EPDM Sponsrubber

EPDM sponsrubber is goed bestand tegen UV-straling, ozon en andere weersinvloeden. Door de huid om het materiaal is het water- en luchtdicht, waardoor het veel gebruikt wordt bij afdichtingen waar veel contact is met water. Een veelgebruikte toepassing is als tochtband of kroonband bij kozijnen.

EPDM sponsrubber EKI
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Eigenschappen van EPDM sponsrubber

Het grote verschil tussen EPDM sponsrubber (ook wel EPDM mosrubber genoemd) en EPDM celrubber is dat het sponsrubber een huid heeft rondom de open cellen. Door deze huid wordt het materiaal water- en luchtdicht. Deze huid zorgt er tevens voor dat er weinig tot geen mosvorming ontstaat als het materiaal buiten gebruikt wordt waar het in contact komt met water. Door de open cellen is het een zacht geschuimd materiaal dat gemakkelijk ingedrukt kan worden.

Het is net als EPDM rubber verouderingsbestendig en geschikt om bloot te stellen aan invloeden van het weer, zoals UV-straling en ozon, maar bijvoorbeeld ook aan stoom. Dit sponsrubber kan ook gebruikt worden om stof, gassen en lichte zuren en logen tegen te houden. Zelfs bij grote temperatuurverschillen zal het zijn eigenschappen behouden. Ook is het bestand tegen chemicaliën, beter dan bijvoorbeeld de Neopreen variant. EKI kan EPDM mosrubber ook enkelzijdig of dubbelzijdig zelfklevend leveren, op maat gemaakt in veel verschillende vormen en afmetingen. Het kan geleverd worden in wit, zwart of grijs.

EPDM sponsrubber toepassingen

Door de water- en luchtdichte eigenschappen wordt dit mosrubber gebruikt voor afdichtingen waarbij er contact is met (veel) water of een hoge luchtdruk. Als EPDM sponsrubber verwerkt wordt tot een D-profiel of P-profiel (kraalprofiel), wordt deze gebruikt als tochtprofiel bij kozijnen en deuren. Ook kroonband is voor deze toepassing geschikt. Omdat het te verwerken is tot allerlei verschillende vormen, zowel rond en halfrond als vierkant en rechthoekig, kan het gebruikt worden als afdichtstrip voor talloze soorten afdichtingen. Denk hierbij aan raamafdichtingen en afdichtingen van deuren, luiken, sleuven of andere uitsparingen. Als het verwerkt wordt tot rubbersnoer, kan het ook gebruikt worden voor afdichtingen of als (afwerk)profielen. Daarnaast kan het gebruikt worden om hoeken te beschermen.

EPDM mosrubber kopen

Als fabrikant in Nijmegen levert EKI u producten zoals mosrubber profiel, kroonband, D-profiel, P-profiel, tochtband en mosrubber zelfklevend van hoogstaande kwaliteit, zowel in standaardmaten als op maat gemaakt. De artikelen die wij uit EPDM sponsrubber produceren kunnen in grote aantallen, maar ook in kleine aantallen geleverd worden. Onze producten hebben ongeacht de grootte van de afname een korte levertijd, binnen heel Europa. Heeft u specifieke wensen of vragen over onze producten of de technische specificaties hiervan? Neem dan contact op met ons via +31(0)243773378 of info@eki.nl.

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier