EKI PE schuim in verticale kwekerijen

EKI PE rugvulling verticale kwekerij Infinite Acres
Geplaatst in Toepassingen

Van grondstof tot eindproduct: foam in de verticale landbouw

Producten van EKI worden in alle soorten en maten aangeleverd. De mogelijkheden voor toepassingen van ons rubber en foam zijn eindeloos. In deze serie nieuwsberichten nemen we je mee door de meest verrassende toepassingen. Van de Waalbrug tot Tokyo, afdichtstrips tot voetbalvelden, niets is te gek. In deze vierde editie: foam in een innovatieve boerderij!


Rugvulling van PE schuim in de verticale kwekerijen van Infinite Acres

Infinite Acres ontwerpt, bouwt en exploiteert verticale kwekerijen die het hele jaar voor heerlijke, voedzame producten en hoge opbrengsten zorgen. De groenten en kruiden worden in dichte ruimtes verticaal onder geconditioneerde omstandigheden gekweekt. Op een efficiënte, duurzame, schaalbare en winstgevende manier kunnen zo gewassen geteeld worden. Ons EKI 5000 PE schuim wordt gebruikt om kieren af te dichten. Deze kieren bevinden zich aan de randen van kweektafels. De rugvulling moet grote hoeveelheden algen voorkomen.


Waarom EKI 5000 voor deze toepassing?

EKI 5000 is een grijze rugvulling van PE schuim. Het heeft een gesloten celstructuur. De grondstof polyethyleen zorgt ervoor dat dit materiaal goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden, zoals UV-straling en invloeden van ozon. Vanwege de gesloten celstructuur is dit PE schuim ook goed bestand tegen water, stof en lucht. Daarnaast heeft het materiaal goede schokabsorberende en geluidsisolerende eigenschappen. PE rugvulling kan ingezet worden op plaatsen met hoge mechanische belasting en plaatsen waar veel contact is met water. Daarnaast is dit materiaal ook nog eens goed verouderingsbestendig.

EKI 5000 PE rugvulling is uitermate geschikt ter opvulling van naden en kieren, daarom is het schuim perfect voor de toepassing van Infinite Acres. De voornaamste toepassing van dit materiaal is als rugvulling voor afdichtingskitten bij dilatatievoegen. Diepe voegen kunnen door middel van PE rugvulling eenvoudig afgedicht worden. Vanwege de ronde vorm kan het materiaal zich goed tussen de naden en kieren klemmen. Deze voegen bevinden zich voornamelijk in wanden, prefab, metselwerk, betonpanelen, gordijngevelconstructies en gestorte elementen. Dit materiaal is daarnaast voor nog veel meer toepassingen geschikt. Meer weten? Neem dan contact op met onze medewerkers.

23 juni 2022

Contact

Ambachtsweg 26541 DB NijmegenNederland

Map/routebeschrijving Ons nu bellen Bericht via Formulier