Hardschuim EKI

  Hardschuim

  Hardschuim van PE schuim kunt u gebruiken voor verschillende toepassingen zoals als thermische isolatieplaat, verpakkingsmateriaal en als kofferinterieur.

  PE schuim als hardschuim

  Met de term hardschuim kunnen verschillende materialen bedoeld worden. Zo kunt u informatie vinden over hardschuim platen die van PVC schuim gemaakt worden en over platen die gebruikt worden als isolatiemateriaal. Bij EKI verkopen wij hardschuim dat van PE schuim gemaakt wordt. Dit wordt ook wel polyethyleenschuim genoemd. De toepassingen van dit materiaal zijn zeer uiteenlopend, onder andere de toepassing als isolatiemateriaal is met dit materiaal mogelijk. Het schuim heeft een gesloten celstructuur, hierdoor is het harder dan andere soorten schuim en is het waterdicht. Bij EKI maken wij deze hardschuim platen zelf op onze schilmachine. Hierdoor zijn veel verschillende diktes mogelijk, van 2 mm tot 100 mm dik. De platen kunnen wij ook zelfklevend leveren, dit maakt de montage, bijvoorbeeld als isolatieschuim, gemakkelijker. Daarnaast kunnen wij het materiaal ook leveren in schuimrollen of andere vormen zoals profielen, ringen, stroken en bandjes. De mogelijke kleuren zijn grijs en wit, en er zijn verschillende hardheden mogelijk. Polyethyleenschuim is licht in gewicht, makkelijk in onderhoud en 100% recyclebaar. Daarnaast is het zeer duurzaam.

  PE hardschuim
  Hardschuim platen

  Verschillende toepassingen van hardschuim platen

  Hardschuim kan gebruikt worden voor verschillende toepassingen. Zo kan het gebruikt worden om elementen te beschermen zoals bijvoorbeeld als kofferinterieur in een flightcase. Het is vaak terug te zien in deze transportkisten of als inlays in koffers en gereedschapslades. Het schuim beschermt dan de goederen tegen schokken tijdens het vervoeren door zijn goede schokabsorberende eigenschappen. Het kan ook gebruikt worden als verpakkingsmateriaal, bijvoorbeeld voor het opvullen van koffers of dozen. Een andere belangrijke toepassing van PE hardschuim is als thermische isolatie en geluidsisolatie. U kunt hierbij denken aan ondervloeren voor laminaat of parket. Het kan bewoners beschermen tegen kou die van onderen komt, en de onderburen beschermen tegen ongewenst geluid. Als isolatie in de vloer aangebracht wordt, dan is het van belang dat de druksterkte van de isolatieplaat hoog genoeg is om te dienen als vloerisolatie. De hardschuim platen zijn hiervoor hard genoeg en hebben hoge isolatiewaarden. Hierdoor zijn ze uitstekend te combineren met o.a. vloerverwarming. De platen worden ook gebruikt bij het isoleren van daken.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.