Metaal

Metaal

Houdt u zich als metaalconstructie- of bouwbedrijf bezig met het ontwerpen, vervaardigen of installeren van metalen constructies? Voor kwalitatief hoogwaardige producten voor de bewerking van aluminium, RVS en staal bent u bij EKI aan het juiste adres. Wij leveren schuim, rubber en celrubber aan staalindustrie bedrijven in heel Europa.

Rubber en schuim voor diverse toepassingen binnen metaal

Aluminium-, staal- en RVS-constructies zijn breed toegepaste metaalconstructies. Stevigheid, veiligheid en comfort zijn daarbij absolute vereisten. EKI biedt haar klanten in de metaalindustrie een ruim aantal producten voor verschillende toepassingen, onder andere ter afdichting en schokabsorptie. Welke rubber- of schuimproducten u ook nodig heeft, in ons assortiment vindt u het. EKI staat voor korte levertijden, zelfs bij piekmomenten, en accepteert orders van iedere denkbare omvang. Uw bestellingen kunnen op maat worden gemaakt.Aluminium profiel

Aluminium

Voor fabrikanten van bouwmaterialen, vervoermiddelen, consumptiegoederen, verpakkingen, elektrische apparatuur en meer is aluminium onmisbaar. Met zijn lage dichtheid, bestendigheid tegen corrosie en elektrische geleidingsvermogen is aluminium hét materiaal voor producten als profielen, staven, platen, fittingen, signing en valdorpels. EKI (cel)rubber wordt in die situaties voornamelijk ingezet als buffer tegen schokken en trillingen. Zo worden EKI 420 EPDM celrubber en EKI 424 EPDM celrubber regelmatig als tussenligger in aluminium gevelconstructies toegepast. In aluminium geleiders van screens (buitenzonwering) is EKI 400 EPDM celrubber een voorbeeld van een product dat effectief in staat is tot het opvangen van trillingen. Andere regelmatig toegepaste rubbersoorten zijn EKI 490 EPDM celrubber, EKI 491 EPDM celrubber en EKI 230 neopreen sponsrubber.Roestvrijstaal (RVS)

Roestvrijstaal is dankzij zijn corrosiebestendigheid, duurzaamheid en bestendigheid tegen hoge druk en temperaturen een veel gebruikt materiaal. Roestvrijstaal, kortweg ook wel RVS genoemd, wordt dan ook veelvuldig toegepast voor de vervaardiging van keukengerei, medische temperatuur, chemische installaties en bouwmaterialen. Onder andere leuningen, keukens, trappen, balustrades en sanitair zijn vaak van dit materiaal gemaakt. Als producent van dergelijke gebruiksvoorwerpen en constructies wenst u uw klant van de hoogste kwaliteit en duurzaamheid te voorzien. Op EKI kunt u rekenen. Onder andere EKI 200 neopreen celrubber gebruikt u om uw producten nog bestendiger tegen schokken, trillingen en zware omstandigheden te maken.

RVS BallustradeStaalplaat

Staal

Naast aluminium en roestvrijstaal behoort ook staal tot de voornaamste metalen binnen de metaalindustrie. EKI levert zijn producten onder andere aan bedrijven binnen de staalbouw, offshore en bruggenbouw die roosters, perforoosters, plankdragers, roostertreden, perfotreden, vloerluiken, lamellenroosters, roosterprojecten, torens, platformen, industriële machines en matranden vervaardigen.

Afdichtingen, stootranden, trillingdempers: wat u ook voor ogen heeft, EKI heeft het in het assortiment. Rubber is een product dat er naar neigt terug te keren naar de oorspronkelijke vorm. Daardoor behoudt het, zelfs onder zware en statische belasting, gedurende lange tijd zijn functie. Systemen en constructies ondervinden zodoende minder slijtage en bieden gedurende langere tijd betere en comfortabelere omstandigheden. Tot de meest gebruikte producten binnen de staalindustrie behoort onder andere onze EKI 2000 PVC schuim. Onze klanten passen dit o.a. als opvulmateriaal van stalen profielplaten toe, bijvoorbeeld voor dak- en wandbekleding.

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier