Akoestisch schuim EKI

  Akoestisch schuim

  Akoestisch schuim maken wij van melamine schuim of piramideschuim en is geschikt om geluid te absorberen in studio's en andere openbare ruimten.

  Uitgelichte producten

  Akoestisch schuim producten van EKI


  Soorten en toepassingen van akoestisch schuim

  Akoestisch schuim is schuim dat gebruikt wordt om geluid te absorberen. Deze toepassing komt voornamelijk voor in geluidsstudio’s, maar ook in andere ruimten kan het geluidsabsorberend schuim gebruikt worden. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan horeca, concertzalen, zwembaden, kantoren, scholen en andere openbare ruimtes waar een verbetering van de nagalmtijd gewenst is. Akoestisch schuim verbetert de ruimteakoestiek en zorgt voor meer rust doordat het beschermt tegen geluidsoverlast. Bij de toepassing van geluidsisolatie in de ruimteakoestiek gaat het voornamelijk om het verminderen van een storende nagalm, het verbeteren van de klank in de ruimte en het terugdringen van het lawaai.


  Er zijn verschillende materialen waar akoestisch schuim van gemaakt kan worden. De meest voorkomende varianten die EKI verkoopt zijn melamine schuim en piramideschuim, dat van polyetherschuim gemaakt wordt. Zowel de melamine panelen als de PU schuimplaten kunnen wij op maat maken, in verschillende diktes en afmetingen. De platen zijn ook zelfklevend leverbaar zodat ze gemakkelijk aan een muur bevestigd kunnen worden.


  Akoestisch schuim melamine schuim

  Akoestisch schuim van melamine schuim

  Melamine schuim is zeer geschikt als akoestisch schuim omdat de geluidsabsorberende eigenschappen van het materiaal ervoor zorgen dat de nagalmtijd in een ruimte drastisch verminderd wordt. Als dit materiaal gebruikt wordt, verbetert de akoestiek van de ruimte en de verstaanbaarheid van de gesprekken die erbinnen plaatsvinden. Wij raden melamineschuim voornamelijk aan als de geluidsbronnen spraakgeluiden zijn. Dit komt omdat de absorptiewaarde van het materiaal het meest effectief is bij frequenties tussen de 50 en 1000 Hertz. De frequenties van stemmen liggen tussen de 100 en 300 Hertz, dus deze vallen hier mooi binnen. Het voordeel van dit type akoestisch schuim is dat het geluid niet vervormd wordt en enkel de nodige frequentiegebieden gedempt worden. De geluidsabsorptie blijft namelijk over vrijwel alle frequentiegebieden gelijk. Melamine schuim wordt voornamelijk gebruikt in kantoorpanden, aula’s, horecagelegenheden, klaslokalen, gymzalen en hoorcollegezalen. Wij raden hiervoor EKI 115 aan.

  Akoestisch schuim piramideschuim

  Piramideschuim als akoestisch schuim

  Een ander type akoestisch schuim is piramideschuim, wat van het opencellige polyetherschuim (PU schuim) gemaakt wordt. Dankzij de structuur van dit materiaal (de puntige vormen) worden de geluidstrillingen beter verdeeld dan wanneer deze structuur er niet zou zijn. Hierdoor wordt de nagalmtijd verkort en de akoestiek in een ruimte verbeterd. De dikte van de plaat hangt samen met de hoeveelheid geluid die geabsorbeerd wordt. Hoe dikker de piramideplaat, hoe meer geluid er wordt geabsorbeerd. Wij raden piramideschuim aan als akoestisch schuim voor gebruik in geluidsstudio’s en muziekstudio’s. Wij bij EKI kunnen dit materiaal ook zelfklevend leveren, waardoor het gemakkelijk te monteren is op de wanden van studio’s. Bent u op zoek naar vlamdovend akoestisch schuim? Dan kunnen wij EKI 129 aanraden.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.