NR Celrubber

  NR celrubber wordt gemaakt van natuurrubber. Hierdoor heeft het erg goede mechanische eigenschappen en een hoge elasticiteit. Het materiaal neemt vloeistof goed op. Het is verkrijgbaar in verschillende dichtheden en hardheden en wordt veel gebruikt om vacuum pads van te maken.

  Verfijn je selectie:

  Meerdere keuzes selecteren is mogelijk

  • (3)
  • (3)
  • (3)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
  Producten 1-3 van 3

  Eigenschappen van NR celrubber

  NR celrubber wordt gemaakt van natuurrubber. Het wordt ook wel Schwammgummi genoemd. Dit oranje celrubber staat bekend om zijn goede mechanische eigenschappen. Dit materiaal is geschikt om erg vaak in te drukken, waarna het elke keer weer terug zal keren naar de oorspronkelijke vorm. Het is dus een erg vervormbaar materiaal met een hoge elasticiteit. NR celrubber heeft een goed herstelvermogen en mechanische sterkte. Ook heeft het een hoge scheurbestendigheid. Dit komt doordat het zo’n elastisch materiaal is.

  Nadelen en vormen van natuurrubber celrubber

  Het is slecht bestand tegen weersinvloeden, waardoor het niet heel geschikt is bij toepassingen buiten. In tegenstelling tot een aantal andere celrubbers, is natuurrubber celrubber niet waterdicht. Sterker nog, het materiaal neemt vloeistoffen zelfs erg goed op. Het valt hierdoor te vergelijken met een spons, ondanks dat het hier celrubber betreft in plaats van sponsrubber. NR celrubber is in allerlei verschillende hardheden en dichtheden verkrijgbaar. Deze dichtheid kan heel fijn zijn, waarbij de cellen dicht op elkaar zitten, of grof, waarbij ze verder uit elkaar staan. Hierdoor is het een veelzijdig materiaal, voor verschillende soorten toepassingen kunnen diverse hardheden of dichtheden gekozen worden. EKI verwerkt dit celrubber vanuit blokken naar allerlei vormen die op maat gemaakt kunnen worden in verschillende diktes. Deze vormen kunnen ook zelfklevend geleverd worden.

  NR celrubber toepassingen

  Door de veelzijdigheid van dit materiaal zijn de toepassingen van natuurrubber celrubber uiteenlopend. Zo wordt het bijvoorbeeld gebruikt om vacuum pads en foam pads te maken. Als het materiaal tot een bal gevormd wordt, kan deze gebruikt worden om een leiding schoon te maken. In deze vorm wordt het ook toegepast in betonpompen en om melkmachines in de veehouderij schoon te maken. Daarnaast wordt NR celrubber gebruikt als aandrukwals in bijvoorbeeld etiketteermachines.

  Door de sponsachtige eigenschappen van het materiaal werd het vroeger gebruikt om postzegels te plakken. U kunt zich voorstellen dat als men erg veel postzegels wil plakken, dat men deze niet stuk voor stuk wil likken. Daarom werd vroeger een stuk celrubber van natuurrubber gebruikt, wat dan nat gemaakt werd. Hierop duwde men de postzegels voordat zij op de poststukken geplakt werden. Het materiaal kan erg lang nat blijven, omdat het vloeistoffen goed opneemt. Hierdoor was NR celrubber ideaal voor deze toepassing.

  NR celrubber waar te koop?

  Als fabrikant in Nijmegen levert EKI u producten zoals NR celrubber zelfklevend en Schwammgummi van hoogstaande kwaliteit, zowel in standaardmaten als op maat gemaakt. De artikelen die wij uit natuurrubber celrubber produceren kunnen in grote aantallen, maar ook in kleine aantallen geleverd worden. Onze producten hebben ongeacht de grootte van de afname een korte levertijd, binnen heel Europa. Heeft u specifieke wensen of vragen over onze producten of de technische specificaties hiervan? Neem dan contact op met ons via +31(0)243773378 of info@eki.nl.