Noppenschuim EKI

  Noppenschuim

  Noppenschuim is een polyetherschuim dat gesneden wordt in de vorm van een plaat met noppen of piramides. Het is uitermate geschikt om geluid en trillingen te absorberen in bijvoorbeeld geluids- en muziekstudio's.

  Wat is noppenschuim en waar wordt het van gemaakt?

  Noppenschuim, ook wel piramideschuim genoemd, is een vorm van polyetherschuim die geleverd wordt in vorm van een plaat met noppen die de vorm van piramides hebben. Het polyetherschuim (PU schuim) heeft een open celstructuur. Daardoor is het erg zacht en gemakkelijk in te drukken. De toepassingen van dit materiaal zijn voornamelijk binnen, waar het lang mee zal gaan door de goede verouderingsbestendigheid van het materiaal. De belangrijkste eigenschap van dit schuim zijn de geluidsabsorberende eigenschappen. Wij leveren noppenschuim in diverse kleuren, diktes en afmetingen, kies hiervoor EKI 109. Voor een standaard piramideschuim raden wij EKI 108 aan, deze is leverbaar in de kleur grijs, tevens zelfklevend. Zoekt u een vlamdovende variant? Bekijk dan EKI 129, wederom leverbaar in het grijs en ook als zelfklevende variant. Wij leveren noppenschuim ook in andere kleuren dan grijs. Neem contact op met onze klantenservice voor meer informatie over dit assortiment. Als fabrikant maken wij de platen zelf op maat uit de PU schuimblokken, waardoor veel mogelijk is.

  Noppenschuim
  Noppenschuim piramideschuim

  Waar wordt noppenschuim voor gebruikt?

  Noppenschuim wordt voor zeer specifieke toepassingen gebruikt dankzij de geluidsabsorberende eigenschappen van het materiaal. Daarom is het geschikt als akoestisch schuim, bijvoorbeeld in geluids- en muziekstudio’s. De structuur van het materiaal zorgt er namelijk voor dat geluidstrillingen beter verdeeld worden. Hierdoor wordt de nagalmtijd verkort, wat de akoestiek in een ruimte verbetert. Hoe dikker de schuimplaat, hoe meer geluid er wordt geabsorbeerd. Als voor de zelfklevende variant gekozen wordt, dan zal het gemakkelijk op wanden en plafonds gemonteerd kunnen worden. Noppenschuim wordt voor dit doeleinde echter niet alleen gebruikt in geluids- en muziekstudio’s, maar ook in speakers. Er wordt een helderdere klank mee verkregen. Maar piramideschuim heeft naast geluidsabsorberende eigenschappen ook goede schokabsorberende eigenschappen. Daarom kan het tevens toegepast worden als verpakkingsschuim of om trillingen of drukverschillen op te vangen.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.