Tochtrubber header

  Tochtrubber

  Heeft u tochtrubber nodig? Hiermee kunnen bijvoorbeeld kozijnen van deuren en ramen afgedicht worden tegen tocht en kou. Dit zorgt voor een energiebesparing in bedrijfspanden of woningen.

  Uitgelichte producten

  Tochtrubber producten van EKI

  Tochtrubber: wat is het en waar wordt het voor gebruikt?

  Er zijn verschillende soorten tochtrubber verkrijgbaar in de markt. Het kan gaan om zachte, flexibele varianten die gemakkelijk in te drukken zijn, zoals celrubber en sponsrubber, maar ook het harde volrubber kan gebruikt worden. Het hardere volrubber is altijd in staat om een luchtdichte afdichting te creëren, maar is niet zo flexibel en kan niet gemakkelijk ingedrukt worden. Veel gebruikte materialen om tochtwerende rubber strips van te maken zijn EPDM sponsrubber en EPDM celrubber. Ze worden voornamelijk gebruikt om kieren bij ramen, deuren en kozijnen te isoleren en tochtvrij te maken. Andere toepassingen bevinden zich in onder andere auto’s en caravans. Bij EKI leveren wij tochtrubber in verschillende vormen, afmetingen, kleuren en zowel met als zonder zelfklevende zijde(n). In ons assortiment vindt u bijvoorbeeld kroonband, P-profielen, D-profielen, ronde en rechthoekige profielen in zwart, wit en grijs. Al naar gelang het gekozen materiaal, heeft elk rubber zijn eigen eigenschappen en voordelen. Bent u niet zeker welk materiaal het beste past bij uw project? Neem dan contact op met ons team, zij staan voor u klaar met professioneel advies.

  Tochtrubber strips
  Tochtrubber epdm sponsrubber

  Tochtrubber van EPDM sponsrubber

  EPDM sponsrubber wordt ook wel EPDM mosrubber genoemd, en is een opencellig materiaal met een gesloten huid rondom de cellen. Daardoor is tochtrubber dat van dit rubber gemaakt wordt zowel lucht- als waterdicht en is het geschikt voor toepassingen buitenshuis. Het materiaal is bestand tegen invloeden van het weer, UV-straling, ozon, chemicaliën en is daarnaast verouderingsbestendig. Het kan toegepast worden om stof, gassen, lichte zuren en logen tegen te houden. Omdat EPDM sponsrubber tegen zoveel elementen bestand is, is het een populair tochtrubber. Er kan niet alleen tocht mee tegengehouden worden, maar ook water en lucht onder hoge druk. In het assortiment van EKI vindt u EPDM mosrubber in verschillende zelfklevende vormen, zoals D-profielen, P-profielen, kroonband, ronde en rechthoekige profielen in de kleuren zwart en wit. In deze vormen zijn zij uitermate geschikt als tochtrubber voor afdichtingen van kozijnen, ramen, luiken, deuren, sleuven en andere soortgelijke uitsparingen.

  EPDM celrubber tochtrubber

  Om tocht, water en andere elementen van buitenaf buiten te houden, is tochtrubber van EPDM celrubber erg geschikt. Het wordt onder andere gebruikt om aluminium en stalen ramen, scheidingswanden, vouwwagens en (staal)constructies mee af te dichten. Dankzij de grondstof EPDM, is dit celrubber heel goed bestand tegen invloeden van buitenaf zoals UV-straling en ozon. Het kan binnen een groot temperatuurbereik toegepast worden. Daarnaast is het bestand tegen water en andere vloeistoffen, dankzij de gesloten celstructuur van de meeste varianten. Om deze redenen wordt dit tochtrubber veel buitenshuis toegepast. Het is een gemakkelijk in te drukken materiaal dat goed terugkeert naar de originele vorm, omdat het goede mechanische eigenschappen heeft. Bij EKI is EPDM celrubber verkrijgbaar in allerlei hardheden en afmetingen, van 10 tot 50 shore A en van 12 shore 00 tot 87 shore 00. De zachtste varianten zijn volledig in te drukken, de hardere varianten zo’n 25%. Wij leveren dit tochtrubber zowel ongelijmd als dubbel- of enkelzijdig zelfklevend in diverse kleuren.

  Tochtrubber epdm celrubber

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.