EKI EPDM celrubber in slim AXA fietsslot

EKI EPDM celrubber fietsslot AXA
Geplaatst in Toepassingen

Van grondstof tot eindproduct: celrubber in een fietsslot

Producten van EKI worden in alle soorten en maten aangeleverd. De mogelijkheden voor toepassingen van ons rubber en foam zijn eindeloos. In deze serie nieuwsberichten nemen we je mee door de meest verrassende toepassingen. Van de Waalbrug tot Tokyo, afdichtstrips tot voetbalvelden, niets is te gek. In deze derde editie: celrubber in een innovatief fietsslot!


EPDM celrubber in AXA IN fietsslot

Ons EKI 410 EPDM celrubber wordt gebruikt in een elektronisch ringslot. Het celrubber zal functioneren als bescherming voor de batterij. Dit slot biedt dé oplossing om eenvoudig fietsen te kunnen delen/verhuren. Sleutels zijn met dit ringslot namelijk niet meer nodig. Het slot kan door middel van een app ont- en vergrendeld worden. De app maakt door middel van Bluetooth Low Energy (BLE) contact met de fietsen. Deze nieuwe technologie zorgt voor veel flexibiliteit. De fietsers kunnen namelijk gemakkelijk een fiets huren, meenemen en op slot zetten wanneer ze maar willen. Dit slot maakt dus van elke gewone fiets een slimme fiets.  


Waarom EKI 410 voor deze toepassing?

EKI 410 is een grijs EPDM celrubber. Het heeft een gesloten celstructuur en is erg flexibel. De grondstof EPDM zorgt ervoor dat dit materiaal goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Ook is het uitermate geschikt voor het afdichten tegen vloeistoffen. Het celrubber is verouderingsbestendig, heeft een lange levensduur en vlekt niet. Ook heeft het goede schokdempende eigenschappen. Dit materiaal wordt voornamelijk binnen toegepast, maar kan ook buiten voor minder uitdagende toepassingen worden ingezet. Dit grijze EPDM celrubber is door ons op maat te produceren in veel verschillende gewenste afmetingen en afnames.

EKI 410 EPDM celrubber is erg flexibel. Het wordt veelvuldig ingezet voor afdichtingen tegen water en andere vloeistoffen. Ook is het geschikt als flexibele tochtstrip. Dit EPDM celrubber dicht namelijk ook goed af tegen lucht en stof. Verder wordt het voornamelijk toegepast als industriële afdichting in de automotive industrie, in aluminium en stalen ramen, scheidingswanden en de elektro-industrie. Dit veelzijdige materiaal is daarnaast voor nog veel meer toepassingen geschikt. Meer weten? Neem dan contact op met onze medewerkers.

16 juni 2022

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier