog efficiënter en sneller te werk kunt gaan.

EKI transportbanden industrie

Transportbanden

Transportbanden zijn meestal gemaakt van rubber of kunststof. Rubberen transportbanden worden vooral gebruikt op robuuste installaties in industriële sectoren, voor goederen zoals zand, steen en grind. Kunststof transportbanden worden met name ingezet voor de voedingsindustrie en distributiecentra om bijvoorbeeld te transporteren. Een transportband wordt meestal door een motor aangedreven. Deze kan door middel van een ketting de aandrijfrol in beweging brengen, waardoor de gehele transportband gaat draaien.

Om transportbanden van extra grip te voorzien, wordt er rolbekleding gebruikt. Rolbekleding is de zachte laag op de transportbanden. Het zorgt voor de juiste grip tussen de aandrijftrommel en de transportband. Op de rollen en trommels wordt frictiemateriaal aangebracht, zodat er minder frictie optreedt tussen de rol en de transportband. De bekleding biedt bescherming van de transportband, waardoor de levensduur wordt verlengd.Sorteersystemen

Sorteersystemen zorgen ervoor dat goederen op een efficiënte en snelle manier worden gesorteerd. Ze zijn er in veel soorten en maten en worden meestal ontworpen op basis van de behoefte van de klant. Sorteersystemen bestaan uit vele componenten die ieder een eigen functie dienen, maar het belangrijkste doel is om de goederen onbeschadigd naar de eindbestemming te brengen.

In de pushes die de pakketten vooruit duwen, zit foammateriaal om de klap met het pakket te dempen. Dit heeft als nut de impact ervan te reduceren. Een pusher duwt pakketten van trays, die vervolgens de pakketten verder sorteert. Foam wordt gebruikt als bekleding van verschillende onderdelen in sorteersystemen en dient als schokdemping zodat pakketten niet beschadigen. Daarnaast zorgt het foam ervoor dat trillingen worden opgevangen en onderdelen niet vies worden. Hierdoor slijt het systeem minder snel en heeft het een langere levensduur.

EKI sorteersystemen industrieEKI robot automatisering

Robot automatisering

Robot automatisering is het toepassen van robots in industriële omgevingen om werk uit handen te nemen van mensen. Door het automatiseren van productieprocessen worden processen efficiënter, met als doel productiekosten te verminderen. Robot automatisering wordt in veel branches toegepast, waaronder de interne logistiek en verpakkingsindustrie.

Pick en Place is een bekende toepassing van robot automatisering. Robotarmen pakken producten met grijpers of grippers, waarna de producten in hun verpakking kunnen worden geplaatst. De uitdaging zit in het uitzoeken van de meeste geschikte gripper om de pick uit te voeren. Voor lichte objecten zijn zuignappen geschikt, maar voor het verplaatsen van zwaardere producten is het verstandig te kiezen voor vacuüm pads. Vacuüm pads van grijpers worden gemaakt van EPDM celrubber of NR celrubber. Deze worden geleverd in ronde of vierkante vormen, met een uitsparing in het midden voor het creëren van de vacuüm toepassing.

Voorbeelden van Pick and Place toepassingen zijn: producten van of op een transportband plaatsen, dozen of kratten vullen, producten aangeven in een assemblagelijn en sorteren. Andere toepassingen van Pick and Place zijn palletiseren, bin picking of machines beladen.Hijs-, hef- en transportmiddelen

Hijs-, hef- en transportmiddelen worden gebruikt voor het horizontaal en verticaal verplaatsen van materialen. Voorbeelden hiervan zijn vacuümheffers, kranen, takelwagens en glaszuigers. Vacuüm hijs- en hef-units worden gebruikt om zware goederen of bouwelementen op hoogte te installeren. Snel en nauwkeurig werken op hoogte volgens de laatste wet- en regelgeving, is hierbij van groot belang.

Onze robuuste EPDM en NR celrubber materialen worden veel gebruikt als vacuüm pads om vacuüm te creëren. Deze vacuüm pads bestaan uit ronde of vierkante vormen, met in het midden een uitsparing. Wij maken de vacuüm pads op maat voor iedere machine of toepassing naar wens van de klant, aan de hand van een tekening. Dankzij de zeer goede mechanische eigenschappen en scheurbestendigheid, gaan de materialen lang mee en hoeven ze dus niet vaak vervangen te worden. Door de lange levensduur van onze materialen, kun je erop vertrouwen dat zware materialen op een veilige, efficiënte en nauwkeurige wijze geïnstalleerd kunnen worden.

EKI hijs hef transport industrie

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier