EKI 274 EPDM folie zwart

  • Grondstof: EPDM folie
  • Kleur: zwart
  • Dichtheid: 1200 kg/m³
  • Zelfklevend: 1 kant of zonder
  • Geschikt voor: Afdichten en beschermen dakgoten, doorvoeren en kozijnen.
Alle specificaties bekijken Stel samen en bestel

Wat zijn de eigenschappen van dit EPDM folie en hoe wordt het geleverd?

EKI 274 is een zwart EPDM folie. Dit materiaal staat voornamelijk bekend om zijn gebruik als EPDM dakfolie en EPDM vijverfolie. Dit zijn echter niet de enige mogelijke toepassingen van het materiaal, aangezien het breed inzetbaar is. Dankzij de grondstof EPDM heeft het folie namelijk goede weerbestendige eigenschappen en is het heel goed bestand tegen invloeden van UV-straling en ozon. Het kan gebruikt worden bij hoge temperaturen tot zo’n 130 graden en het materiaal is niet gevoelig voor grote temperatuurschommelingen. Dankzij deze eigenschappen kan EKI 274 zowel binnen als buiten toegepast worden. Daarnaast heeft het een erg goede verouderingsbestendigheid, is het waterdicht en erg duurzaam. Het EPDM folie heeft goede mechanische eigenschappen, is gemakkelijk te verwerken en recyclebaar. Wij kunnen EKI 274 leveren in verschillende vormen, zoals als bouwfolie op rol, maar ook als bandjes, stroken of ringen in diktes van 0,75 tot 1,2 mm. Deze vormen zijn zowel ongelijmd als enkelzijdig zelfklevend leverbaar. Omdat EPDM rubberfolie lastig te verlijmen is, kunnen wij een langdurige kleefkracht van deze zelfklevende zijde helaas niet garanderen.


Waar kan ik EKI 274 voor gebruiken?

EKI 274 wordt eigenlijk niet verkocht voor de meest bekende toepassingen van het materiaal: EPDM dakfolie en EPDM vijverfolie. Dit EPDM folie wordt voornamelijk gebruikt in de bouw, waarbij het diverse elementen kan afdichten en beschermen. Dit zijn bijvoorbeeld kozijnen, dakgoten, scheidingsmuren en spouwmuurconstructies. Wanneer hier EPDM rubberfolie op gemonteerd wordt, zullen deze beschermd worden tegen vocht en lekkages. Dit komt door de goede waterbestendige eigenschappen van het materiaal. Een andere toepassing van EKI 274 is bij luchtdicht bouwen, waar het gebruikt wordt om het doorlaten van lucht door verdiepingsvloeren en wanden tegen te gaan. Het zwarte folie is hiervoor geschikt omdat het niet alleen waterdicht is, maar ook luchtdicht. Tot slot wordt het toegepast bij waterdichte afdichtingen van aluminium en stalen ramen, als waterkering in de gevel en in de elektro industrie.

Producteigenschappen

Algemene Omschrijving
Grondstof EPDM
De gebruikte grondstof heeft veel invloed op de eigenschappen van het materiaal.
Materiaal folie
Materiaal is een natuurlijk of kunstmatig geproduceerde stof die bestemd is om verder verwerkt te worden tot halffabricaten of eindproduct. Het juiste materiaal kiezen gebeurd op basis van zijn eigenschappen die nodig zijn voor uw toepassing. Belangrijke eigenschappen zijn hardheid, elasticiteit, duurzaamheid en kostprijs.
Kleur zwart
Het overgrote deel van ons productgamma is zwart, grijs of wit. We leveren ook materialen met andere kleuren zoals rood, geel, groen of blauw. Houdt u er a.u.b. rekening mee dat er altijd tolerantie zit op de kleur. Bij sommige materialen is deze tolerantie kleiner, en bij andere materialen groter.
Celstructuur gesloten
De celstructuur geeft aan of een materiaal opencellig, semi-gesloten of gesloten is. Bij gesloten cellig materiaal zijn alle cellen dicht en kan de lucht niet uit de cel. Gesloten cellig materiaal kan men meestal maar een bepaald percentage indrukken, anders knappen de cellen en gaat het materiaal kapot. Bij opencellig kan de lucht wel in en uit de cellen. Opencellig materiaal is hierdoor meestal helemaal samen te drukken. Semi-gesloten materiaal zit tussen deze 2 types in. Als materiaal niet ingedrukt wordt dan kan er (beperkt) lucht circuleren door het materiaal. Maar als het materiaal een bepaald percentage wordt ingedrukt dan sluiten de cellen zich en wordt het materiaal gesloten cel.
Dichtheid 1200 kg/m³
Range: 1150 kg/m³ tot 1250 kg/m³
Norm:
Dichtheid of densiteit van een materiaal drukt uit hoeveel massa van dat materiaal aanwezig is in een bepaald volume. Het overgrote gedeelte van onze producten wordt uitgedrukt in kg/m³. Bij de productie van een bepaald materiaal is er altijd tolerantie op de densiteit. Dit is helaas niet te vermijden, maar wordt wel nauwkeurig bijgehouden in kwaliteitscontroles. Het meten van densiteit of soortelijk gewicht van materialen gebeurd volgens internationale normen. Hierdoor kunnen materialen beter en nauwkeuriger met elkaar vergeleken worden.
Mogelijkheden Materiaal
Zelfklevend 1 kant of zonder
De mogelijkheden van het zelfklevend maken hangen af van de eigenschappen van het materiaal, de vorm van het materiaal en de toepassing. De meeste materialen kunnen wij leveren onbelijmd (m.a.w. zonder zelfklevende zijde), met 1 kant zelfklevend en met aan 2 kanten een zelfklevend zijde. Sommige materialen zijn niet te belijmen en bijvoorbeeld sommige profielen kunnen we alleen leveren met een zelfklevende zijde.
Meest verkochte diktes 1 mm
De meest verkocht diktes geven een eerste indicatie van de standaard mogelijkheden. Er is veel meer mogelijk. Mocht de gewenste dikte er niet bij staan, neem a.u.b. contact met ons op. Vaak kunnen we de dikte gemakkelijk op maat maken en soms is er een alternatief materiaal waarin de gewenste dikte wel mogelijk is.
Max breedte rollen 1200 mm
Uit rollen produceert EKI bandjes en vormen. De standaard rolbreedte geeft een indicatie van de mogelijkheden in maximale afmetingen.
Uitvoering oppervlakte 1 doekafdruk
Rubber en sponsrubber wordt in rollen geproduceerd. Tijdens dit productieproces kan ervoor gekozen worden om een oppervlakte glad of met een doekafdruk te produceren. De twee zijdes van een rol kunnen een verschillende oppervlakte hebben. Bij sommige materialen is het mogelijk om enkel met een glad oppervlakte te produceren en bij andere is het soms mogelijk om enkel met een doekafdruk te produceren. Dit om het productieproces zo gemakkelijk mogelijk te laten verlopen.
Uitvoering oppervlakte 2 doekafdruk
Rubber en sponsrubber wordt in rollen geproduceerd. Tijdens dit productieproces kan ervoor gekozen worden om een oppervlakte glad of met een doekafdruk te produceren. Als we dit materiaal aan 1 kant zelfklevend maken, dan is dit altijd op oppervlakte 2. Alleen oppervlakte 1 is dan nog zichtbaar.
Technische Eigenschappen Materiaal
FMVSS302 conform
FMVSS 302 is een internationale test waarbij de brandbaarheid van een materiaal wordt gemeten. FMVSS staat voor Federal Motor Vehicle Safety Standards. Deze norm geeft een indicatie van het brandgedrag. Als conform dan betekent dit dat een bepaalde minimale veiligheid gegarandeerd is.
Temperatuur -50 °C tot +130 °C kortstondig +140 °C  
Krimp 22h, 70 °C < 5%  
Rek bij breuk 400% (DIN 53504)
Grens: > 300%
De rek bij breuk is een maatstaf van uitrekbaarheid van het materiaal. Deze maatstaf staat in verbinding met treksterkte. Bij de opgegeven kracht van treksterkte, hoeveel procent is het materiaal dan uitgerekt, uitgedrukt in een percentage van de oorspronkelijke lengte: 120% betekent dan 20% uitrekken.
Toepassingen, Normen
UV-bestendigheid heel goed  
Ozonbestendigheid heel goed  
REACH ja
REACH is Europese wetgeving over welke chemische stoffen niet in materialen mogen zitten. De hoofdgedachte is om de gezondheid van mens en milieu beter te beschermen tegen de risico’s van chemische stoffen. Deze lijst aan stoffen wordt regelmatig gewijzigd en uitgebreid. Dit wordt constant bijgehouden door EKI.
RoHS ja
RoHS of Restriction of Hazardous Substances is een beperking van de gevaarlijke stoffen in de elektrische en elektronische apparatuur. Deze norm wordt dus vooral gebruikt in de elektrische industrie en krijgt regelmatige updates. Dit wordt constant bijgehouden door EKI.
Recyclebaar ja
Restafval uit ons productieproces wordt nu al zo veel mogelijk gerecycled. Dit betekent in de meeste gevallen dat het rubber of schuim vermalen wordt tot kleine korrels, die hergebruikt worden als basis voor nieuwe producten. Als klanten restafval terugsturen, dan neemt EKI dit mee in dit proces.
CFC en HCFC vrij ja
Kort gezegd is het materiaal ozonvriendelijk. Bij EKI krijgen we regelmatig deze vraag, vooral vanuit kitbedrijven. Bij sommige materialen is het meer van toepassing en bij andere minder, maar we hebben deze gedachte door ons hele gamma doorgetrokken.
Shelf life 0,5 jaar
Bij binnenkomst van het materiaal, hoe lang mag het materiaal in voorraad blijven voordat het toegepast wordt. We gaan uit van normale binnencondities en verpakt in oorspronkelijke verpakking.
Verwachte levensduur 40 tot 50  

Disclaimer

De gepubliceerde technische gegevens zijn gebaseerd op onderzoeksgegevens en dienen als leidraad voor de verschillende toepassingen. Wegens de grote diversiteit aan producten en toepassingsmogelijkheden dient de koper zelf te testen of het beoogde materiaal aan de gestelde eisen voldoet. Alle informatie is onder voorbehoud van typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen en hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Veelgestelde vragen
Stel samen en bestel - EKI 274 EPDM folie zwart

Stel samen en bestel - EKI 274 EPDM folie zwart

Vraag een monster aan

Request Sample Form


Wij streven ernaar uw bericht binnen één werkdag te beantwoorden

Stel een vraag over dit product

Product question form


Wij streven ernaar uw bericht binnen één werkdag te beantwoorden

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier