Wolvilt

  Wolvilt heeft goede isolerende eigenschappen, is zeer duurzaam, absorberend en zal niet verkleuren. Het wordt gebruikt als oplegvilt bij lichte opleggingen, als isolatiemateriaal onder vloeren, of als afdichtingsmateriaal bij metselwerk. Ook in de interieurbouw is het een veelvoorkomend materiaal.

  Verfijn je selectie:

  Meerdere keuzes selecteren is mogelijk

  • (1)
  • (1)
  Producten 1-1 van 1

  Eigenschappen van wolvilt

  Wolvilt wordt gemaakt van vezels van wol die in elkaar gehaakt zijn. Wol is de meest gebruikte grondstof van vilt, omdat deze vezels gemakkelijk in elkaar haken door hun kenmerkende schubben. Wanneer ze in tegengestelde richting langs elkaar schuiven, zullen ze in elkaar haken. Wolvilt heeft een goede bestendigheid tegen invloeden van zonlicht. Daarnaast is het bestand tegen zuren in normale concentraties. Als het materiaal in contact komt met grote hoeveelheden water, zullen er geen verkleuringen in het materiaal ontstaan.

  Voordelen en vormen

  Het heeft goede isolerende eigenschappen, zowel tegen warmte/kou als tegen geluid. Ook is het volledig recyclebaar en zeer duurzaam. Door de isolerende eigenschappen wordt het materiaal nooit te warm. Wolvilt is van nature water- en vuilafstotend, waardoor het lang meegaat. Daarnaast heeft het een hoog absorberend vermogen (tot wel vier keer zijn vezelgewicht). Het materiaal is gemakkelijk samen te drukken en is erg veerkrachtig. Tot slot is het vilt zeer gemakkelijk te bewerken en zal het niet snel rafelen. Daardoor kan het in allerlei verschillende vormen, zoals viltstroken en viltringen, gesneden worden. Het materiaal is ook zelfklevend leverbaar, het wordt dan plakvilt of zelfklevend vilt genoemd.

  Toepassingen van wolvilt

  Wolvilt kan gebruikt worden bij zeer lichte opleggingen, waar weinig tot geen horizontale verplaatsingen voorkomen. Als het voor deze toepassing gebruikt wordt, spreekt men ook wel van oplegvilt. Deze opleggingen kunnen plaatsvinden bij bijvoorbeeld zwevende vloeren en houten separatiewanden. Daarnaast wordt wolvilt gebruikt als isolatiemateriaal, bijvoorbeeld onder vloeren. Bovendien kan het gebruikt worden om kieren bij metselwerken af te dichten. Het materiaal wordt ook door consumenten veel gebruikt, bijvoorbeeld om mee te knutselen, maar bij EKI leveren we het voornamelijk als technisch vilt zoals bouwvilt of oplegvilt. Ook in de interieurbouw wordt het materiaal veel gebruikt.

  Wolvilt kopen?

  Als fabrikant in Nijmegen levert EKI producten zoals vilt wol, plakvilt, vilt op rol, zelfklevend vilt, zwart vilt of viltstroken van hoogstaande kwaliteit, zowel in standaardmaten als op maat gemaakt. De artikelen die wij uit wolvilt produceren kunnen in grote aantallen, maar ook in kleine aantallen geleverd worden. Onze producten hebben ongeacht de grootte van de afname een korte levertijd, binnen heel Europa. Heb je specifieke wensen of vragen over onze producten of de technische specificaties hiervan? Neem dan contact op met ons via +31(0)243773378 of info@eki.nl.