PVC Schuim

  PVC schuim heeft een semi-gesloten celstructuur, wat betekent dat het gesloten wordt als het een bepaald percentage ingedrukt wordt. Hierdoor wordt het veel gebruikt als afdichtingsband bij voegen met een groot voegverloop. Het materiaal wordt geleverd op flexibele rollen.

  Verfijn je selectie:

  Meerdere keuzes selecteren is mogelijk

  • (4)
  • (4)
  • (4)
  • (2)
  • (1)
  • (1)
  • (3)
  • (1)
  Producten 1-4 van 4

  Eigenschappen en gebruik als afdichtingsband

  PVC schuim is een semi-gesloten schuim, wat inhoudt dat het materiaal wordt gesloten bij een bepaald percentage indrukken. Dit kan 15% zijn, maar afhankelijk van het type ook 30% of 90%. Door het samendrukken, sluiten de cellen zich en wordt het materiaal op die plekken gesloten cellig. Deze eigenschap zorgt ervoor dat het erg bruikbaar is als afdichtingsband voor voegen met een onregelmatig oppervlak en groot voegverloop, zowel binnen als buiten. Een bekend voorbeeld hiervan is metselwerk, aangezien het gemetselde oppervlak nooit helemaal glad en regelmatig is. Expansievoegen of dilatatievoegen hebben vaak dit type oppervlak. Deze afdichtingsband is met name geschikt om vuil, stof en warmte of kou buiten te houden. PVC foam is een duurzaam materiaal dat erg lang meegaat, doordat het erg weerbestendig is. Het is te gebruiken bij zowel lage als hoge temperaturen en heeft een goede UV- en ozonbestendigheid.

  Soorten en vormen PVC schuim

  EKI verwerkt de rollen schuim naar bandjes en vormen. De bekendste vorm van PVC schuim is echter de harde PVC schuimplaat. Dit is een ander type product met andere toepassingen. Een PVC rol van EKI is juist erg flexibel, in tegenstelling tot de harde schuimplaat, en is gemakkelijk in verschillende maten te snijden en op te rollen. PVC op rol wordt geleverd in het wit, lichtgrijs of antraciet.

  Toepassingen van PVC schuim

  Doordat PVC foam zo geschikt is als afdichtingsmateriaal, zie je het ook veel gebruikt worden tussen kozijnen, op spouwbladen en in sponningen waar kozijnen koud tegen elkaar gemonteerd worden. Een ander voorbeeld van een toepassing is bij scheidingswanden. Daarnaast is het een veelgebruikt isolatiemateriaal. De zelfklevende variant wordt veel gebruikt als tochtstrip en om af te dichten tegen vloeistoffen.

  Hoe EKI PVC schuim aan u levert

  Als fabrikant in Nijmegen levert EKI u producten zoals PVC schuimband, PVC rol, PVC band en PVC op rol van hoogstaande kwaliteit, zowel in standaardmaten als op maat gemaakt. De artikelen die wij uit PVC schuim produceren kunnen in grote aantallen, maar ook in kleine aantallen geleverd worden. Onze producten hebben ongeacht de grootte van de afname een korte levertijd, binnen heel Europa. Heeft u specifieke wensen of vragen over onze producten of de technische specificaties hiervan? Neem dan contact op met ons via +31(0)243773378 of info@eki.nl.