Compressieband

  Compressieband is een type PU schuim dat geleverd wordt als samengeperste schuimband die zichzelf uitzet nadat het afgerold is. Hierdoor wordt het veel gebruikt bij renovaties waar de band een bestaande voeg kan afdichten. Het materiaal is tevens vlamdovend en zelfklevend.

  Verfijn je selectie:

  Meerdere keuzes selecteren is mogelijk

  • (4)
  • (4)
  • (4)
  • (2)
  • (2)
  Producten 1-4 van 4

  Eigenschappen van compressieband

  Compressieband is eigenlijk voorgecomprimeerd geïmpregneerd polyurethaanschuim. De bijzondere eigenschap van dit type schuim, is dat het bij normale omstandigheden na ongeveer een half uur zal beginnen met uitzetten, nadat het uitgerold is. In zijn originele vorm is het een samengeperste schuimband. Door deze eigenschap wordt dit opencellige materiaal gebruikt om voegen te vullen, ook wanneer deze sterk verlopend zijn. Bij bijvoorbeeld restauraties of renovaties wordt deze uitzetband gebruikt als voegafdichting. Na maximaal één dag zal de bestaande voeg of naad volledig gevuld en afgedicht zijn.

  Compriband is blijvend elastisch en biedt bescherming tegen tocht, geluid, stof, regen en warmte of kou. Daarnaast is het vlamdovend, wat positief is wanneer er brand uit zou breken. Het materiaal is verouderingsbestendig en heeft dus een lange levensduur, is gemakkelijk aan te brengen en is bestand tegen UV-straling. EKI levert verschillende typen compressieband, namelijk met KOMO-keurmerk (Kelfort kokomoband) en extra zwaar geïmpregneerd. Deze typen zijn verkrijgbaar op rol in zwart of grijs, met één zelfklevende laag.

  Toepassingen van compressieband

  Compressieband wordt gebruikt als voegband voor muurplaten, metselwerk met kozijnen en sponningen, dak- en gevelelementen, dilatatievoegen, beglazing en metalen profielen. Het is ideaal om te gebruiken voor het maken van luchtdichte aansluitingen. Als de compriband aangebracht wordt op een aansluiting (bijvoorbeeld van een ventilator), kan deze gemakkelijk in een buis of gat geplaatst worden. Als de dichtband zichzelf heeft uitgezet, ontstaat er een luchtdichte aansluiting.

  Een andere toepassing is als rugvulling bij kitten. Dit type schuimband is goed bestand tegen veroudering en weersinvloeden en kan ook gebruikt worden als afdichting tegen regen, omdat het slagregendicht is. Een voordeel van compressieband is dat het schoner is en beter afdicht dan bijvoorbeeld PUR schuim.

  Hoe EKI compriband aan u levert

  Als fabrikant in Nijmegen levert EKI u producten zoals Kelfort kokomoband, voegband, compriband, schuimband, compressieband, zwelband en uitzetband van hoogstaande kwaliteit, zowel in standaardmaten als op maat gemaakt. De schuimband kan in grote aantallen, maar ook in kleine aantallen geleverd worden. Onze producten hebben ongeacht de grootte van de afname een korte levertijd, binnen heel Europa. Heeft u specifieke wensen of vragen over onze producten of de technische specificaties hiervan? Neem dan contact op met ons via +31(0)243773378 of info@eki.nl.