Zelfklevend rubber EKI

  Zelfklevend rubber

  Wij leveren diverse soorten zelfklevend rubber met één of twee zelfklevende zijdes in diverse vormen, afmetingen en gewenste afnames. Het kan gemaakt worden uit SBR, EPDM, neopreen, NBR, silicone en butyl rubber.

  Uitgelichte producten

  Zelfklevend rubber producten van EKI  Wat voor soorten zelfklevend rubber verkopen wij?

  In ons assortiment zijn verschillende soorten zelfklevend rubber te vinden. Dit is rubber dat van diverse grondstoffen gemaakt kan zijn, zoals SBR, EPDM, neopreen, NBR, butyl en silicone. Omdat wij bij EKI de productie in eigen beheer hebben, kunnen wij diverse vormen uit de platen, rollen en blokken snijden. Zowel kleine als grote afnames zijn daardoor mogelijk. Bij de verschillende vormen kunt u denken aan platen, strips, rollen, ringen, stroken, bandjes en pakkingen. De meeste vormen die we bij EKI produceren zijn enkel- en/of dubbelzijdig zelfklevend leverbaar. Het zelfklevende rubber wordt meestal in het zwart geleverd, maar een aantal van onze materialen zijn ook in het wit of in andere kleuren verkrijgbaar. Er zijn diverse kwaliteiten mogelijk, die ook voor zeer uitdagende toepassingen geschikt zijn.

  Wanneer kies ik voor welk soort zelfklevend rubber?

  Omdat de verschillende grondstoffen ieder hun eigen eigenschappen hebben, is elke soort geschikt voor specifieke toepassingen. De meest voorkomende soort zelfklevend rubber is SBR. Dit is een universeel toepasbaar rubber dat gemakkelijk te verwerken is. Als u het rubber wilt gebruiken in situaties buitenshuis waar het veel in contact komt met UV-straling, ozon en andere invloeden van het weer, dan is EPDM de beste keuze. Voor afdichtingen en contact met olie, raden wij NBR aan. Als u op zoek bent naar de beste (zee)waterbestendigheid of vlamdovendheid, dan is zelfklevend rubber van neopreen het meest geschikt. Silicone rubber kan gebruikt worden bij zeer hoge temperaturen of in situaties waar het in contact komt met voedsel of drinkwater. Tot slot raden wij butyl rubber aan als u op zoek bent naar een zelfklevend rubber met goede gas- en luchtdichte eigenschappen dat een uitstekende kleefkracht heeft.

  Zelfklevend rubber
  Zelfklevend rubber strook

  Waar wordt zelfklevend rubber vaak voor gebruikt?

  De zelfklevende zijde(n) van het rubber maken het materiaal gemakkelijk te monteren, een eigenschap die voor diverse toepassingen prettig is. Een veelvoorkomende toepassing van zelfklevend rubber is het realiseren van afdichtingen. Hiervoor worden meestal de zelfklevende bandjes, strips en stroken gebruikt, maar ook zelfklevende ringen of pakkingen kunnen wij leveren voor deze toepassing. Deze afdichtingen kunnen zich bevinden in auto’s, machineruimtes, op boorplatforms, in de scheepvaart, offshore, de bouw en op talloze andere locaties. Een zelfklevende rubberplaat kan handig zijn als het wordt gebruikt ter geluidsisolatie of schokdemping, waardoor montage op een wand of vloer gemakkelijker wordt gemaakt. Dit geldt ook als het materiaal als oplegrubber gebruikt wordt. Al met al is het een breed toepasbaar materiaal, al naar gelang de gekozen grondstof kan het voor diverse toepassingen gebruikt worden. Wilt u meer advies over welke soort zelfklevend rubber het beste geschikt is voor uw toepassing? Neem dan contact met ons op.

  Als u vragen heeft over welk product het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31(0)24-3773378 of via info@eki.nl.