Neoprene 1 kant velcro

  Neoprene met één velcro zijde kan gemakkelijk aan klittenband bevestigd worden. Het wordt veelal gebruikt in de zorg- en sportsector om beschermende accessoires van te maken. Het voordeel van de velcro zijde is dat het gemakkelijk bevestigd kan worden zonder extra benodigde materialen.

  Verfijn je selectie:

  Meerdere keuzes selecteren is mogelijk

  • (1)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
  Producten 1-1 van 1

  Eigenschappen van neoprene met 1 kant velcro

  Neoprene met velcro bestaat uit een kern van neopreen (celrubber) met aan één zijde een velcro laag en aan de andere zijde een nylon laag. Het velcro zorgt ervoor dat het materiaal gemakkelijk aan klittenband bevestigd kan worden, bijvoorbeeld rondom een arm, been, buis of ander object. Het materiaal haakt dan in het klittenband waardoor het vast komt te zitten. De nylon zijde zorgt voor comfort, maar maakt het materiaal ook steviger, gemakkelijker te naaien en stikken en zorgt ervoor dat het materiaal langer meegaat. De grondstof combineert goede eigenschappen uit verschillende rubbers als EPDM en NBR. Daardoor heeft het een goede UV- en ozonbestendigheid en is het zeer (zee)waterbestendig.

  Voordelen en mogelijke vormen

  Neoprene heeft goede mechanische eigenschappen en kan vaak uitgerekt worden. Daarnaast is het redelijk vlamdovend (niet volgens UL94). Het is een materiaal dat weinig onderhoud behoeft en soepel aanvoelt.

  Het wordt in blokken geproduceerd en vervolgens in platen geschild op allerlei gewenste diktes. Daarna wordt het bekleed met velcro en nylon. Vanuit de neopreen platen kunnen wij ook diverse vormen snijden, zoals ringen, blokjes en andere gewenste vormen. Wij bij EKI kunnen dit materiaal leveren in het zwart, als je een andere kleur wenst, neem dan contact met ons op. Wij zullen voor je bekijken wat de mogelijkheden zijn.

  Toepassingen van neoprene met velcro

  Neoprene met een velcro zijde wordt voornamelijk gebruikt in de zorg en in de sportsector. Het klittenband is in die sectoren handig, omdat het materiaal dan zonder extra bevestigingen aan elkaar gemaakt kan worden. Je kunt hierbij denken aan kniebanden, enkelbanden, overschoenen, riemen en diverse andere soorten banden. Het wordt veel gebruikt bij revalidatie, met het materiaal worden dan bijvoorbeeld spalken bekleed.

  Ook bij surf-, duik- en zwemaccessoires wordt neopreen met klittenband gebruikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan maskerbanden, surfschoenen en diverse andere accessoires. In de paardensport wordt het materiaal eveneens gebruikt, om springschoenen van te maken. Het voordeel van de velcro zijde is dat het neoprene direct om het gewenste object gewikkeld kan worden, zonder dat er andere bevestigingsmaterialen aan te pas hoeven te komen.

  Neoprene kopen?

  Als fabrikant in Nijmegen levert EKI producten zoals neoprene met velcro, neopreen met klittenband en neopreen stof van hoogstaande kwaliteit, zowel in standaardmaten als op maat gemaakt. De artikelen die wij uit neoprene produceren kunnen in grote aantallen, maar ook in kleine aantallen geleverd worden. Onze producten hebben ongeacht de grootte van de afname een korte levertijd, binnen heel Europa. Heb je specifieke wensen of vragen over onze producten of de technische specificaties hiervan? Neem dan contact op met ons via +31(0)243773378 of info@eki.nl.