Zonwering

Zonwering

Voor zonwering kiest men in de eerste plaats om lichtinval en warmte in een woning of pand te kunnen reguleren. Daarnaast draagt het bij aan een verbeterde privacy en uitstraling. Heeft u producten voor binnen- en/of buitenzonwering nodig? Fabrikant EKI levert schuim, rubber en celrubber aan zonweringsbedrijven in heel Europa.

Buitenzonwering

Buitenzonwering

Wanneer zonwering zich aan de buitenzijde van een pand bevindt, spreekt men van buitenzonwering. In de meeste gevallen betreft dat een zonnescherm, maar ook screens, buitenjaloezieën, rolluiken en andere oplossingen kunnen dezelfde functie dienen. Vandaag de dag bestaan er uiteenlopende soorten zonwering, elk passend bij specifieke behoeften. Van welk mechanisme er ook sprake is, het is te allen tijde van belang dat deze soepel loopt en daarmee optimale functionaliteit en gebruiksgemak garandeert. Om dit te waarborgen, wordt er gebruikgemaakt van schuim of neopreen/EPDM celrubber. Deze materialen zijn bestand tegen water en weersinvloeden zoals temperatuur en UV-straling. Daarnaast hebben ze een lange levensduur. Ondanks de kwaliteit van de hedendaagse zonwering, bestaan er enkele details die afbreuk kunnen doen aan de waardering van de gebruiker. Tochtstromen en gerammel zijn daarvan enkele voorbeelden.

Om de ruimte tussen de klep en het ventilatierooster op te vullen en zodoende voor (akoestische) isolatie te zorgen, leent schuim zich uitstekend. Door celrubber op het doek van een screen aan te brengen, kan deze strak worden gehouden en blijft de speling beperkt. Behalve verhoogd gebruiksgemak leveren deze oplossingen in veel gevallen ook een langere levensduur op. Schuim en celrubber kunnen tevens op andere manieren worden ingezet.Binnenzonwering

Van binnenzonwering is sprake wanneer zonwering aan de binnenzijde van een pand is aangebracht. De voornaamste reden om voor dit type zonwering te kiezen is het kunnen reguleren van de lichtinval. Het voorkomen van te hoge binnentemperaturen is deze zonwering zeer beperkt tot in staat. Ook binnen de categorie binnenzonwering zijn verschillende soorten van elkaar te onderscheiden. Denkt u bijvoorbeeld aan rolgordijnen, jaloezieën, shutters, lamellen, vouwgordijnen en paneelgordijnen. Er wordt gewerkt met een veelvoud aan kleuren, materialen en bevestigingsmethodes om iedere van een passende oplossing te voorzien. Hetzelfde geldt voor de aandrijvingsvormen. Ook in het geval van binnenzonwering kunnen celrubber en schuim een belangrijke rol spelen. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en diktes, zodat er altijd maatwerkoplossingen zijn voor de producten die u uw klanten biedt. Behalve celrubber en schuim heeft u tevens producten als wolvilt en compressieband tot uw beschikking. Beide bieden bescherming tegen uiteenlopende elementen als tocht, geluid en stof. Wolvilt is zowel op rol als enkelzijdig klevend leverbaar.

BinnenzonweringWaarom kiest u voor EKI?

Op het gebied van binnen- en buitenzonwering zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. Met behulp van de schuim-, rubber- en celrubberproducten van EKI lukt het u om zonwering geheel volgens uw wensen en die van uw klanten te vervaardigen. Indien gewenst kunnen onze specialisten u er meer over vertellen.

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier